Bajunia
Fanka BB :)
LoviMy do pepuszka nie używaliśmy niczego, tutak tak położne polecają, po tygodniu odpadł.
Jakich smoczków używacie? Moja nie weźmie smoczka do buzi.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
LoviMy do pepuszka nie używaliśmy niczego, tutak tak położne polecają, po tygodniu odpadł.
Jakich smoczków używacie? Moja nie weźmie smoczka do buzi.
Maleństwo śliczne <3 a może są jakieś specjalne wkładki dla wcześniaków ?Boziu jak ona ładnie leży w nosidle.
Majka mi się topi jeszcze :/ obnizylismy iks się da, wkładkę dla noworodka mamy a i tak mi wisi w nosidle. Zobacz załącznik 887556
Octsnisept i osuszac. Ale u nas nie było nic czerwone ani spuchnieteA jak pielęgnowałaś ten kikut? Mi położna środowiskowa kazała tym Tribioticiem smarować bo mówi że lekko czerwony jest ale w sumie wtedy to nie wysycha tylko takie śliskie wokół jest i przez to dłużej chyba będzie usychał.
Bierzesz takie odciągniętego mleko na dwór ? Ja się zastanawiam właśnie czy jak by było słońce czy nie zepsuje w ciągu np dwóch godzin czym robicie zdjęcia ? Bo tak fajnie przerobione
To jak nie ulewa to chyba w porządku. Wiesz mój mały też na płasko śpi tylko pod górkę☺Kurcze a ja w ogóle nie używam tego klina. Mój mały nie ulewa, to chyba może spokojnie spać na płasko?
Na KP dzieci mogą kilka dni kupy nie robić moja w tym momencie robi 2/3 na dzien. Kobiece mleko trawi się praktycznie w 100%Tak i chowam do termoopakowania i wtedy jest okej wiadomo jak po spacerze 2 h łącznie nie wypije to niestety wylewam
Ale mm tez dokupiłam, gdyby jednak się nie najadła z cycow i nie udało się odciągnąć z cyca to mamy na wszelki wypadek i raz już Piła. Ale wtedy przez 7 h nie zrobiła kupki, także nie będę jej tego podawała zbyt często i bez potrzeby, bo nie ufam takiemu „mleku”
Tymi IPhone 8, ma mega aparat i ogólnie jesteśmy z nich zadowoleni
A zdjęcia kochana przerabiam w instagramie w tej edycji zdjęcia i tam nawet nie muszę wrzucać zdj żeby je przerobić
Ale nie bierz jej od razu na ręce jak zacznie krzyczeć. Mój to nieraz krzyknie raz czy dwa ja siedzę na krześle przy łóżeczku i go głaskam po buzi i często zaraz się uspokaja. Chyba że zacznie już konkretnie krzyczeć to wtedy biorę znów do cycaNo to ja też biorę jak płacze , jak usnie przy cycku to też odkładam , czasem śpi a czasem krzyk i trzeba wziąć znowu ..
Lepiej niech robią niż żeby miały te dzieciaczki zatwardzenie. Ale męczące takie przebieranie co 5minutA to z kupą to u mnie to samo. Nie martw się. Po kąpaniu cyc ładnie zaśnie, po 20 min kupa i się wybudzi przy zmianie pieluchy. Znów cycuś ale chwilę żeby tylko się ululał. Pośpi godz i kupa. Daje cyca i odkładam do łóżeczka. Zazwyczaj w łóżeczku przy smoczku zasypia. Dopiero kolejne karmienia tak koło 1 i 4 już szybciej idą. Poje i od razu zasypia.
Wylewaj do wanienki jak ją kąpiesz nie do zlewuTak i chowam do termoopakowania i wtedy jest okej wiadomo jak po spacerze 2 h łącznie nie wypije to niestety wylewam
Ale mm tez dokupiłam, gdyby jednak się nie najadła z cycow i nie udało się odciągnąć z cyca to mamy na wszelki wypadek i raz już Piła. Ale wtedy przez 7 h nie zrobiła kupki, także nie będę jej tego podawała zbyt często i bez potrzeby, bo nie ufam takiemu „mleku”
Tymi IPhone 8, ma mega aparat i ogólnie jesteśmy z nich zadowoleni
A zdjęcia kochana przerabiam w instagramie w tej edycji zdjęcia i tam nawet nie muszę wrzucać zdj żeby je przerobić
U mojego to samo z czapeczkami. Chyba ma ich więcej niż ja butów HeheNo on lubi tak na sportowo, ale umie tez z wyczuciem [emoji170] oj czapeczki to uzależnienie hah
Dziękuje [emoji5]