reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny , jestem prawie 4 tygodnie po porodzie i krwawię już bardzo mało ale zastanawia mnie czy Wy też tak macie że po większym wysiłku no zniesienie gondoli na dół na spacer krwawicie więcej?

@kasiak85 i @KatiNails zdrówka dla Waszych córeczkę, trzymam kciuki,żeby było dobrze!!!

Zastanawiam się czy i mojej nie zbadać moczu...też taka niespokojny zwłaszcza wieczorami...kolki to na pewno nie są... U dziewczynek łatwiej o jakaś infekcje układu moczowego... zawartość woreczka przelać do pojemnika czy włożyć woreczek do pojemnika?
@KatiNails może mocz źle pobrany?

Dziewczyny , jestem prawie 4 tygodnie po porodzie i krwawię już bardzo mało ale zastanawia mnie czy Wy też tak macie że po większym wysiłku no zniesienie gondoli na dół na spacer krwawicie więcej?
U mnie jutro 4 tyg. Już prawie nie płakałam w ogóle,A dziś znowu krew. Jak mam więcej stresu czy więcej chodzę to więcej leci;) więc normalne,że przy wysiłku leci więcej

@kasiak85 i @KatiNails zdrówka dla Waszych córeczkę, trzymam kciuki,żeby było dobrze!!!

Zastanawiam się czy i mojej nie zbadać moczu...też taka niespokojny zwłaszcza wieczorami...kolki to na pewno nie są... U dziewczynek łatwiej o jakaś infekcje układu moczowego... zawartość woreczka przelać do pojemnika czy włożyć woreczek do pojemnika?
To byłyby bakterie liczne a nie leukocyty i nabłonki okrągłe.
Reszta w normie wszystko.

I nie przelewaj z worka do pojemnika. Włóż woreczek do pojemnika. Żeby bakterii tam nie dołożyć

A Ewka dzięki że to napisałaś. Trochę sprzęt kosztuje ale już dawno się nad nim zatanawialam. Tylko ciągle się boje ze pozytywne opinie to na zlecenie firmy. A wogole nie stosujecie zabezpieczenia innego? I czytałam że mało tych dni kiedy można to prawda?
Tez sie obawialam ,bo koszt spory ,ale oplaca sie i dodatkowo bez chemii ;) mam go 98 cykli czyli ladne pare lat i dzieki niemu poznalam swoje cialo ;) dni nieplodne ja mialam po okresie kilka dni,bo moj okres trwal zaledwie 3 dni i po owulacji ok tydz/poltora az do okresu ;) w zaleznosci kiedy byla owulacja ;) w miesiacu gdzie zaszlam w ciaze owulacja byla bardzo wczesnie ,ale wtedy kompka uzywalam jako wyznacznika kiedy owulka bo chcielismy dziecko ;) stosowalismy gumki w czerwone dni ,czyli dni plodne ;)

Ja nie dźwigam jeszcze nawet gondoli. Tak sobie wpoiłam do głowy, że podczas połogu nie powinno się nic dźwigać [emoji14]

O rany ale wynalazek :D a jak was poniesie i zapomnicie zmierzyć temperatury ?:D
Ja bym chyba nie zaufała komputerkowi :D
Juz mialam to w nawyku ;) w kompku jest budzik, on cie wybudza powiedzmy o 6 rano,mierzysz temp i spisz dalej ;) najpierw patrzylam czy mozemy.. to tak jak z tabletkami.. nie wezmiesz,czy zapomnisz czy wzielas, to nie ryzykujesz ;)

reklama
Do góry