reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
hej dziewczyny. sytuacja z dziś. Grześ od rana wymiotuje jak coś zje lub się napije a ja co... zaraz po nim to samo ehhh czy ktoś ma może pomysł u 4 latka wymioty bez gorączki i innych objawów? co takiemu maluchowi dać? na złość większość leków od 6 roku życia....

Sprobuj mu moze dac chociaz jakies chrupki kukurydziane lub cos wlasnie z takich suchych rzeczy plus herbata lub woda zeby sie nie odwodnil. Niestety ale na wymioty chyba nie ma lekarstwa.

witajcie :) mam nadzieję, że będę regularnie tu zaglądać i przyjmiecie mnie do swojego grona. Po 6 latach starań okazało się, że lekarz wypatrzył pecherzyk ciążowy :D szok do tej pory nie mogę uwierzyć!! Jutro mam wizytę mam nadzieję, że będzie już biło serduszko aktualnie mam 8 tydzień i 2 dni.

Super wiadomość!! ;) to życzę Ci powodzenia, oj tak już powinnaś zobaczyć serduszko ;* gratulacje!! ;*

Dziękuję za bardzo miłe przyjęcie
Z pewnością napiszę po wizycie u ginekologa.
Mam małego stresa ponieważ u mnie i u meża w rodzinie dużo bliźniaków a nawet jedne trojaczki. Mój mąż to chyba zawału by dostał nawet go nie nakręcam. Z Majeczką mieliśmy trzy światy, długo nie mogłam go namówić na drugie dziecko. Myślę, że go trochę przymusilam, ale inaczej się nie dało heee przez pierwsze dni się do mnie nie odzywał jak mu powiedziałam o ciąży hmmm nie takiej reakcji oczekiwałam. W innym wypadku pewnie do tej pory żylibyśmy sobie we dwoje a tak[emoji128] i kolejne w drodze. Kilka dni zajęło mu oswojenie się z myślą że będziemy mieli kolejnego małego Dziada[emoji16] teraz jest tak jak powinno być od momentu dwóch kresek na teście [emoji33] no ale taki jest mój Piotrunio znamy się prawie 17 lat i zdążyłam się już do tego przyzwyczaić. Oj trochę się rozpisałam cdn...

9ewnk6nl7iw1ts2s.png

Dziękuję za bardzo miłe przyjęcie
Z pewnością napiszę po wizycie u ginekologa.
Mam małego stresa ponieważ u mnie i u meża w rodzinie dużo bliźniaków a nawet jedne trojaczki. Mój mąż to chyba zawału by dostał nawet go nie nakręcam. Z Majeczką mieliśmy trzy światy, długo nie mogłam go namówić na drugie dziecko. Myślę, że go trochę przymusilam, ale inaczej się nie dało heee przez pierwsze dni się do mnie nie odzywał jak mu powiedziałam o ciąży hmmm nie takiej reakcji oczekiwałam. W innym wypadku pewnie do tej pory żylibyśmy sobie we dwoje a tak[emoji128] i kolejne w drodze. Kilka dni zajęło mu oswojenie się z myślą że będziemy mieli kolejnego małego Dziada[emoji16] teraz jest tak jak powinno być od momentu dwóch kresek na teście [emoji33] no ale taki jest mój Piotrunio znamy się prawie 17 lat i zdążyłam się już do tego przyzwyczaić. Oj trochę się rozpisałam cdn...

9ewnk6nl7iw1ts2s.png

Hehe tez mam meza Piotrka i oni chyba wszyscy tacy sa ;)

aneciontko oj czyli wiesz co teraz przechodzę jaki strach. Mój trochę większy bo już we wrześniu 2 latka skończył

NowaNatka 12+6 wydaje mi się optymalną datą nie za wcześnie nie za póżno. Ja w pierwszej ciąży miałam 13+6 więc na ostatnią chwilę i wtedy też poznałam płeć.

megalija u mnie też nakaz leżenia, zero kąpieli, podnoszenia a w domu biegający 2latek. Do zeszłego tygodnia mąż miał wolne więc ogarniał teraz ja jakoś muszę dawać radę, ale nie jest łatwo ciężko o odpoczynek w ciągu dnia.

Mój Oskar jak wymiotowal to tylko woda małymi lyczkami Ale często.. I po łyżce rzadkiej kaszy manny.. raz się przyjęła, raz zwymiotowal, ale łatwo weszła łatwo wyszla i nie meczylo go bardzo.. A nie opadł też całkiem z sił.. Meczylo nas 4 dni

8p3oskjoiov8norc.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

hej dziewczyny. sytuacja z dziś. Grześ od rana wymiotuje jak coś zje lub się napije a ja co... zaraz po nim to samo ehhh czy ktoś ma może pomysł u 4 latka wymioty bez gorączki i innych objawów? co takiemu maluchowi dać? na złość większość leków od 6 roku życia....

I dla Ciebie i dla synka preparaty nawadniające np orsalit i tak jak dziewczyny pisały sucharki, biszkopty ewentualnie marchwianka i będzie dobrze

reklama
Mam pytanko do dziewczyn z krakowa gdzie robicie usg genetyczne? Macie jakieś sprawdzone miejsca? Bo mi już głowa pęka od przekopywania internetu w poszukiwaniu.

Do góry