reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już tak mam. Mieszkanie stoi puste , czeka na meble a ja już wiem jaki kolor będą miały firanki w salonie, gdzie będzie leżał dywanik na przedpokoju i jakie pudelka kupić na przyprawy w kuchni :D rozrysowana mam szafę w notesie, gdzie ile półek, gdzie wieszaki itp. Lubię mieć tak wszystko poukładane :D ale jeśli chodzi o planowanie wycieczek, wyjazdow, spotkań to tez wyplanowane nie wychodziły i potem tylko rozczarowanie :p
Powiem ci ze kupujac cos tez ide na spontana ;) wiem co kupic a i tak kupuje co innego hyhy i pasuje idealnie jesli chodzi o wystroj domku :D

reklama
Ja już to widzę jak siedzimy tutaj :D nie zdążymy na klawisze nacisnąć a się okaże że zasnęłyśmy na niej :)
Dziewczyny w rekordzie ilości postów pobiły nas chyba tylko lipcówki :D

Byłam na lipcowkach i tam jest natłok pisania. Sama siedziałam od rana do wieczora na telefonie a po dwóch godzinach nie obecności miałam 20stron do nadrobienia. Po całym dniu czasem 60 więc wiem , że tak jest gruba ilość stron :D szło ok 1000 na miesiąc :D

Byłam na lipcowkach i tam jest natłok pisania. Sama siedziałam od rana do wieczora na telefonie a po dwóch godzinach nie obecności miałam 20stron do nadrobienia. Po całym dniu czasem 60 więc wiem , że tak jest gruba ilość stron :D szło ok 1000 na miesiąc :D
Tu pewnie też by tak było, gdyby każda z nas odpowiadała pojedynczo na wiadomości[emoji4] ja np. wolę grupować odpowiedzi, bo jest się łatwiej połapać[emoji4]

Powiem Wam dziewczyny że u mnie też libido chyba -100, nie mam ochoty na bliskości..szkoda mi tylko mojego męża..a on też nie nalega, bo się chyba boi żeby dzidzi nic nie zrobić..
A ty przez brak libido nie wyprowadzasz go z błędu , że dzidzi nic nie da się zrobić podczas stosunku i masz spokój tak ?:D

I brawo dla pana policjanta.
Ojciec mojego starszego dziecka, przez całe jego życie, dziecka of koz, nie zapłacił młodemu ani grosza. W dodatku wszczął postępowanie upadłościowe względem alimentów na Kubę (z tego co wiem z sądu, tak w DE można). Niestety, jest obywatelem Niemiec, a co za tym idzie, alimenty są praktycznie nieściągalne, bo wg ichniego prawa musi mieć minimum 1000€ na życie, jeśli zarobi więcej to mu ściągną. Niestety, on sobie teraz wymyślił częściową niezdolność do pracy (choroba psychiczna borderline), a co za tym idzie, mogę zapomnieć o alimentach od tego pana. Może to i dobrze, bo płaci mi fundusz, płaci co miesiąc i się nie martwię, że następnej wpłaty nie będzie. Jedyne co to nie mam po co wnosić o zwiększenie alimentów, bo i tak dostaję maksymalną kwotę wypłaty. Mogłabym go podać do prokuratury, ale czy warto? Będzie to się ciągnęło, nie wiadomo czy w tak błahej sprawie Niemcy wyrażą zgodę na odsiadkę pana szanownego w DE czy też zezwolą na ekstradycję (brzmi to jak film sensacyjny). Dzisiaj młody ma już tyle lat, że mi to wisi, sprawa w sądzie (alimenty zagraniczne sąd załatwia) tylko cały czas jest aktywna, bo to jak nasz komornik działa.
Teraz z urzędu ścigają, ale kurde jak on Niemiec to nie wiem jak nasze prawo się do tego ma :(

Super , że się udało wszystko :) może zakład karny by go czegoś nauczył .czyli to nie była sprawa sądowa tylko przesłuchanie na policji ? Pytam bo moja mama w przyszłym tygodniu ma sprawę rozwodowa plus o alimenta. Ojciec od listopada nie płaci nic i ciekawa jestem czy będzie wyrównanie od tamtego czasu ? I ile miesięcy musiałby nie płacić żeby doszło do takiego przesłuchania ?
Ja sprawę o alimenty miałam w styczniu 2015 :* wcześniej zabezpieczenie alimentów. Teraz go ścigają bo pomimo wyroku nie płaci.
Niech się mama nic nie boi. Prawo stoi za dzieckiem. Jeśli ojciec nie płaci alimentów naraża bezpieczeństwo dziecka poprzez narażenie na brak zapewnienia dziecku podstawowych potrzeb życiowych. I mama na pewno dostanie alimenty. Wszystkie wydatki niech ma udokumentowane. Nawet 100-200 zł więcej bo i tak ojciec się będzie bronił i sąd może trochę zaniżyć kwotę wnoszona przez mamę

Witajcie wszystkie pokłócone mamcie ze swymi lubymi [emoji106]dołączam do waszego grona... chyba jest etap burzy hormonów skoro jest nas trochę [emoji3]albo chłopy juz maja nas dosyć bo ciagle coś [emoji58] jestem w pracy i spokojnie zajmę sie rzeczami by nie myślec [emoji57]

reklama
Do góry