reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, poratujcie radą bo nie wiem co jest grane.
Cierpię dziś na zmęczenie spoczynkowe [emoji33] lezalam rano w łóżku i jak się przewrócilam z boku na bok to się zmeczylam jak nie wiem co. Później pozmywalam w zlewie i znów to samo, powycierałam kurze z mebli, przetarłam drzwi i zadyszka jakbym maraton przebiegla [emoji26] serce to mi tak wali jakby mi miało za chwilę wyskoczyć, zapociłam sie jak świnka [emoji200]Położyłam się poleżeć i odpocząć i niby się uspokoilo. Czy to normalne w ciazy?! Wczesniej nie mialam takich epizodow i nie wien czy to kwestia tego, ze ostatnie dwa miechy lezalam czy cos jest nie tak...
Też mam takie epizody ostatnio, że nic takiego nie zrobie a jestem zmęczona jak po intensywnych ćwiczeniach. Męczy mnie wtedy nawet wejscie do łóżka czy tak jak mowisz przewrocenie sie z boku na bok ;) Nie wiem czy to normalne ale ja tak miewam ;)

reklama
Ja kupiłam dwa smoczki z aventa 0-2, od siostry z zawieszka dostałam dwa z lovi chyba 0-6 jak się nie myle, a mąż przyniósł wczoraj prezent z pracy i tam są dwa smoczki z nuka. Także mam z trzech firm, może któryś przypasuje naszemu dziecku...

Przy okazji pokaże Wam co mąż dostał z pracy. Bardzo miły gest wśród współpracowników :) To jest taka sowa zrobiona z pieluszek jednorazowych, tetrowych, śliniaczków, skarpetek i oczy z gerberow :D Troszkę się zepsuła jak mój wracał z pracy... No i tam jest jeszcze butelka, te dwa smoczki i zawieszka na smoczek :) do tego jeszcze była kartka z podpisami od wszystkich i pieniążki, napisane było dla rodziców, ale będą dla małej na pampersy czy może leżaczek jakiś, zobaczymy co będzie potrzebne :)
Zobacz załącznik 887580
Bardzo fajny gest ❤❤❤
Co do smoczka.. moja uznaje tylko i wylacznie ten z lovi :D tego z canpola wypluwa :D

No a ja bez seksu hehe. Sama nie wiem jak to z tym seksem teraz bo czop mi odszedł z krwią już więc nie wiem nawet czy to wskazane. W internecie jedno piszą zeozna inni że nie i już sama nie wiem.

Dzisiaj może mi się uda męża wieczorem na jakiś spacer wyciągnąć bo sama gdzieś dalej to się boje. Byłam właśnie w sklepie 20 minut w dwie strony i zmeczona jestem okropnie i mnie ciągnie w podbrzuszu.
Ja sama też nie wychodzę, ale to przez moje pachwiny. Boje się, że zaczną mnie boleć i do domu nie wrócę.

Ja na 8 miałam. Mój gin mowi że sens do szpitala jest jechać jak się ma ukończony 41tc. Mi się kończy jutro. Ale pewnie co lekarz to jakieś odmienne zdanie. A Ty @martini31 jak masz to rozeznane?
Ja wlaśnie nie wiem kiedy do szpitala się zgłosić. Wiem, że jutro dostanę skierowanie ale nie wiem co dalej. Będę musiała zapytac lekarza prowadzącego. Minus taki, że moja pani doktor nie pracuje już w szpitalu, w ktorym chce rodzic wiec nie wiem czy mi powie co i jak.

Jutro idę na pierwszą wizytę do pediatry, to pewnie usłyszę jeszcze inną opinię :p Póki co kładę normalnie na brzuszek i dziecko jest hepi, bo akurat tak lubi hie hie :)

U mnie położna mówiła żeby właśnie od 4 tyg już pare razy dziennie dawać dziecko na brzuszek i tylko główkę zmieniać raz na lewy bok żeby leżała, a raz na prawy ;)

Dziewczyny, poratujcie radą bo nie wiem co jest grane.
Cierpię dziś na zmęczenie spoczynkowe [emoji33] lezalam rano w łóżku i jak się przewrócilam z boku na bok to się zmeczylam jak nie wiem co. Później pozmywalam w zlewie i znów to samo, powycierałam kurze z mebli, przetarłam drzwi i zadyszka jakbym maraton przebiegla [emoji26] serce to mi tak wali jakby mi miało za chwilę wyskoczyć, zapociłam sie jak świnka [emoji200]Położyłam się poleżeć i odpocząć i niby się uspokoilo. Czy to normalne w ciazy?! Wczesniej nie mialam takich epizodow i nie wien czy to kwestia tego, ze ostatnie dwa miechy lezalam czy cos jest nie tak...

Na pewno normalne, organizm kumuluje pewnie siły przed porodem i dlatego [emoji6] ale polecam z autopsji trochę „powalczyć” i jednak więcej się ruszać, porobić coś, wtedy mięśnie będą wypracowane i łatwiej będzie walczyć przy porodzie SN [emoji4] a takie skoki to może tez przez zmiany pogody itd? No i przez aktywność maleństwa ;)

reklama
Dzień dobry i mnie dziś 38 tc jadę na Ktg po 15.00 mamy mieć dziś aż 35 stopni niestey, w czwartek kolejne Ktg i usg i jakes lekkie pobudzenie do porodu...może chodziło lekarce o masaż szyjki brrrrr pomoc cholernie bolesne. Chciałabym żeby się zaczęło przed terminem nagle i szybko Fatalnie śpię po nocach ale dziś było ok chłodno i budzika się tylko na siku 4 x. I zaraz zasypialam.

Do góry