reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wpisałam swoje dane w poście z linka. Może tam być? Bo jestem tu od niecawna i jeszcze się nie ogarnęłam ;)

p19udqk33bja1sdx.png
Idealnie [emoji6]

reklama
Miałam dziś połówkowe. Widziałam jak córeczka kopie mnie i rusza rączka dotykając mojego brzucha. Niby fajnie, tyle, że ja tego nie czułam. [emoji20] Jak to możliwe? Gdybym nie widziała to bym nie uwierzyła. Łożysko z przodu mam. Ktoś ma podobnie? Czy tylko ja jestem taka dziwna?

PS. Szyjka 33 mm to chyba zadowalająca długość w 20 tc?

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]
Nie tylko ty:) Ja w pierwszej ciąży czyłam w 17tyg, w drugiej w 16tyg a teraz 18tc i nic nie czuję a wszędzie czytam, że w każdej kolejnej ciąży szybciej czuje się ruchy. Jakby nie to, że na usg dzidzia fika też bym nie wierzyła.
Ja w 18tc mam szyjkę 4cm.

W ogóle to dzień dobry:)
dla odmiany u nas dziś pada deszcz i jest zimno, wieje wiatr.
Ja w pracy do 14ej, potem mam dentystę z dzieciakami, muszę zrobić zakupy bo lodówka świeci pustkami a tak mnie pachwiny rwą, że nie wiem jak dam dziś radę.
Pozdrawiam, miłego dnia:)

W ogóle to dzień dobry:)
Dziń dybry :)

Ja właśnie sobie uświadomiłam, że muszę kupić sobie jakieś buty na wiosnę/lato, bo z bębęnkiem ciężko będzie mi wiązać adidasy i jak pomyślę o tym, że znowu nic będzie nic na moją stopę, a jak będzie to za wąskie, to mnie już niedobrze... a potrzebuję jakieś baleriny, żeby nie schylać się aby nałożyć but na stopę.

Cześć dziewczynki. Chwilę mnie nie było, ale choroba rozłożyła mnie i syna. Powoli całe szczęście wracamy do zdrowia [emoji4]
W poniedziałek wizyta to może dowiem się kto tam w brzuszku mieszka i czy moja hemoglobina po faszerowaniu się tabletkami i po zmianie diety coś podskoczyła [emoji4]
Wy jak się czujecie ? Jak maluszki ?
Ja mam wczoraj pierwszy 'konkretniejszy' zakup dla maluszka za sobą [emoji4]
Leżaczek 3w1 z Tiny Love. Dużo osób chwali, sąsiadka miała i widziałam jak jej się super sprawdzał [emoji4]
Maluszek już mocno i regularnie się rusza [emoji4] że braciszek i tata też mogą poczuć bez problemu [emoji4]
Kilka dni temu też pierwszy raz czułam czkawkę [emoji4] zapomniałam jakie to śmieszne uczucie [emoji4]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj po przerwie :) mój maluszek ma się dobrze, wczoraj dawał znaki życia tak że aż chyba tatuś poczuł ( no chyba że sobie wmówił bo już się doczekac nie może ) :D też będziemy kupować leżaczek podobno fajna sprawa :) ale czekamy z zakupami do polowkowego i potem już powoli zabieramy się za wyprawkę :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Się człowiek zaczyna uświadamiać na tym forum. Kiedyś oglądałam program "wiem co jem" czy jakoś tak i od tamtej pory kupując cokolwiek spożywczego, a co jest dla mnie nowe, trzy godziny porównuję składy. Teraz dziewczyny piszecie o kosmetykach dla dzieci, dla siebie o składzie tychże... kurczę nigdy jakoś specjalnie się tym nie przejmowałam, bo i nie używam ich tyle, ot mydło, dezodor pod paszkę (sztyft), pasta do zębów, szapon, no same podstawy... kremy kiedyś tylko z yves rocher kupowałam, ale ostatnio tak mnie zdrzaźniło biuro obsługi klienta, że zażyczyłam sobie likwidacji konta :p
Ja już wcześniej zwracałam uwagę na składy kosmetyków, ale bez przesady oczywiście[emoji16] Jedyny problem mam z podkładem, bo każdy ma w sobie coś, czego nie powinno używać się w ciąży[emoji852]
Kiedyś zagadałam o to mojego gina i powiedział, że najnowsze badania mówią o tym, że te wszystkie składniki nie są w stanie zaszkodzić dziecku, ale niestety Internet tym żyje i można znaleźć milion argumentów na "nie"[emoji4] i od tamtej pory wróciłam do dwóch ulubionych podkładów, kremów itd[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

@ciichosza ja mam szyjkę 3,4 i lekarz kazał mi sie oszczedac . Powiedział ze spadla mi szyjka i powinnam mieć 4.wiec zakładam ze tyle miałam wcześniej. ale wiem tez ze sa kobiety co maja szyjkę 3od samego początku i u nich to norma.tak wiec jak lekarz nic Ci nie mówił to taka twoja uroda.wizytę mam za tydzień by sprawdzić czy dalej sie nie skraca

ja za to załapałam infekcje.dzis odebrałam wyniki i mam dużo bakterii lecę zaraz po urofuralinum (oczywiście po konsultacji z ginem)

A ja edytowałam mój post by spamu nie robić, więc jak będziesz znów kiedyś coś dodawać to proszę zwróć też uwagę na posty z pierwszych stron. Chyba, że to dla Ciebie kłopotliwe to wpisze normalnie w drugim poście. Tylko powiedz jak Ci wygodniej. [emoji1] [emoji1]

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]
Przejrzę wszystkie posty. To będzie dla mnie wycieczka sentymentalna :D

reklama
Ja byłam u mojego nieprzyjemnego endokrynologa, przyszłam o 7.30, zaczął przyjmować o 8,15, byłam 4, a weszłam dopiero o 10:) i powiem wam o dziwo był miły hehe tsh troche mi się podniosło na 2,7 podniósł mi dawkę z 50 na 75 jak to stwierdził jest dobrze ale dążymy do ideału i żebym się tym wynikiem nie przejmowała bo jest na granicy normy a to co piszą w internecie kobiety jak on to nazwał ,, znawczynie po jednej ciąży” to są bzdury bo każdy przypadek jest inny on ciężarnych miał w swoim życiu bardzo dużo i to on jest specjalista od tego a nie internet ^^ chyba Ci lekarze maja dość pacjentek ,,internetu” hihihi mój gunekolog tez jest bardzo czuły na słowo ,, internet” ^^

Do góry