reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mnie takie dosyć nieprzyjemne skurcze łapały po seksie i trwały po kilka godzin i sie wyciszały. Tak jak wczesniej to ja namawiałam męża na seksy tak teraz ich unikam bo mam dość meczenia sie ze skurczami skoro i tak do niczego wiecej one nie prowadza ;)
No a ja bez seksu hehe. Sama nie wiem jak to z tym seksem teraz bo czop mi odszedł z krwią już więc nie wiem nawet czy to wskazane. W internecie jedno piszą zeozna inni że nie i już sama nie wiem.

Dzisiaj może mi się uda męża wieczorem na jakiś spacer wyciągnąć bo sama gdzieś dalej to się boje. Byłam właśnie w sklepie 20 minut w dwie strony i zmeczona jestem okropnie i mnie ciągnie w podbrzuszu.

reklama
Moja Marta tak wysoko główkę podnosi jak na brzuszku leży i położna na ten widok powiedziała, że lepiej aby tego nie robiła (ze względu na kręgosłupek) i nakazała ograniczyć pozycje w których dziecko ma to umożliwione, czyli leżenie na brzuszku i do odbicia.

Poza tym dzień dobry dziewczyny.
Serdeczne gratulacje świeżo upieczonym mamusiom :)

Widziałam poruszony temat karmienia. No ja odpuściłam ze względu na to, że nie ogarniam dwójki na raz, szczególnie kiedy płaczą obie jednocześnie, a ja jestem sama w domu. Starszy syn sobie do pracy poszedł, a młodszy mi przecież nie pomoże :) Także dzieciaczki mam na NAN1. I powiem, że mnie też wkur...zały pytania czy karmię piersią, szczególnie zaraz po porodzie, kuwa, nóg nie czuję, telefony się urywają i pytanie o cycki, nosz mać psia! Bardzo mi się spodobało podejście jednej położnej, mianowicie zapytała się o zamiar na sposób karmienia i jeśli nie chcę piersią to należałoby od razu brać jakiś specyfik na powstrzymanie laktacji. Położna, która do mnie przychodzi wydawała się zaskoczona, że ja czas na karmienie cyckiem znajduję [emoji14] No ale dwie buźki do wykarmienia, to troszkę słabo mi z tym cyckiem idzie. Bo jak bym miała jedno, to pikuś. Także u mnie wygląda to dzisiaj tak: panny są na mleku z torebki, a Martę zapycham cyckiem, szczególnie jak mi marudzi, a czasem w nocy, na śpiocha... bo ja śpię na stojąco :D i nawet się udaje nakarmić Martę do syta.

A wczoraj w necie widziałam takie cuś śliczne, zgubiłam linka do strony, bo to kosztuje 41zł a jak bym chciała żeby mi mama zrobiła, to koszt wzrasta to 200.
Zobacz załącznik 887679
A to moje śliczne, Marta to ta biedroneczka. Jakoś tak Emilki nigdy nie mogę ładnie utrafić tylko jak śpi...
Zobacz załącznik 887680 Zobacz załącznik 887681
Wasze dzieci też tak urosły? Mierzyłam księżniczki wczoraj i mi wyszło, że po 2-3cm podrosły.

Aha! Doczytałam, że którejś z Was nie zmierzono dziecka. Teraz się tego nie robi, a jak już to na wyraźne życzenie rodzica. Tak mi powiedziały panie w przychodni jak Jasio był maleńki.
Mój też bardzo urósł. Nie wiem ile ale na pewno kilka cm. Niektóre ubranka już zaczynają być za małe [emoji14]

Czyli juz niedlugo skoro ustapily ;) tez tak mialam :*
Obyś miała rację :)

Ja to z jednej strony już bym chciała, a z drugiej obleciał mnie strach i w sumie to dobrze ze nic się nie dzieje...
Ale tez bym chciała, żeby coś się zaczęło jak mój mąż jest w domu. Dziś zaczyna dwa tygodnie urlopu, wiec mam cicha nadzieje.
Mam tak samo, z jednej strony chce a z drugiej sie boje ;) moj Ł. juz po urlopie niestety..

Dziewczyny, poratujcie radą bo nie wiem co jest grane.
Cierpię dziś na zmęczenie spoczynkowe [emoji33] lezalam rano w łóżku i jak się przewrócilam z boku na bok to się zmeczylam jak nie wiem co. Później pozmywalam w zlewie i znów to samo, powycierałam kurze z mebli, przetarłam drzwi i zadyszka jakbym maraton przebiegla [emoji26] serce to mi tak wali jakby mi miało za chwilę wyskoczyć, zapociłam sie jak świnka [emoji200]Położyłam się poleżeć i odpocząć i niby się uspokoilo. Czy to normalne w ciazy?! Wczesniej nie mialam takich epizodow i nie wien czy to kwestia tego, ze ostatnie dwa miechy lezalam czy cos jest nie tak...
Ja Ci powiem, że w dzień kiedy zaczęły mi się skurcze, opadłam mega z sił, nie mogłam z krótkiego spaceru wrócić, musiałam zrobić przerwę, nie mogłam wejść po schodach itp. Może coś się u Ciebie szykuje? :)

Cześć dziewczyny :)
Ogłaszam że jestem rozpakowana. Zosia urodziła się wczoraj po 10:00
Powiem Wam że poród nie należał do najłatwiejszych. Męczyłam się ok18 godzin aż w końcu musieli mi podać oksytocynę. Nie spałam cała noc mimo tego relanium które mi podali a skórze miałam co 5 minut. Przeszłam męki a później poród. Niestety mimo chęci ze strony położnej musiałam być nacięta :( wczoraj straciłam tyle.krwi że chłopak z położna mnie łapali bo już mdlałam.
To tak w skrócie. Drugie niestety jest takie że podobno mam "beznadziejne sutki" są duże i mięsiste i mała ich nie łapie. Muszę używać nakładek a i to ciężko idzie.
Zdjęcie prześle jak się trochę ogarnę ;)
Gratulacje:):)

reklama
Do góry