reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Pralinka92 będzie dobrze leż i oszczędzaj się
Ja jakoś nie mam podejrzeń co do płci chociaż lekarz pokazywał mi nóżki ale jakoś nie zwróciłam uwagi czy jest coś między nimi więc może u mnie będzie dziewczynka

reklama
Dziewczyny nie wytrzymałam do 25go, poszłam dzisiaj - jestem szajbuska[emoji23]
I oto mamy kolejnego chłopca w drużynie, na 75% co prawda ale jak wiemy chłopaków lepiej wypatrzyć. Na szczęście wszystko okej, serduszko jak dzwon. Wg okresu 11t5d, wg usg 11t2d maluszek ma 4.5cm [emoji7]

gannyx8dsoycbms0.png

Super, gratuluję! :) będziemy silna drużyną z chłopakami w brzuchach :)

@pralinka92 życzę zdrówka dla Was i wierze, że wszystko będzie dobrze.
Tyle dziewczyny piszecie, że ciężko nadrobić. Podziwiam, że macie siły stać przy garach i robić placki(też bym zjadła). Ja robię obiady jak najszybsze co by mnie za bardzo nie mdliło :-) :)
W piątek byłam na prenatalnych i moja Fasola rozwija się prawidłowo :happy: Kamień spadł mi z serca i w końcu mogę się chwalić bliskim.

Dziewczyny nie wytrzymałam do 25go, poszłam dzisiaj - jestem szajbuska[emoji23]
I oto mamy kolejnego chłopca w drużynie, na 75% co prawda ale jak wiemy chłopaków lepiej wypatrzyć. Na szczęście wszystko okej, serduszko jak dzwon. Wg okresu 11t5d, wg usg 11t2d maluszek ma 4.5cm [emoji7]

gannyx8dsoycbms0.png
Kurcze, az zaczynam sie zastanawiac czy mi jutro lekarz juz wstepnie nie zdradzi plci, nie sadziłam, ze tak wczesnie mozna sie dowiedziec. Tym bardziej, ze ciaza u mnie wieksza niby o 6 dni.

@Karokao gratulacje :) Chociaż do końca nigdy nie wiadomo, ostatnio znajomej do samego końca mówili, że dziewczynka a urodził się chłopak.
Wszystkie robicie badania prenatalne? W pierwszej ciąży nie było tego tematu a teraz już na pierwszej wizycie lekarz pytał mnie o chęć wykonania.

Kochane nie mogę za wami nadążyć dzień przerwy a tu tyle wpisow.
Prymulkax wspołczuję - ten lekarz chyba sam musi się leczyć - masakra.

Gratuluję karokao i poprzedniczkom - chłopców, rzeczywiście jak na razie płeć męska króluje. Nie chcę nic mówić, ale mi też wszyscy mówią, że będzie chlopiec 8.02 może się uda dowiedzieć. Tylko nie wiem czy to nie za wcześnie bede w połowie 12 tygodnia. Jeśli chodzi o moje samopoczucie to z nim różnie. Całkowicie odrzuca mnie od mięs - w moim jadlospisie krolują owoce biały i żułty ser kefir maślanka warzywa(cukinia bakłażan pomidor) ryż ziemniaki i jajo i ogólnie nic więcej mi nie przechodzi przez usta hmmm w pierwszej ciąży moglam jeść wszystko na co miałam ochotę.
Co do mojego brzuszka to jest już całkiem spory - jak uda mi się wrzucić fotkę to się nim pochwalę
https://www.suwaczki.com/tickers/zpbnio4pzm6gopcx.png[/img

[img]https://www.suwaczki.com/tickers/9ewnk6nl7iw1ts2s.png

Kurde ale gadacie i gadacie o tych plackach że własnie tre kartofle na placki [emoji14] A raz się żyje, na nic nie mam ochoty ostatnio ale takie placuszki chętnie wsunę :) Tylko módlcie się o mnie bo ostatnio jestem strasznym pechowcem, odkąd jestem w ciązy hybrydy odchodzą mi płatami. Tak więc mam przerwę, pierwszy raz od 4 lat nie mam hybrydy i oczywiście na efekty nie trzeba było czekać. Ostatnio obierając warzywa wjechałam na paznokcia i wyciełam sobie 1/4 paznokcia wraz z kawałkiem palca. Zalałam się krwią i łzami i prawie zemdlałam, na szczęscie dośc szybko się goi, ale przeżycia straszne. Nie raz tak miałam ale zawsze obieraczka zatrzymywała sie na paznokciu ;)

W ogóle ja w tej ciąży jestem czarno widzem, o czym złym pomyślę to się dzieje. Ostatnio myślę że tak dużo piorę że chyba pralka tego nie wytrzyma i co? W ten sam dzień się zapaliła!! Kilka dni później myślę że tak zasłaniam i odsłaniam te rolety że w końcu trzasną, no i co??? Dwa dni później roleta mi poszła w pizdu!!!! Niestety rolety na zamówienie, niestandardowe wymiary i kosztują majątek :( Potem pomyślałam że musze iść do dentysty bo jeden ząb do zrobienia, a potem myślę, a przeciez jeszcze nie boli, i co? Kuźwa w tą sama noc zaczął mnie ząb napieprzać... Wierzycie w to??? Po prostu nie do wiary. Takich sytuacji z ostatnich tygodni mam więcej ;) Teraz staram sie w ogóle nie myśleć :/
Moja siostra mówiła, że ogolnie mowi się że kobiety w ciąży maja takie zdolności...że jak komuś źle pożyczy to mu sie napewno spełni.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Matko dziewczyny ale się rozpisałyście. Witam wszystkie nowe przyszłe mamy.
U mnie tragedia od rana, mam okropna biegunkę, czymś sie podtrułam. Rano maras, teraz czuję ze mnie mieli w brzuchu siedzę i nic. Masakra...nie wiem już co zrobic. Na kroplach mietowych posze ze nie mozna. Węgiel? Chyba tez nie?

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Karokao gratulacje :) Chociaż do końca nigdy nie wiadomo, ostatnio znajomej do samego końca mówili, że dziewczynka a urodził się chłopak.
Wszystkie robicie badania prenatalne? W pierwszej ciąży nie było tego tematu a teraz już na pierwszej wizycie lekarz pytał mnie o chęć wykonania.
Ja mam jutro usg z testem, mam 31 lat.w pierwszej ciąży 6 lat temu nikt mi o tym nie wspominał, miałam tylko usg

Do góry