reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ponarzekaj sobie jeśli będzie Ci lżej , wątpię , żeby którejś z nas to przeszkadzało :*
Nie pomagają Ci w odpoczynku również dzieci i to z pewnością też Cię wykańcza, do tego ta przytłaczająca pogoda.
Znam to nastawienie na wcześniejszy poród. Przy kolejnej ciąży dam sobie granicę właśnie tygodnia po terminie i tej daty będę się trzymała , bo trzymając się terminu porodu na 37 tydzień był najgorsza pomyłka i przysporzył tylko niepotrzebnych nerwów z mojej strony , u Ciebie widzę podobnie. Już jesteś w 38 tygodniu tak ? Czy nawet dalej, dlatego nie martw się. Zleci moment do terminu , a być może urodzisz dużo wcześniej , czego życzę Ci z całego serca :*
Wymyśl dzieciakom jakaś rozrywkę i odpocznij :*
:) U mnie 38+3 Dziś. Dzieci kapia się w basenie A ja oglądam powtórki na wspólnej. Na szczęście młoda odpuscila swe histerię i zrobiła co chciałam. Dobrze. Staram się być konsekwentna w swoim wychowaniu ale czasem jest ciężko. No nic trzeba być twardym bo na chęć rodzenia nie ma lekarstwa niestety:)

:) U mnie 38+3 Dziś. Dzieci kapia się w basenie A ja oglądam powtórki na wspólnej. Na szczęście młoda odpuscila swe histerię i zrobiła co chciałam. Dobrze. Staram się być konsekwentna w swoim wychowaniu ale czasem jest ciężko. No nic trzeba być twardym bo na chęć rodzenia nie ma lekarstwa niestety:)
A to jak basen mają to super :) sama bym wskoczyła :D coraz bliżej do 39 , lada dzień może Cię poród zaskoczyć :)
Ja już odpuściłam , że urodzę w terminie i odliczam do wywołania. Za 5 dni przywitam księżniczkę ❤️

Tak w ogóle to dzień dobry.

Rano byłam zawieźć mocz do badania bo w czwartek zapomniałam. Potem zadzwonili od stomatologa, że pacjent zrezygnował z wizyty i jak chcę to mogę podjechać dziś na 9.30 więc pojechałam od razu z laboratorium. Okazało się, że to nie ubytek tylko jak to dentysta powiedział smerfetka wysysa wszystko co jej potrzebne a mama cierpi:biggrin2: odsłonięta szyjka zębowa, posmarowalł czymś i nie boli. Jak urodzę mam przyjść na wizytę zalakieruje mi czymś zęby żeby wzmocnić szkliwo. Za wizytę nic nie zapłaciłam z czego się ogromnie cieszę. Pojechałam za to do fashion house i w ecco kupilam sobie buty za 169zł:) u w only sukienkę za 30zł:) także super zamiast na dentystę mam buty i sukienkę
U nas nadal gorąco nawet chyba cieplej niż wczoraj bo duszno, nie ma czym oddychać. Leżę i czytam książkę nawet obiadu nie będę dziś zjemy gdzieś na mieście. Dziś zaczyna się jarmark dominikański może się wybierzemy z mężem wieczorkiem.

Avalia, współczuję ci. Moje dzieci są u teściów wiec odpoczywam naprawdę ani obiadów nie robię, ani nie sprzątam. Cały tydzień się obijam jak ich nie ma. Jak są w domu nie mam już sil na droczenie się z nimi i częściej im teraz ulegam ale oni są starsi a twoja ma dopiero 3latka. Włącz im wodę z węża na ogrodzie niech się oblewają albo pistolety na wodę a ty na leżaku będziesz leżeć:)

reklama
Do góry