reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Potem Was Nadrobię. My trafiliśmy do szpitala przez tą temperaturę. Pojechaliśmy do naszej pediatry i odesłała nas do szpitala. Na razie pobrali mu moc i wyniki wyszly dobrze, odwodniony też nie jest. Nie wiem jak inne wyniki z krwi. Mieli robić mu punkcję, ale na szczęście ordynator wykluczył zapalenie opon mózgowych, zakażenie krwi i coś z nerkami. Zaraz będę mierzyć jeszcze raz temp. I teraz będzie mógł dostać coś na zbicie ewentualnie.
Rany.. dużo zdrowia..

Może być białko mleka krowiego np.
Sama zielona jeszcze o niczym nie świadczy. Pytanie jakiej jest konsystencji, czy jest śluz, wysypka, suche plamy (głównie na policzkach i za uszami), bóle brzucha zazwyczaj zaraz albo niedlugo po jedzeniu.
To nic z tych objawów na szczęścia nie ma. Jedynie bóle brzuszka ale to od dawna , ostatnio nie może zrobić kupki , jak robi to pół twarda , pół rzadka.

A ja wczoraj musiałam kupić tabletki jakieś na uspokojenie. Ciągle jakieś ale mam do Kamila. Dzisiaj rano aż się popłakałam. Mała nie spała od 2 do 6 , potem od 6-6.30 tylko. A ja na oczy nie widzę. W ciągu dnia prawie nic nie śpi. W nocy tylko pierwszy sen po kąpieli jest ciągiem , a od 2 do rana jest masakra.. za tydzień w niedzielę mama o o ksmil wyjeżdżają. Zostaje sama z młodszym bratem. 17 lat a szklanki po sobie nie umyje. Będę miała jeszcze przy nim roboty .. na szczęście już pomału się meblujemy. Myślę , że za miesiąc już w końcu będziemy u siebie bo mam dość. Mała za 8 dni kończy dwa miesiące a poprawa minimalna. Bawi się, gaworzy pomalu, uśmiecha , zaczepia. Ale ze spaniem jest katorga.

My po rezonansie. Niestety niczego się dziś nie dowiemy. Na opis czeka się ok 2dni. Jezuuu, ja już nerwicy dostaję od tego czekania.
Jakie wasze maluszki już duże. Moja wczoraj na porannym obchodzie ważyła 3825. Urodziła się 3130, jak wychodziliśmy ze szpitala ważyła 2830, także 1kg w 6tyg tylko na piersi i 4-5dni stała z wagą na początku choroby także super. Moja to kruszynka w porównaniu do waszych dzieciaczków. Nie wiem ile mierzy ale jest długa rozmiar 56 już odłożyliśmy. Ja zawsze marzyłam żeby mieć 4kę dzieci ale lekarze stanowczo mi zabronili także ciuszki pakuję do sprzedania.
Trzymam mocno kciuki. Będzie dobrze :*

My po szczepieniu na pnempneumoki. Malwinka jeszcze przed klcuciem zaczęła płakać a w trakcie sie nie mówi.. jak wyszliśmy z gabintu to jeszcze się zanosiła .. ale przy piersi zaraz się uspokoiła .
Waży już 5800 i 58 cm 5 wrzesnia bylo 5300 i 57 cm .
Śpi już z 3 godz a ja zdążyłam zrobić 2 prania i obiad . Tak goraco dzisiaj jak w środku lata aż nic się nie chce robić .
Kolejne szczepienie 25 października 3 dni przed chrzcinami .
Ja byłam wczoraj u gin , czekałam z 40 min , mąż był że mną i z małą grzeczna byla rozglądała się , przed mna jeszcze 3 ciężarne byly z ogromnymi brzuchami , każdej poświęca 30-40 min , było już po godz 20 więc zrezygnowalam bo bym chyba siedziała tam do 22 i zapisałam się na inny dzień na wcześniejsza godz i w ten dzień mniejsze opóźnienia
Mam głupie pytanie , można wziac dziecko na dwór po szczepieniu , nie spacer wśród ludzi tylko tak koło domu po podwórku ?
Duża dziewczynka.
A spacer po szczepieniu niczemu nie szkodzi ;)

My po rezonansie. Niestety niczego się dziś nie dowiemy. Na opis czeka się ok 2dni. Jezuuu, ja już nerwicy dostaję od tego czekania.
Jakie wasze maluszki już duże. Moja wczoraj na porannym obchodzie ważyła 3825. Urodziła się 3130, jak wychodziliśmy ze szpitala ważyła 2830, także 1kg w 6tyg tylko na piersi i 4-5dni stała z wagą na początku choroby także super. Moja to kruszynka w porównaniu do waszych dzieciaczków. Nie wiem ile mierzy ale jest długa rozmiar 56 już odłożyliśmy. Ja zawsze marzyłam żeby mieć 4kę dzieci ale lekarze stanowczo mi zabronili także ciuszki pakuję do sprzedania.
Będzie dobrze☺
A córa ładnie rośnie. Podobnie jak moja. Moja po mcu ok 700g przybrała a potem już lepiej było. Różnie dzieci rosną. Dzisiaj ma 4 lata i 16 kg , jest jedną z wyższych w grupie w przedszkolu i ogólnie zdrowa. Także nic się nie przejmuj. A syn teraz za to w 6 tyg 1.5 kg przybrał także widzisz po jednym ojcu i matce a różnie te dzieci rosną☺
Izunia będzie zdrowa i będzie ładnie się rozwijać zobaczysz ☺

reklama
Dzięki dziewczyny za miłe slowa:) jesteście kochane.
Dzwonił mój mąż, że zmarła jego babcia. Miała 93lata i od 2lat wymagała opieki 24h/dobę. Bardzo ją lubiłam bo fajna kobieta z niej była. Dobrze, że mąż z dziećmi odwiedzili ją w sobotę ostatnio.

Do góry