reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, jak już jesteśmy przy temacie aut to tez zapytam, bo patrzę za fotelikami do samochodu i pewnie już nieraz o tym pisalyscie dokładniej, ale ja mam sklerozę. Bo szukam maxi cosi, bo właśnie ten wózek Mutsy Urban to dostałam do niego od razu od pana co nam sprzedawał adaptery i wypatrzyłam taki zwykły maxi cosi city za 400 zł.

Da on radę czy lepiej coś lepszego szukać? Opinie o nim czytałam i są dosyć dobre. Zobacz załącznik 848570
Fotelik super[emoji16] nie masz się nad czym zastanawiać [emoji4]
Cukrzyca ciążowa chyba jednak ma coś wspólnego z wagą. Może jesteśmy bardziej narażone na nią ? Mi ginekolog ciągle powtarzała żebym schudła bo przez to w ciąży będę mieć skłonność do nadciśnienia czy cukrzycy ciążowej.. ale szkurde to nie jest niczyja sprawa jak wyglądamy tylko nasza nasza i jeszcze raz nasza i dobre rady niech sobie ludzie schowają w kieszen bo sami na pewno nie są idealni ale zawsze lepiej szukać drzazgi w czyimś oku niż belki w swoim .. i ciekawe co by ludzie mówili jakby szczupła miała cukrzycę ? Wtedy to wszystko ok i nic się nie dzieje bo nie ma nadwagi ? Strasznie mnie bulwersują te tematy jeśli ludzie czepiaja się ludzi choćby ze względu na otyłość.. nawet gdy jeszcze byłam szczupła to też tego nie rozumiałam jak ludzie mogą być tacy podli .. moja szwagierka jest bardzo szczupła i wyśmiewa się z otyłych osób .. ostatnio jej powiedziałam żeby zmyła makijaż i się w lusterko popatrzyła to też się posmieje, nie musi szukać kabaretu w innych ludziach. Chyba trochę się obraziła ale serio już nie wytrzymałam jej zgryźliwości ...
Jesteś mistrzem [emoji16][emoji16] A odzywa się jeszcze do Ciebie?[emoji16]
Haha i dobrze :D niech traci jak nie myśli :)
Tylko Wy znowu będziecie mieć opóźnienie przez roztargnienie baby..
No niestety... Ale ma nauczkę przynajmniej[emoji16]
Ale mam od rana smaki sama nie wiem na co .. zrobiłabym jakieś placuszki warzywne ale nie mam mięska .. a bez nie smakują .. przy plackach ziemniaczanych znów roboty dużo .. oj nie wiem no nie wiem :D
Mnie teściowa przyniosła obiad[emoji16][emoji16] Wow [emoji16] Więc jest mi mega miło[emoji4]

reklama
Cukrzyca ciążowa chyba jednak ma coś wspólnego z wagą. Może jesteśmy bardziej narażone na nią ? Mi ginekolog ciągle powtarzała żebym schudła bo przez to w ciąży będę mieć skłonność do nadciśnienia czy cukrzycy ciążowej.. ale szkurde to nie jest niczyja sprawa jak wyglądamy tylko nasza nasza i jeszcze raz nasza i dobre rady niech sobie ludzie schowają w kieszen bo sami na pewno nie są idealni ale zawsze lepiej szukać drzazgi w czyimś oku niż belki w swoim .. i ciekawe co by ludzie mówili jakby szczupła miała cukrzycę ? Wtedy to wszystko ok i nic się nie dzieje bo nie ma nadwagi ? Strasznie mnie bulwersują te tematy jeśli ludzie czepiaja się ludzi choćby ze względu na otyłość.. nawet gdy jeszcze byłam szczupła to też tego nie rozumiałam jak ludzie mogą być tacy podli .. moja szwagierka jest bardzo szczupła i wyśmiewa się z otyłych osób .. ostatnio jej powiedziałam żeby zmyła makijaż i się w lusterko popatrzyła to też się posmieje, nie musi szukać kabaretu w innych ludziach. Chyba trochę się obraziła ale serio już nie wytrzymałam jej zgryźliwości ...
Może masz rację. Ale znam dziewczynę która jest mega szczupła. W prawie 30tc ma brzuszek jak by dopiero z siłowni wróciła. Nóżki patyczki ,a nadciśnienie i cukrzyca wyszły.. więc to też zależy. Ale jeśli chodzi o ludzi to znam ta podłość. Nie spojrza na siebie a oceniają innych. Wkurzają mnie od kad jestem w ciąży teksty ludzi, znajomych, pociotek itp
"Jakas ty chuda, jak ty to dziecko na tych chudych nóżkach nosisz", "jaki mały brzuszek, gdzie to dziecko trzymasz", "ty chyba glodzisz to dziecko bo ci brzuch nie rosnie". Więc zawsze znajdą się opinie. Gdybym była grubsza, miała duży brzuszek to by były inne teksty. Więc trzeba się przyzwyczaić , że ludzie zawsze znajdą powód do plotek i obgadania.

my jeździmy renault megane hatchback, i myślimy właśnie o zmianie auta w lecie :D przydałoby się autko z większym bagażnikiem :D dobrze że mój mąż tak naprawdę zmusił mnie do zdawania prawa jazdy, bo teraz bym nawet nie mogła się wybrać nigdzie, tylko bym musiała się męża prosić :p
@miloscwczasachpopkultury ja tez myślę o foteliku maxi cosi bo będzie pasował do stelaża z wózka , który chcę kupić ;)

Może masz rację. Ale znam dziewczynę która jest mega szczupła. W prawie 30tc ma brzuszek jak by dopiero z siłowni wróciła. Nóżki patyczki ,a nadciśnienie i cukrzyca wyszły.. więc to też zależy. Ale jeśli chodzi o ludzi to znam ta podłość. Nie spojrza na siebie a oceniają innych. Wkurzają mnie od kad jestem w ciąży teksty ludzi, znajomych, pociotek itp
"Jakas ty chuda, jak ty to dziecko na tych chudych nóżkach nosisz", "jaki mały brzuszek, gdzie to dziecko trzymasz", "ty chyba glodzisz to dziecko bo ci brzuch nie rosnie". Więc zawsze znajdą się opinie. Gdybym była grubsza, miała duży brzuszek to by były inne teksty. Więc trzeba się przyzwyczaić , że ludzie zawsze znajdą powód do plotek i obgadania.
To ja też słyszę, że Jezu 23tc a brzuszek jak na ten tydzień taki malutki, ja taka chudziutka, gdzie mi się ta Maja chowa. Chyba będzie mała .

Ja robię dziś placki ziemniaczane :D ale tylko obiore ziemniaki a lidlomix sam mi zrobi z tego ciasto na puszyste placki :D
Przyjedź to i Tobie zrobię w dwie minuty ciasto na placki ;D zostanie Ci tylko smażenie ;D
Ty lepiej nie kuś bo za chwilę zapukam do twoich drzwi z pustym garczkiem :D widzę że chyba zadowolona jesteś z tego termomixa, tak ? Bo już któryś raz wspominasz ;)
Fotelik super[emoji16] nie masz się nad czym zastanawiać [emoji4]Jesteś mistrzem [emoji16][emoji16] A odzywa się jeszcze do Ciebie?[emoji16]No niestety... Ale ma nauczkę przynajmniej[emoji16]Mnie teściowa przyniosła obiad[emoji16][emoji16] Wow [emoji16] Więc jest mi mega miło[emoji4]
Odzywa się, odzywa ..
Ja na ogół nie jestem wredna ale tak mnie wkurzyła że musiałam .. :D
Co do obiadu ja też mam obiad od teściowej . Fasolkę po bretońsku . Ale cholera ja dzisiaj nie chce fasolki tylko coś pyszniejszego. Oh ta ciąża :D

To mój bebziol. Na początku tak go wywaliło, potem trochę stanął, a teraz powoli rośnie :) to może do końca ciąży nie będzie tak źle :D
PicsArt_04-20-11.20.16.jpg

Załączniki

• PicsArt_04-20-11.20.16.jpg
    PicsArt_04-20-11.20.16.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 365
No mój facet, to czasem nie ma poczucia jakiejś empatii, ale jak zauważy, że palnie gafę, to przeprasza. Za te stopy też przeprosił, bo ja przecież od zawsze mam z nimi kłopoty, a nie ważyłam całe życie 130kg :p On fajnie wygląda jak sobie uświadomi błąd, wydłuża mu się tak twarz, widok bezcenny :D
Szkoda, że do większości facetów nie dociera oświadczenie "jestem w ciąży i mam humory, będę płakać bo mleka do kawy nie mam, albo będę się wkurzać o łyżeczkę w zlewie, irracjonalnie reagować, przesadnie, bla bla bla..." mów do słupa, a słupa jak dupa.

karkula309 zgadzam się z Tobą. Pamiętam, że ciążę z Jankiem kończyłam z wagą 118kg i cukier miałam książkowy, bo 75 na czczo a po godzinie 103, a po kolejnej chyba 90. Teraz ta ciąża wyciąga ze mnie wszystko, jeszcze tak paskudnych wyników nie miałam. Pewnie waga ma jakiś wpływ na to, ale i tak dochodzą jeszcze sprawy hormonalne, wiek, ciąża bliźniacza. ALe nie, ludzie widzą nas po wierzchu, nie wnikając w resztę.
No faceci to ogólnie czasem nie myślą. Mój wiecznie zwala wszytko na hormony a nie pomyśli , że może gdzieś tam jest jego wina.
Ważne , że twój sobie uświadamia , że powiedział coś nie tak i chociaż przeprosi.
Po ciąży na pewno zrzucisz, będziesz się czuła lepiej :*:*
Zacznie się bieganie za dwójka maluszków , które Ci w tym pomogą. Choć też nie warto sobie dobierać do głowy bo jeśli czujesz się dobrze w swoim ciele to, to jest najważniejsze :)
A spodziewasz się dzieci jakich płci ?:)
Uroczo jak ktoś ma bliźniaki/czki ❤️

Ty lepiej nie kuś bo za chwilę zapukam do twoich drzwi z pustym garczkiem :D widzę że chyba zadowolona jesteś z tego termomixa, tak ? Bo już któryś raz wspominasz ;)Odzywa się, odzywa ..
Ja na ogół nie jestem wredna ale tak mnie wkurzyła że musiałam .. :D
Co do obiadu ja też mam obiad od teściowej . Fasolkę po bretońsku . Ale cholera ja dzisiaj nie chce fasolki tylko coś pyszniejszego. Oh ta ciąża :D
Spoko zapraszam ! :D nie krępuj się :)
Tak ja jestem baaaardzo zadowolona :)
Cieszę się że teściowa nam taki prezent ślubny zrobiła [emoji23]

reklama
No faceci to ogólnie czasem nie myślą. Mój wiecznie zwala wszytko na hormony a nie pomyśli , że może gdzieś tam jest jego wina.
Ważne , że twój sobie uświadamia , że powiedział coś nie tak i chociaż przeprosi.
Po ciąży na pewno zrzucisz, będziesz się czuła lepiej :*:*
Zacznie się bieganie za dwójka maluszków , które Ci w tym pomogą. Choć też nie warto sobie dobierać do głowy bo jeśli czujesz się dobrze w swoim ciele to, to jest najważniejsze :)
A spodziewasz się dzieci jakich płci ?:)
Uroczo jak ktoś ma bliźniaki/czki ❤️
Dziewczynki będą... No a z tym bieganiem to fakt, będzie co robić :)

Do góry