reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Już Ci Klaudia mówiłam, że ja byłam takim dzieckiem, że nie spałam ani w dzień ani w nocy. Przysypiałam po kilka minut i wtedy wszyscy chodzili na paluszkach żeby mnie nie obudzić. Moja mama chodziła jeszcze do szkoły i zmieniały się z babcią. Mama czuwała, bujała, nosiła mnie do 2 w nocy, a babcia od 2 żeby mama mogła rano do szkoły wstać. Nie miałam ani kolek ani nic, bo chodzili ze mną do lekarzy. Po prostu taka byłam.
Może Twoja Alicja po prostu jest takim typem dziecka... i musisz to przetrzymać. Mama Ci trochę pomaga?
Tak , mama mi bardzo dużo pomaga. W nocy też wstaje wstaje co chwilę mimo , że rano idzie do pracy na 12 godzin co drugi dzień. Jak ma wolne to też co chwilę nosi, przewija, przebiera. I też mówi tak jak Ty. Że widocznie ma taki charakter. No ale to trochę dziwne , bo zachowuje się jak by miała z trzy miesiące nie tygodnie ..

reklama
Tak , mama mi bardzo dużo pomaga. W nocy też wstaje wstaje co chwilę mimo , że rano idzie do pracy na 12 godzin co drugi dzień. Jak ma wolne to też co chwilę nosi, przewija, przebiera. I też mówi tak jak Ty. Że widocznie ma taki charakter. No ale to trochę dziwne , bo zachowuje się jak by miała z trzy miesiące nie tygodnie ..
Ja podobno taka byłam od pierwszej minuty po przyjściu ze szpitala [emoji23]

Czy Waszym maluszkom też pojawiły się potówki? Mojego tak wysypało na buzi i głowie że aż mi go szkoda. Jeszcze mu na dodatek trochę schodzi skóra z czoła i powiek. Przecieram mu kilka razy dziennie dziuba rumiankiem. Pamiętam córka też tak miała. Taki urok dzieci urodzonych latem czy tylko moich? [emoji5]
Tak oba policzki

A może to nie trądzik tylko wysypka przy tej skazie białkowej?
A tak się zastanawiałam bo pisałaś o mleku jakie możesz teraz pić. A te mleka bez laktozy to się nadają? Teraz jest tyle produktów bez laktozy, mleko, masło, jogurty, sery.
Nie. Bo laktoza to cukier. I w takim mleku nadal jest białko :) nie nie bo by miała też wysypke na brzuchu. Więc albo trądzik albo potowki. A

reklama
A może to nie trądzik tylko wysypka przy tej skazie białkowej?
A tak się zastanawiałam bo pisałaś o mleku jakie możesz teraz pić. A te mleka bez laktozy to się nadają? Teraz jest tyle produktów bez laktozy, mleko, masło, jogurty, sery.
Sorki, że się wtrącę ale laktoza to cukier a nie białko.
Przy skazie chodzi o wyeliminowanie białka pochodzenia zwierzęcego.
Ja Was z listopadowych podczytuje bo macie już swoje dzieciaczki i tak fajnie piszecie.

Do góry