Colorado1989
Fanka BB :)
No u nas metformina nie jest jeszcze dopuszczona do stosowania w ciąży, to tego kwestia. Mój endokrynolog zajmuje się i bada metforminę i mu ufam w tym temacie. Lekarze zalecają odstawić, bo przez to, że nie jest zarejestrowana dla ciężarnych, to jakby się coś złego działo w ciąży i Ty brała byś metforminę, to możesz pozwać lekarza na tej podstawie.Wiesz co już ok 2 lat. I tak naprawdę dopiero teraz mi się poprawiły wyniki. No tak podobno dieta najważniejsza. Ale ja przynajmniej teraz mam odrzucenie od rasowych Chlebow, szynki z kurczaka ipt.
Fuj.
A to ja myślałam że w ciąży nie można, bo mi kazała odstawić natychmiast.
Mam nadzieję że wyniki dalwj będę mieć poprawne
Nie chcę siać paniki u nikogo, ale lekarz mi powiedział, że gwałtowne odstawienie metforminy w I trymestrze może skutkować poronieniem. Pewnie to jakiś promil promila i tak, jak zawsze.
No ze smakami w ciąży jest inaczej. Ja teraz mięsa w ogóle nie jem, odrzuca mnie na kilometr, więc wszystkie chude wędliny też odpadły [emoji23]
IO mam zdiagnozowane chyba z 3 lata, do diet miałam wiele podejść, ale dopiero odpowiednia książka mnie na odpowiednie tory ustawiła i tak trzymam się samodzielnrgo planowania posiłków. Dietetyka też miałam, też beznadzieja z tego samego powodu co u Ciebie to chyba częsty problem z dietetykami, te ich nieżyciowe jadłospisy [emoji23]