reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zero podpowiedz lub rad za to jedna osoba oznaczyla ze porobilam literowki wsparcie jak cholera pozdrawiam Cię

Twój problem moze rozwiązać tylko ginekolog. Nikt na necie nie powinien radzic jaki lek powinnas brac. Byc moze tez żadna z nas nie miała takiego problemu. Ja odczuwam bóle w pachwinach które utrudniają funkcjonowanie ale byc moze nie sa tak ostre by brac leki. Z jakimkolwiek lekami sie wstrzymuje.

Ostatnia edycja:
reklama
Dlatego cierpliwie czekam na kolejne usg, chodzę do naprawdę dobrego ginekologa, który na prenatalnych stwierdził ze skuteczność co do płci ma w tym okresie 95%. No zobaczymy :) do 9 marca i kolejnych badań już niedaleko, bardzo mi się spodobała wanienka z ikei zamierzam tez sobie ja kupić, co do ubranek- kupię cały super zestaw używanych ciuszków z Allegro, niektóre mamy naprawdę maja bzika na punkcie pięknych ciuszków, które są później wystawiane za grosze na Allegro, dlatego ja idę w ładne używki :D tak samo zamierzam zrobić z wózkiem kupię ,, droższa uzywke’’ czyli zaoszczędze z 500zl na wózku, który jest w dobrym stanie jakościowym, myśle ze i tak do roku będzie później się pójdzie w spacerówkę, spacerówka już bd musiała być nowa bo np mojej koleżance strasznie się koła ścierały. Nówkę zamierzam sobie kupić cały zestaw do wózka i łóżeczka od dziewczyn które szyją piękne kocyki, rożki itd

Zero podpowiedz lub rad za to jedna osoba oznaczyla ze porobilam literowki wsparcie jak cholera pozdrawiam Cię
Kochana jak lekarz zakazał nospy to bardzo dobrze :) znaczy że masz świadomego i mądrego lekarza.
Pisałam to już nie raz i powtórzę raz JESZCZE. Nospa oprócz rozluźnienia Twoich mięśni rozluźnia mięśnie maluszka. Długotrwałe stosowanie w ciąży nopsy może prowadzić do tego że dziecko będzie miało obniżone napięcie mięśniowe. Mam koleżankę fizjoterapeute dziecięcego. Zajmuje się właśnie zaburzeniami dziecięcymi. Nawet nie wiesz ile jest dzieci 'ponospowych'.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

A i spokojnie można łykać magnez :) mi nim wstrzymali akcje porodowa z regularnymi skurczami :) ogólnie w ciąży wzrasta zapotrzebowanie na magnez. Ja teraz łykam go regularnie. Ostatnio jakieś skurcze miałam w terminie miesiączki w grudniu która nie przyszła. Od tej pory żadnych skurczy mimo że macica rośnie i się rozciąga.
Bezpieczny magnez w ciąży to asmag

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Ja z Krakowa nie jestem, ale witamy Cię w naszym gronie [emoji846] super, że wszystko dobrze u Was [emoji5]
Oj z tą płcią to nie ma co się tak spieszyć, podobno najlepiej pójść na usg połówkowe tak po 20 tygodniu, wcześniej może być mylna diagnoza. Teraz na prenatalnych moim zdaniem tym bardziej nie ma co się sugerować płcią, przynajmniej tak mi lekarz mój powiedział. Dlatego ja chyba jestem jedyna, która nie została poinformowana o płci, bo to mało możliwe [emoji28]

oar8flw1mdp5ujvp.png
Ja też nie znam płci. Lekarz powiedział: że może i jest szansa na wymarzona siostrę mojego syna, ale on dokładnie nie widzi i nie powie. Ze jeszcze za wcześnie :)

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Ja z Krakowa nie jestem, ale witamy Cię w naszym gronie [emoji846] super, że wszystko dobrze u Was [emoji5]
Oj z tą płcią to nie ma co się tak spieszyć, podobno najlepiej pójść na usg połówkowe tak po 20 tygodniu, wcześniej może być mylna diagnoza. Teraz na prenatalnych moim zdaniem tym bardziej nie ma co się sugerować płcią, przynajmniej tak mi lekarz mój powiedział. Dlatego ja chyba jestem jedyna, która nie została poinformowana o płci, bo to mało możliwe [emoji28]

oar8flw1mdp5ujvp.png
Ja tez jeszcze nie wiem i nie pytam. Na prenatalnych lekarz nawet nie zaczął tematu a ja nie pytałam. A mojego lekarza prowadzącego jeśli będzie wiedział na pewno to może mówić jaka tam plec widzi.

Jak u was dziewczyny z kupowaniem ciuszków? Też już nie możecie się powstrzymać? [emoji1][emoji18]

Ja właśnie po wypłacie i wczoraj musiałam pare drobiazgów kupić, bo by mnie rozsadziło z niecierpliwości [emoji28] narazie takie uniwersalne kolory, wzory. Z pepco i z KIK textil.
1518393875-e0cfe26e36249972-aaaaaa.jpeg
1518393886-603af94c16879f68-aaaaaa.jpeg

oar8flw1mdp5ujvp.png
Ja wydarłam mnóstwo ciuszkow po synu (te najmniej mam takie unisex bo jak zaczęłam kupować synowi to jeszcze nie widziałam że będzie chłopak) :) i na szmatach też ostatnio się obkupiłam w uniwersalne. Żona szwagra mi pościel i kocyki spakowała. Łóżeczko też od szwagra. Tylko materac nowy muszę kupić. Wózek dopiero w maju

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Co do leków, nigdy ich fanka nie byłam, teraz to już w ogóle, nie wiem czy tez tak macie ale mam nie nadużywać cytrusów, teraz jestem na etapie przeziębienia i już w kryzysowej sytuacji z żarłam cytrynę z cukrem :D po czym na prenatalnych mój lekarz mówi: tylko nie przesadzać z witamina C, na moja cytryne odpowiedział: tej w tabletkach :D tak ze ja osobiście uwielbiam granata z tego co czytałam to bomba witaminowa dla ciężarnych, ma w sobie wszystko co niezbędne. Jak u was z L4? Ja zważywszy na rodzaj pracy wybieram się już od marca. Nie będę już dłużej męczyła maluszka ciągłym staniem, myśle ze 4 msc to jest dobry czas żeby już przysiąść troche na tyłku i pomyśleć o dzidziusiu

Ja tez jeszcze nie wiem i nie pytam. Na prenatalnych lekarz nawet nie zaczął tematu a ja nie pytałam. A mojego lekarza prowadzącego jeśli będzie wiedział na pewno to może mówić jaka tam plec widzi.

Ja też nie znam płci. Na prenantalnych maluszek nie współpracował. Mnie gin powiedział, że dopiero ok.16 tygodnia będzie mógł powiedzieć z pewnością, jaka to płeć[emoji4]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też nie znam płci. Na prenantalnych maluszek nie współpracował. Mnie gin powiedział, że dopiero ok.16 tygodnia będzie mógł powiedzieć z pewnością, jaka to płeć[emoji4]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
To mój maluszek współpracował i całe badanie trwało chyba z 5 min. Cichutko Liczę na córcie bo syna juz mam [emoji6]

Do góry