reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja np mialam straszny ból w piersiach od przedwczoraj i strasznie mi urosły, zrobiły się twarde i czuc było ze za dużo pokarmu to musiałam zacząć odciągać, a ulga niesamowita i tez tatuś może pokarmic tak jak mówiłam :) a czułam, ze jak nie zacznę to za pare dni zacznie się tam babrać i zastój się zrobi albo co gorsza jakieś zapalenie, bo czytałam dużo o tym. Także wisodmo każdy robi jak czuje i mu wygodnie :)
Na szkole rodzenia mówili, że w przypadku zastoju robimy tak: najpierw okład ciepły, później odciągamy pokarm TYLKO do poczucia ulgi, nie do pustych piersi, później karmimy dziecko, później okład zimny :)

Przeczytałem dziś o tym że karmienie piersią może działać jak antykoncepcja pod kilkoma warunkami. Mam pytanie czy stosowana któraś z was ta metodę?
Przepraszam, że się wtrącę z forum listopadowego podczytuje.
Jeżeli chodzi o formę antykoncepcji to kilka moich przyjaciółek stosując tą metodę mają dzieci rok po roku.
Można nie mieć @a mieć dni płodne.
Ale każdy robi jak uważa. Pozdrawiam

Klaudia dziś planowy tp:) 2 tygodnie temu miał 3300 a jeśli przyjdzie do wywołania to przecież jeszcze tydzień pochodzę:) nie wiem właśnie od jakiej wagi robią cc ale ja mam stosunkowo wąskie biodra więc myślę niestety że nawet niewiele ponad 4kg może stanowić problem. Pociesza mnie jedynie fakt że szpital w którym planuje rodzic raczej znany jest z tego że nie odwlekają cesarek. Liczę że jak będzie takie wskazanie to mi ja po prostu zrobią A nie będą męczyć czy coś. No i jeszcze o kolor wód się martwię....
Wg usg mój synek 3300 miał 3 tyg temu więc też jest pewnie juz spory i pewnie wiekszy niz Twoj skoro u Ciebie 3300 bylo 2 tyg temu. Ja mam 160cm wzrostu i przed ciaża wazylam ponizej 50 kg. Bioder nigdy nie mialam, raczej mam chlopiecy typ urody i tez sie troche obawiam o dopasowanie dziecka do mojej miednicy, czy dam rade go urodzic naturalnie. Jutro mam wizyte u lekarza wiec podpytam jak wyglada z tym dopasowaniem. A termin porodu mam na poniedzialek.

Przeczytałem dziś o tym że karmienie piersią może działać jak antykoncepcja pod kilkoma warunkami. Mam pytanie czy stosowana któraś z was ta metodę?
Oj ja absolutnie w to nie wierzę [emoji16] za dużo tych warunków, więc za duże ryzyko dla mnie [emoji16]
Na pierwszej wizycie u gina będę pytać od razu o antykoncepcję

Ja nie wywalilam cyca konkretnie ;) mialam przykryta piers i twarzyczke malej alena tyle zeby mogla oddychac ;)
A ja zawsze mówiłam, że absolutnie nie będę karmić w miejscach publicznych, bo pierś to jednak intymna sprawa, a teraz jak o tym myślę, to wydaje mi się to naturalne, że dziecko je w ten sposób [emoji16] Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce [emoji16]

A ja zawsze mówiłam, że absolutnie nie będę karmić w miejscach publicznych, bo pierś to jednak intymna sprawa, a teraz jak o tym myślę, to wydaje mi się to naturalne, że dziecko je w ten sposób [emoji16] Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce [emoji16]
Ja też mówiłam że nawet przy teściowej nie będę karmić.. a teraz jak mam tę problemy z piersiami to wywalam cycki nawet bez stanika i siedzę z kapustą i w nosie mam że cycki są intymne [emoji16][emoji16]

reklama
Też rozwiązanie ;). Mojego męża siostra potrafiła wystawić pierś bez skrupułów wszędzie i przy wszystkich. Akurat mnie to razi i nie, że dziecko je tylko, ja inaczej podchodzę do wystawiania nagich części ciała. Nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi ;).
Pewnie że rozumiem sama też nie wywalam cycka na wierzch bo nie każdy ma ochote moje piersi oglądać. Wiem że różnie mamy do tego podchodzą. Ja zawsze miałam ze sobą pieluszkę która się zakrywalam i teraz będę dokładnie to samo robić czyli karmić ale dyskretnie żeby nikomu cyckami po oczach nie walić :)

Do góry