reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My w przychodni. Dzieci od groma. Dobrze ze Aleksa że sobą nie wzięłam. Tylko moja mama przyjechała żeby z nim zostać

Teraz najgorsza pora roku i będzie tak ciągle ;( daj znać co po wizycie.

Kasiu, miałam do Ciebie pytanie, bo Ty jesteś obeznana w tych tematach alergii, objawów itd.
Wczoraj dodałas zdjęcie tych problemów skórnych , tzn tej skorupki u Twojej córci co na stopach jej się zrobiła i za uszkami takie strupki jakby. U mojej wczoraj dopiero zauważyłam za uszami też taką ciemniejsza skórę, twardsza a dziś tez na stopach delikatnie szorstka skora jest i wcześniej tego nie widziałam, zła jestem na siebie, że tak nie dopilnowałem... i będę to oczywiście teraz smarowała oliwka i kremem żeby nawilżyć.
Dodatkowo moja ma kupy takie jakby ze śluzem, mokre tak jakby no nie wiem jak wytłumaczyć, a tu zdjęcia nie będę dodawała hah na prywatnym to inaczej [emoji16][emoji23][emoji23]
I wcześniej te kupy mnie nie niepokoiły, bo podobno na kp mogą takie być i nie widziałam tez innych objawów typu wysypka jakieś zmiany skórne żeby to przypisać do alergii, ale jak widać byłam ślepa i nieuwazna i znalazły się objawy skórne.
To może być alergia?

Oczywiście dziś zadzwonię do przychodni żeby umówić na wizytę na przyszły tyg i lekarz spojrzy na to na żywo, da skierowanie gdzieś dalej czy coś.

Ale jestem zła na siebie, przerażona swoją nieuwaga, bo mała ogólnie jest spokojna i nie bolało ją nic i ja nie sądziłam ze mogłabym jej robić krzywde czymś co jem przy kp a chyba jednak czymś jej szkodzę skoro takie zmiany skórne na stópkach, za uszami i kupki ze śluzem :(

reklama
W tam ja tam nie kontaktuje się z innymi z innych tematów. Dokladnychninfo tez nie pdoaje więc spoko :) Nie mam na pieńku tez z ludźmi :) poza tym olewam ludzi których nie znam :) oczywiście Was szanuję
A no właśnie gdzie to forum mamy? Ktoś już utworzył?

Słodkie zdjęcie sobie ustawiłaś [emoji86][emoji7][emoji7]

Teraz najgorsza pora roku i będzie tak ciągle ;( daj znać co po wizycie.

Kasiu, miałam do Ciebie pytanie, bo Ty jesteś obeznana w tych tematach alergii, objawów itd.
Wczoraj dodałas zdjęcie tych problemów skórnych , tzn tej skorupki u Twojej córci co na stopach jej się zrobiła i za uszkami takie strupki jakby. U mojej wczoraj dopiero zauważyłam za uszami też taką ciemniejsza skórę, twardsza a dziś tez na stopach delikatnie szorstka skora jest i wcześniej tego nie widziałam, zła jestem na siebie, że tak nie dopilnowałem... i będę to oczywiście teraz smarowała oliwka i kremem żeby nawilżyć.
Dodatkowo moja ma kupy takie jakby ze śluzem, mokre tak jakby no nie wiem jak wytłumaczyć, a tu zdjęcia nie będę dodawała hah na prywatnym to inaczej [emoji16][emoji23][emoji23]
I wcześniej te kupy mnie nie niepokoiły, bo podobno na kp mogą takie być i nie widziałam tez innych objawów typu wysypka jakieś zmiany skórne żeby to przypisać do alergii, ale jak widać byłam ślepa i nieuwazna i znalazły się objawy skórne.
To może być alergia?

Oczywiście dziś zadzwonię do przychodni żeby umówić na wizytę na przyszły tyg i lekarz spojrzy na to na żywo, da skierowanie gdzieś dalej czy coś.

Ale jestem zła na siebie, przerażona swoją nieuwaga, bo mała ogólnie jest spokojna i nie bolało ją nic i ja nie sądziłam ze mogłabym jej robić krzywde czymś co jem przy kp a chyba jednak czymś jej szkodzę skoro takie zmiany skórne na stópkach, za uszami i kupki ze śluzem :(
Spokojnie to jest Twoje pierwsze dziecko. Miałaś prawo nie zdawać sobie z czegoś sprawy. Raz ze nie jestem lekarzem, a dwa nawet nie widziałam zmian skórnych czy kup Twojej córki żeby móc porównać do tych moich dzieci :)
AZS nie zawsze musi być spowodowane alergia. Chociaż rzadko się to zdarza.
Tak samo to nie musi być alergia czy AZS tylko po prostu skóra atopowa. Aleks taką miał. On nie miał AZS.
Czy alergia też Ci nie powiem. Nadal ma bóle brzuszka? Pamiętasz że mówiłam Ci ze nie ma co zwalac każdego bólu brzucha na kolke. Tylko najpierw wykluczyć inne rzeczy :)
Co do kup Maja robi nie wodę ale płynne kupki u niemowlaka na KP to normalne. Pojedyncze nitki śluzu w kupie dziecka KP to też normalne.
Także ciężko mi odpowiedzieć Ci na to pytanie czy to alergia.

Cześć dziewczyny ;) ale produkujecie tych postów :D ledwo nadrobiłam od wczoraj po południu :) mały po szczepieniu 6w1 i pneumokoki płatne..niestety marudził cały wieczór, gorączki nie miał ale strasznie płakał, chyba bolały go nóżki bo ledwo dotknęłam jego uda i taki ryk, że szok..daliśmy mu kilka kropelek pedicetamolu i usnął :) powiedzcie mi jaka temperatura jest u takiego maluszka normalna? :) chciałabym się wybrać z nim na spacer, bo już 3 dni nie byliśmy a mierzyłam i ma 37,3
miłego dnia życzę :)

Cześć dziewczyny ;) ale produkujecie tych postów :D ledwo nadrobiłam od wczoraj po południu :) mały po szczepieniu 6w1 i pneumokoki płatne..niestety marudził cały wieczór, gorączki nie miał ale strasznie płakał, chyba bolały go nóżki bo ledwo dotknęłam jego uda i taki ryk, że szok..daliśmy mu kilka kropelek pedicetamolu i usnął :) powiedzcie mi jaka temperatura jest u takiego maluszka normalna? :) chciałabym się wybrać z nim na spacer, bo już 3 dni nie byliśmy a mierzyłam i ma 37,3
To jest normalna temperatura u takiego malucha także śmiało na spacer ;)

Normalna u dzieci [emoji4] spokojnie możesz iść. A na miejsce na nóżce po szczepieniu pediatra poleciła smarować altacetem w żelu. Robiłam tak od razu i nic się nie działo [emoji4]

reklama
Chyba około 37. Moja ma zawsze taka jak my. Lekarka mi mówiła ze jak będzie miała 37.5 i będzie marudna płaczliwa i ewidentnie będzie ja bolała nóżka to mamy dać jej paracetamol 80 w czopku. A jak nawet będzie miała 38 ale będzie normalna jak zawsze to mamy się jeszcze powstrzymać. Okłady altacetem zrób na nóżki

Do góry