reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czy Waszym maluszkom też pojawiły się potówki? Mojego tak wysypało na buzi i głowie że aż mi go szkoda. Jeszcze mu na dodatek trochę schodzi skóra z czoła i powiek. Przecieram mu kilka razy dziennie dziuba rumiankiem. Pamiętam córka też tak miała. Taki urok dzieci urodzonych latem czy tylko moich? ☺

reklama
Czy Waszym maluszkom też pojawiły się potówki? Mojego tak wysypało na buzi i głowie że aż mi go szkoda. Jeszcze mu na dodatek trochę schodzi skóra z czoła i powiek. Przecieram mu kilka razy dziennie dziuba rumiankiem. Pamiętam córka też tak miała. Taki urok dzieci urodzonych latem czy tylko moich? [emoji5]

Może za ciepło ubierasz w domu? Ja ubieram tylko w pampersa i od tego czasu jej skora jest normalnego koloru, a wcześniej taka lekko czerwona i miała na szyjce i na ramionach u góry potowki, ale posmarowalam mąką ziemniaczana z 3 razy, wietrze te miejsca nie ubierając ją w te ciuszki i zniknęło :)

Czy Waszym maluszkom też pojawiły się potówki? Mojego tak wysypało na buzi i głowie że aż mi go szkoda. Jeszcze mu na dodatek trochę schodzi skóra z czoła i powiek. Przecieram mu kilka razy dziennie dziuba rumiankiem. Pamiętam córka też tak miała. Taki urok dzieci urodzonych latem czy tylko moich? ☺
Moja ma takie krostki czerwone i kasia mowila ze to tradzik niemowlecy

A jeśli rzeczywiście to niestety wina narazie początkowego pokarmu i dlatego nie przybiera? Oczywiście może tez być tak, ze mała mało pociągnie i przysypia i tak robi w „konia”, ale jeśli jest inaczej to nic nie da raczej podawanie Twojego pokarmu strzykawka tylko po paru dniach nadal nie przybierze i wtedy już lepiej mm podać żeby dziecko przybierało :) moja je i z butelki i z cyca. Także zależy od dziecka :)
A smyranie po rzuchwie nie daje efektu jak przysypia?
Albo polecam gilgotanie po stopach hah moja wtedy się rozbudza i łapie cyca
Ściągnęłam dziś po karmieniu pierwszy raz mleko wygląda na tłuściutkie sama nie wiem. Może podam jej ze 2-3 razy ba dobę mm i kilka razy moje odciągnięte.
Nic nie daje ani smyranie po stópkach ani po buźce ja chce spać to nic jej nie przeszkadza:)

U mnie dziś była położna. Oczywiście po zdjęciu szwów rozchodzi się rana :( no nie mogło być już lepiej tylko zawsze coś.
Teraz będę chodzić z mokrymi kompresami z soli fizjologicznej.:baffled: Zanim to się zagoi....... :(
Moja też się rozeszła po tym stanie zapalnym co miałam. Zagoi się wreszcie, u mnie tak po tygodniu od tego rozejścia się zagoiło, tzn jest teraz czerwone, jeszcze musi się zabliźnić na biało.

reklama
Do góry