reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Podziwiam , że w trakcie badania myślisz o zapiekance. Ja po badaniu nie mogłam patrzeć na jedzenie przez cały dzień. Zmuszałam się żeby cokolwiek zjeść.
W ogóle bardzo źle się czułam po wypiciu tego świństwa. Musiały mnie na kozetce położyć bo z krzesła mogłabym się zsunąć.
Ale mi wtedy złe wyniki wyszły z podejrzeniem cukrzycy ciążowej i zostałam skierowana na dokładniejsze badania do szpitala. Na szczęście nie potwierdziło się najgorsze.
Teraz też mnie czeka znów to badanie i na samą myśl mi słabo. Następną wizytę mam 9.05 i muszę już jechać z wynikiem
Kochana ja po wyjściu podreptałam do galerii [emoji23] koniec końców wzięłam w Open barze fasolkę szparagową z bułką tartą, kluski śląskie i kapustę kiszoną [emoji23][emoji23]

To pewnie przez te złe wyniki :( ja w ciąży z synem też problemów nie miałam, ale wyniki idealne właśnie były.

reklama
Nic strasznego [emoji14] w ciąży z synem też bez problemu [emoji14] pije na raz [emoji14] zanim smak poczuje, a dodają mi Panie do tego pół cytryny :) i serio nie jest źle :) ja godzinę po wypiciu normalnie, potem jak zaczyna spadać mi cukier to taka się lekko senna robię [emoji23] bez nudności, bez wymiotów, bez mdlenia :) najgorzej tyle czasu w przychodni siedzieć [emoji23]

Mi dr jeszcze powiedział , że można 2-3 godz przed badaniem wziąć awiomarin to tak nie zmuli. Dobry pomysł z tą cytryną. A są ponoć te glukozy smakowe cytrynowe lub pomarańczowe.

We Wrocławiu tyle aptek a pewnie wybrałam najdroższą :D aż takiej różnicy się nie spodziewałam
Haha no ja też tak się często nacięłam [emoji16] płać pacjencie i płacz ... O ile z suplementami mnie to nie dziwi, tak myślałam, że jak lek jest dostępny tylko na receptę, to te ceny są stałe [emoji14]
Dla mnie ciężko jest iść na czczo na zwykłe pobranie krwi,a jeszcze wypić to i tyle czasu siedziec na tyłku .. :D będę musiała jakoś przezyc . W tamtej ciąży musiałam powtarzać bo za pierwszym razem odrazu mnie zemdlilo i łazienka nawet cyryna nie pomogła [emoji14]
Bym poszła wcześniej przed wizytą prywatnie tylko nie wiem czy bez skierowania można zrobic
No ponoć dość często tak się to badanie kończy... Mi akurat nigdy po tym nie jest niedobrze, ale za to osłabiona się czuję i taka rozdygotana przez cały dzień... No i co najgorsze, jem potem jak obżartuch ... :/

na samą myśl o tym badaniu mi nie dobrze, a jeszcze trzeba siedzieć ponad 2 h w przychodni...ja jutro idę na wizytę do swojego ginekologa :D mam nadzieję , że dostanę ładne zdjęcie z usg ;) ja biorę też euthyrox 25 ale nie miałam żadnych plamień...wczoraj tak mnie bolały krzyże że nie mogłam sobie poradzić..też Was bolą nieraz ?

21E17421-3572-451E-852A-EC44AC6A6472.jpeg
Interes życia :) 35zl za dwie nowe butle

Załączniki

• 21E17421-3572-451E-852A-EC44AC6A6472.jpeg
    21E17421-3572-451E-852A-EC44AC6A6472.jpeg
    610,1 KB · Wyświetleń: 399
Rany julek, ale drogo u Was te prenatal duo [emoji33] ja w aptece w małej mieścince, gdzie chodzę do gina właśnie, kupuję za 29,99 zł!

Ja ostatnio za prenatal duo zapłaciłam 75,99 zł. Ale na szybko kupowałam w pierwszej lepszej aptece. Teraz sobie pilnuję i wiem kiedy się kończy :-D za droga była ta nauczka :-) :)

@luiza ja biorę 3x1 i też magne b6. Gin powiedział, że jakbym czuła spięty brzuch to mogę nawet do 6x1.

@Sindi_@ i @zanka200389 mega sny...[emoji23] Co się tam w czeluściach naszych głów mieści[emoji23]

@Bajunia tarczyca nigdy nie wpływa na plamienia... ewentualnie tylko na brak okresu. Ale tak jak ci lekarz powiedział, nie ma co łączyć tego z euthyroxem. Ja biorę dawkę 125.
Pewnie musiałaś przegiąć z wysiłkiem...[emoji852] Bierzesz luteinę?

A co do glukozy ja np. mogę kupić zwykłą albo cytrynową[emoji5] mam zamiar cytrynową[emoji16]

@Fiorna może nie domowy sposób, ale warstwa kremu nivea załatwia wszystko[emoji5] zajady znikają[emoji5]

@Maljan to byłby klops, jakbyś takiego urodziła [emoji23][emoji16]

@KatiNails A można wtedy chodzić do toalety? Czy tylko trzeba siedzieć?[emoji5] chodzi mi o zwyczajne zrobienie siku przez te 3h[emoji23][emoji39]

reklama
Ja ostatnio za prenatal duo zapłaciłam 75,99 zł. Ale na szybko kupowałam w pierwszej lepszej aptece. Teraz sobie pilnuję i wiem kiedy się kończy :-D za droga była ta nauczka :-) :)
No właśnie to jest chore. Rozumiałabym te 10 zł drożej, ale nie tyle...
Przy takich różnicach cenowych, jakie były przy tych zastrzykach na owulację, to wolałam stracić 40 minut na dojazd w 2 strony i przejechać te 40km, żeby mieć zastrzyk 80 zł taniej. Tym bardziej, że tam bardzo mili farmaceci są i jak dzwoniłam do nich i prosiłam o to, żeby mi odłożyli ten lek to za pół godziny będę, to nie robili mi problemu. A w aptece u mnie w mieście na taką prośbę usłyszałam, że nie mają gwarancji, że przyjdę, i jak ktoś będzie przede mną, to mu i tak sprzedadzą [emoji23]

Do góry