reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny byłyście może na darmowych warsztatach "Bezpieczny maluch"? Polecam w każdym razie[emoji4]Ja byłam na początku roku, przypomniało mi się dzisiaj, bo dostałam informację o nowych terminach w kolejnych miastach[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png
To będzie jakby kurs pierwszej pomocy? Jak tak, to będę mieć taką lekcję na szczęście w szkole rodzenia. Bo i tak wątpię, żeby u nas było, zapewne tylko trójmiasto [emoji14]

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]

reklama
Hej dziewczyny mam nadzieje ze chodź niektóre mnie pamietają bo ostatnie 2mc wycięte z życiorysu miałam -dosłownie.
Co do dentysty akurat zakończyłam leczenie w poniedziałek chodziłam od 3mc żeby pokończyli żeby czekały mnie w tym dwie kanalowka które robiłam bez znieczulenia i spokojnie dałam radę. Zmieniłam dentystę (wg mnie z sadysty na dentystę) i nagle polubiłam chodzić do gabinetu. Co prawda czeka mnie po porodzie usunięcie zęba ale co tam ,dam radę!:)

Dzis mam wizyte o 17.40 wiec trzymajcie kciuki!

W tym tyg planuje uzupełnić terminy wizyt ,wiec kto sie nie wpisał -zapraszam!
Pamiętam Cię i witaj ponownie w forumowej rodzinie :D napisz jak było na wizycie!

m3sxflw1xx0xz3zu.png

Dzięki za informacje właśnie sprawdzam i u mnie w Rzeszowie są jutro :D tylko przeraża mnie wizja 3 godzin .. nie nudziło Ci się ? :)
Przez 3h to chyba musiałabym wziąć przegryzke.. bo zaraz byłoby mi nie dobrze :D

No a powiedz mi jeszcze były raczej same panie ciężarne czy przyszłe tatuski też się zdarzały ?

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
A co tam ciekawego? Caly czas wyswietla mi sie reklama na fb ale jakos ją pomijalam do tej pory :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A więc tak, było bardzo ciekawie [emoji4] 3h to trwa ale były dwie przerwy. Ja byłam z mężem, większość ciężarnych była z kimś[emoji4] Czy to z panami, czy z koleżankami[emoji4]Nawet ludzie z dziećmi byli[emoji4]
Pierwsza część dotyczyła doboru fotelika, ogólnie bezpieczeństwa kobiety w ciąży i dziecka podczas podróży. Pokazywali w jaki sposób i co[emoji4] potem były pokazywane wózki[emoji4] Można zapytać ludzie, bo zazwyczaj się wystawiają o wózki i foteliki[emoji4]
Druga część dotyczyła laktacji i zdrowia kobiety w czasie ciąży i po. Najciekawsza była pierwsza pomoc niemowlaka. Wszystkie sposoby na zaksztuszenia, bezdechy, no i utratę przytomności.
Oprócz tego zajęcia były bardzo ciekawie prowadzone[emoji4] Nowinki przedstawiali też. Gratisy do pielęgnacji dostaliśmy.

@karkula309 ja oczywiście miałam przegryzkę[emoji23]ale większość miała[emoji23]

16uds65gf2i39h6o.png

Hej dziewczyny mam nadzieje ze chodź niektóre mnie pamietają bo ostatnie 2mc wycięte z życiorysu miałam -dosłownie.
Co do dentysty akurat zakończyłam leczenie w poniedziałek chodziłam od 3mc żeby pokończyli żeby czekały mnie w tym dwie kanalowka które robiłam bez znieczulenia i spokojnie dałam radę. Zmieniłam dentystę (wg mnie z sadysty na dentystę) i nagle polubiłam chodzić do gabinetu. Co prawda czeka mnie po porodzie usunięcie zęba ale co tam ,dam radę!:)

Dzis mam wizyte o 17.40 wiec trzymajcie kciuki!

W tym tyg planuje uzupełnić terminy wizyt ,wiec kto sie nie wpisał -zapraszam!
No właśnie dawno Cie nie było. .:-)jak się czujesz, jak maluszek znasz płeć? :-)

Pamiętam Cię i witaj ponownie w forumowej rodzinie :D napisz jak było na wizycie!

m3sxflw1xx0xz3zu.png

Odezwę sie na pewno ;)

No właśnie dawno Cie nie było. .:-)jak się czujesz, jak maluszek znasz płeć? :-)

No właśnie czuje sie słabo duzo stresów mam ostatnio ,mam nadzieje ze teraz będzie już tylko lepiej. W 11tyg mówili ze będzie syn,na ostatniej wizycie nie było widać bo sie obrócił. Mam nadzieje ze dzis sie potwierdzi bo zamówiłam ubranka chłopięce hehe

Super te warsztaty, musimy się wybrać, dziękuję za cynk:) co do dentysty to byłam już na kontroli z karty ciąży, mam dwa zęby do zrobienia, ale P. dentystka-cudowna kobieta btw powiedziała, że jak coś to możemy je zrobić w 5 miesiącu ciąży jak nie będzie przeciwwskazań, na szczęście mnie nie bolą także spokojnie mogę poczekać. Dobrze, że zeszły rok poświęciłam na wyleczenie zębów :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny ;) pomozcie zinterpretowac to foto z 19 tyg ciazy czyli ub tyg ;) nie daje mi ono spokoju ;)
f1a69c123283bd98819fc68a52164f64.jpg

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry