Anulaa88
Fanka BB :)
Pod prysznicem też nie ustają?W sumie cały dzień
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pod prysznicem też nie ustają?W sumie cały dzień
W sumie cały dzień. Ale młoda bardzo ruchliwa jestA od kiedy masz je? Jeśli już tak godzinę to ja bym jechała do szpitala sprawdzić
Jedź kochana :* sprawdza co tam się wyprawia w tej macicy. Czekamy na wieściNie nie ustają
A jak cały dzień to wcześniej były rzadsze? I mniej bolesne? Bo te porodowe to są coraz częstsze no i bardziej bolesne.Nie nie ustają
U mnie na szczęście nie może być bo nie pozwolą mi chodzić jak słonicy 2 lata [emoji23]Jesli u mnie tez sie nie zadzieje to moze tez bedzie panna [emoji23][emoji23] u @klaudiaa975 tez [emoji23]
Wcześniej to miałam co godzinę lub 40 min . .. nie narastają są cały czas z ta samą mocą i przy tym skurczu duszno gorąca i poty mnie zalewająA jak cały dzień to wcześniej były rzadsze? I mniej bolesne? Bo te porodowe to są coraz częstsze no i bardziej bolesne.
Ja nie jestem zwolenniczką jechania za wcześnie, może spróbuj prysznic i zobaczysz czy przestanie.
Nie chcę nikogo nastraszyć [emoji16] Czytałam już ulotkę i wszystko na necie i tak jak mówię, generalnie są opisane jako rozkurczowe więc rozumiem ich stosowanie wcześniej (na zasadzie jak nospę). Dlatego nie rozumiem za bardzo jak mogą mieć działanie teraz na rozruszanie wszystkiego [emoji16] Ale po 1 zaufam mojej lekarce, a po 2 na necie jest też bardzo dużo opinii, że w tym celu je dziewczyny brały [emoji16]Cooooo? Mi to ostatnio lekarz w szpitalu przypisał właśnie przeciwskurczowo żeby się szyjka nie skróciła. Niezle! To cieszę się że tego nie wykupiłam i jak miałam skurcze piątek to nie zaaplikowałam bo w sumie skąd wiedziec jak to podziala? No chyba że stosowane doraźnie hamuje skurcze a regularnie to zmiękcza szyjkę. Muszę o tym więcej poczytać.
Edit: Link do: Scopolan Butylscopolaminum - ulotka - dawkowanie, zastosowanie, opis leku - www.doz.pl
No to ja bym wziela prysznic i jak nie pomoże to bym jechała do szpitala.Wcześniej to miałam co godzinę lub 40 min . .. nie narastają są cały czas z ta samą mocą i przy tym skurczu duszno gorąca i poty mnie zalewają
Fajnie , że wszystko dobrze :-* a po masażu i takich czopkach może szybko pójśćZaraz was nadrobię
Ja po wizycie, ogólnie wszystko ok, łożysko, przepływy, wody ok. Mały waży ok. 3200g. Szyjka jeszcze się skróciła, ale rozwarcie nadal takie samo na opuszek. Teraz nagle Mały już tak nie pcha się do wyjścia [emoji16] Lekarka zrobiła mi masaż szyjki plus przepisała czopki na zmiękczenie już tam wszystkiego żeby może coś się już zaczęło. Powiedziała, że najlepiej jest jak się dzidziuś urodzi się z tydzień przed terminem
Jestem teoretycznie zapisana do niej na 6 sierpnia jeśli nie urodzę i wtedy dostanę skierowanie do szpitala żeby iść tydzień po terminie. Mam nadzieję, że do tego czasu to już urodzę [emoji14]