reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A jak cały dzień to wcześniej były rzadsze? I mniej bolesne? Bo te porodowe to są coraz częstsze no i bardziej bolesne.
Ja nie jestem zwolenniczką jechania za wcześnie, może spróbuj prysznic i zobaczysz czy przestanie.
Wcześniej to miałam co godzinę lub 40 min . .. nie narastają są cały czas z ta samą mocą i przy tym skurczu duszno gorąca i poty mnie zalewają

Cooooo? Mi to ostatnio lekarz w szpitalu przypisał właśnie przeciwskurczowo żeby się szyjka nie skróciła. Niezle! To cieszę się że tego nie wykupiłam i jak miałam skurcze piątek to nie zaaplikowałam bo w sumie skąd wiedziec jak to podziala? No chyba że stosowane doraźnie hamuje skurcze a regularnie to zmiękcza szyjkę. Muszę o tym więcej poczytać.
Edit: Link do: Scopolan Butylscopolaminum - ulotka - dawkowanie, zastosowanie, opis leku - www.doz.pl
Nie chcę nikogo nastraszyć [emoji16] Czytałam już ulotkę i wszystko na necie :) i tak jak mówię, generalnie są opisane jako rozkurczowe więc rozumiem ich stosowanie wcześniej (na zasadzie jak nospę). Dlatego nie rozumiem za bardzo jak mogą mieć działanie teraz na rozruszanie wszystkiego [emoji16] Ale po 1 zaufam mojej lekarce, a po 2 na necie jest też bardzo dużo opinii, że w tym celu je dziewczyny brały [emoji16]

Zaraz was nadrobię :)

Ja po wizycie, ogólnie wszystko ok, łożysko, przepływy, wody ok. Mały waży ok. 3200g. Szyjka jeszcze się skróciła, ale rozwarcie nadal takie samo na opuszek. Teraz nagle Mały już tak nie pcha się do wyjścia [emoji16] Lekarka zrobiła mi masaż szyjki plus przepisała czopki na zmiękczenie już tam wszystkiego żeby może coś się już zaczęło. Powiedziała, że najlepiej jest jak się dzidziuś urodzi się z tydzień przed terminem :)

Jestem teoretycznie zapisana do niej na 6 sierpnia jeśli nie urodzę i wtedy dostanę skierowanie do szpitala żeby iść tydzień po terminie. Mam nadzieję, że do tego czasu to już urodzę [emoji14]
Fajnie , że wszystko dobrze :-* a po masażu i takich czopkach może szybko pójść :)

reklama
Hej. Mialam dzis wizytę (38+1) i poki co oznak porodu nie widać. Ktg ok. Olek wazy okolo 3300 g. Wszystko w normie tylko ja juz się niecierpliwie. Mialam nadzieję, ze to juz ostatnia wizyta, natomisast gdyby się nic nie działo to mam się jeszcze pojawić 07.08. Ehh

Do góry