reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja chodzę na NFZ i jak robie morfologię itp to te wyniki odrazu są u lekarza jak idę na wizytę. Wpisuje wszystko do karty a potem ja mam te wyniki juz dla siebie żeby mieć ze wszystkimi wynikami, usg itp w teczce

A oddaje ci je do ręki lekarz po wpisaniu do karty czy odbierasz gdzieś sama żeby wsadzić do teczki?
Bo mi tylko kartę ciąży podał a resztę schował... I koniec wizyty a może miałam gdzieś iść odebrać ale nic nie mówił...
A też bym wolała mieć wyniki w swojej teczce...

reklama
Dziewczyny nie bądźmy takie. Są osoby które piszą częściej inne rzadziej.Czasami ktoś znika na kilka dni. Dołączają jeszcze nowe mamy, czasami i za miesiąc, i za trzy ktoś może dołączyć. Weźmy wszystkie a czas zweryfikuje na zamkniętej grupie, które całkiem milczą a które są aktywne ale rzadziej, Nie wprowadzajmy jakiegoś reżimu ;)

Mnie strasznie wysifiło wszedzie, na twarzy, szyi, plecach. Do tej pory nie miałam w ogóle z tym problemu. W ciąży jest bardzo ważne używanie filtrów przeciw UV bo od słońca nawet niewielkiej dawki powstaje ostuda, która po ciąży moze zostać. Są to własnie plamki na twarzy. Ja chyba już nawet trochę mam przy ustach, na podbródku. Ale trzeba też uważać na filtry w kremach, większość jest na bazie szkodliwego anty UV który przenika do organizmu i jest szkodliwy dla płodu, warto poczytać które kremy nadają się w ciązy. Tak samo warto sprawdzić podkłady z filtrem UV.

Ja stosowałam z synem Mustelę, teraz też, jakoś ją polubiłam i nawet nie mam zbyt dużo rozstępów po pierwszej ciązy.

Kilka dziewczyn wyraziło ochotę że chciałoby dołączyć do tajnej grupy na fb, więc zapraszam chętne: Link do: Zaloguj się do Facebooka | Facebook

Ja chodzę na NFZ i jak robie morfologię itp to te wyniki odrazu są u lekarza jak idę na wizytę. Wpisuje wszystko do karty a potem ja mam te wyniki juz dla siebie żeby mieć ze wszystkimi wynikami, usg itp w teczce

U mnie też wyniki idą do lekarza i mi to pasuje bo mam tam nie po drodze.

Co do smarowania się to ja w poprzedniej ciąży się smakowała Ziaja dla ciężarnych. Ale rozstępy mam. Choć myślę że to bardziej kwestia skłonności do nich niż tego ze coś nie tak z kremem.

Zamknięta grupa jest bardzo fajnym pomysłem , ale rzeczywiście warto weryfikować kto do niej należy. Znacie się już tu pewnie dobrze ja w pierwszej ciąży należałam do grupy która była ogólnodostępna i dosyć „rozgadana” po czasie okazało się, że zaglądają na nią znajomi którzy lubią sobie poczytać i poplotkować

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny nie bądźmy takie. Są osoby które piszą częściej inne rzadziej.Czasami ktoś znika na kilka dni. Dołączają jeszcze nowe mamy, czasami i za miesiąc, i za trzy ktoś może dołączyć. Weźmy wszystkie a czas zweryfikuje na zamkniętej grupie, które całkiem milczą a które są aktywne ale rzadziej, Nie wprowadzajmy jakiegoś reżimu ;)

Mnie strasznie wysifiło wszedzie, na twarzy, szyi, plecach. Do tej pory nie miałam w ogóle z tym problemu. W ciąży jest bardzo ważne używanie filtrów przeciw UV bo od słońca nawet niewielkiej dawki powstaje ostuda, która po ciąży moze zostać. Są to własnie plamki na twarzy. Ja chyba już nawet trochę mam przy ustach, na podbródku. Ale trzeba też uważać na filtry w kremach, większość jest na bazie szkodliwego anty UV który przenika do organizmu i jest szkodliwy dla płodu, warto poczytać które kremy nadają się w ciązy. Tak samo warto sprawdzić podkłady z filtrem UV.

Ja stosowałam z synem Mustelę, teraz też, jakoś ją polubiłam i nawet nie mam zbyt dużo rozstępów po pierwszej ciązy.

Kilka dziewczyn wyraziło ochotę że chciałoby dołączyć do tajnej grupy na fb, więc zapraszam chętne: Link do: Zaloguj się do Facebooka | Facebook

Chciałam dołączyć na fb ale pisze ze stroną nie może być wyświetlona ;(
Na ten link weszłam..

Nie mozna wejsc w ten link

Pisała administratora, że jutro wieczorem powinna już byc gotowa grupa zamknięta. Jeszcze przemyślimy co do niektórych osób. Jeśli o mnie chodzi najlepiej jakby były osoby, które znamy z którymi piszemy a nie osoby które mają po 6 postów i proszą o przyjęcie!

Gola84, ja stosuje i w poprzedniej ciąży stosowalam zero rozstępów Elancyl - jest rewelacyjny [emoji6]

Yin-yang słyszałam że ten krem z Rossmanna babydream jest świetny [emoji6]Jak w poprzedniej ciąży chodziłam na NFZ zawsze dostawalam wyniki nigdy się nie zdarzyło żebym ich nie mała. Następnym razem się upomnij [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zamknięta grupa jest bardzo fajnym pomysłem , ale rzeczywiście warto weryfikować kto do niej należy. Znacie się już tu pewnie dobrze ja w pierwszej ciąży należałam do grupy która była ogólnodostępna i dosyć „rozgadana” po czasie okazało się, że zaglądają na nią znajomi którzy lubią sobie poczytać i poplotkować

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No tak, ludzie potrafia byc naprawde bardzo wredni...

Do góry