reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

O Matko[emoji16] wiem, że pasja pasją, ale nie skumam tych facetów nigdy[emoji16] nikt w życiu by mnie nie wyciągnął w środku nocy, żeby siedzieć gdzieś w ciemnościach i czekać aż się coś złowi[emoji16] Byłaś kiedyś Klaudia z Kamilem na rybach tak o świcie?[emoji16][emoji16]

Ja o tej porze to mogę jedynie z imprezy do domu wracać [emoji16]
Nie :p nie ma opcji żebym wstała o tej porze i siedziała gdzieś w krzakach, robakach itp :D ja sobie pospalam do 11:30 , K dopiero teraz przyjechał, zły, bo nic nie złowił [emoji23]
Ssie ładnie chuciaz mam małe cycki b/c moze jeszcze nie mam pokarmu mega dużo ale narazo wystrcza, najada się bo nie płacze i ładnie pospala od 19 do 23 później znów possala raz z jednej raz z drugiej piersi pokręciło się i znów śpi .A np te kobiety z sali mają wielkie cyce i mają problem już były na dokarmianiu alko problem z chwytaniem. Także nie o rozmiar tutaj chodzi :p
Kochana ta Twoja córeczka ❤️ chwal się zdjęciami, daj nam oczy nacieszyć ❤️
I ja wyprawilam męża i córkę i się zbieram do życia.

Laktacja to temat rzeka dziewczyny, chciałam powiedzieć że te co mają małe piersi niech się tym nie stresują ja mam A i przy córce miałam problemy z laktacja dopiero później a nie na początku . Nigdy siary na oczy nie wiedziałam a piersi mi nie urosły. Młoda w szpitalu była dokarmiana raz że strzykawki i tyle. Więc rozmiar nie ma znaczenia.

Ja też biorę tantum rosa i po porodzie rozróbie go w butelce z dziubkiem i będę używać przy każdej wizycie w toalecie. Tak samo robiłam po pierwszym porodzie i u nas polozn tak polecają.
Mam nadzieję , że rozmiar nie ma znaczenia..bo ja takie małe piersi, że wstyd wyciągnąć ze stanika żeby karmić [emoji16]
Dzień dobry wszystkim☺
Witam się przy piątku. Mąż dzisiaj wraca z pracy. Jeszcze raz pojedzie na przyszły tydzień i będzie miał już urlop i będziemy czekać na Małego☺ także ja do końca lipca nie rodzę bo mnie nie miałby kto na porodówkę zawieźć☺

Dzisiaj w planach mam pranie ubranek bo mi koleżanka jeszcze wczoraj doniosła dwie siaty. Na obiad robię leniwe ze śmietaną, cukrem i cynamonem. Moje dziecko uwielbia ☺
A tak w ogóle to kończę dziś 36 tc, jutro zaczynam 37☺
Miłego dnia ☺
Moja talia bąka☺
Zobacz załącznik 879320
Bardzo ładnie wyglądasz :-*
A tak wogole mój robak dziś kończy 4 lata [emoji7] w sumie skończył o 1.35 w nocy [emoji7]Zobacz załącznik 879323
100latek dla synka !!:*
Witajcie , ja dziś rodzę [emoji5] najpierw zaczynamy od oxy jak nie pójdzie to cc . Jestem już zdana na lekarzy . Nadciśnienie , białko w moczu , obrzęki , łożysko zniszczone oraz mały przybrał Max 80g przez 2 tyg . Lekarz mówi ze nie ma co czekać , 37+2 :) proszę o kciuki a mam nadzieje kolejny raz wchodząc na forum będę mamusia [emoji7]
Powodzenia !:-*
A mleko mialas juz przed porodem czy dopiero po dostalas?
Mi w ciągu trzech dni strasznie się ulewa tego mleka, mam mokre koszule codziennie. Myślisz , że to coś znaczy ? Czy teraz może lecieć a po porodzie nagle będzie brak ?
Narazie ok już lepiej jak wczoraj wkoncu sama chodzić po malu do łazienki. Teraz sie karmimy :) malą trochę przymyli pod kranem pupę i głowę bo bo długie włoski to po podudzie trzeba było wkoncu . Położna pokazała jak dbac o pępek i najlepiej żeby dupkę przebywać woda niż chusteczki chemią . Wkoncu ubrałam ja dzisiaj w moje ciuszki i body na 56 jest duuze .. :)
Uwielbiam czytać o twojej córeczce :**
A jeszcze kilka dni temu pisalysmy i za nic w świecie byśmy nie pomyślały , że urodzisz na dniach [emoji5]
Ile czasu masowaliscie? :p bo moje chyba jakies nie czule sa :/
Mi mój masuje to brzuch się stawia, boli jak na okres ale po masażach ustaje :// jak sama masuje to nic się nie dzieje [emoji16]

reklama
Nie :p nie ma opcji żebym wstała o tej porze i siedziała gdzieś w krzakach, robakach itp :D ja sobie pospalam do 11:30 , K dopiero teraz przyjechał, zły, bo nic nie złowił [emoji23]

Kochana ta Twoja córeczka ❤️ chwal się zdjęciami, daj nam oczy nacieszyć ❤️

Mam nadzieję , że rozmiar nie ma znaczenia..bo ja takie małe piersi, że wstyd wyciągnąć ze stanika żeby karmić [emoji16]

Bardzo ładnie wyglądasz :-*

100latek dla synka !!:*

Powodzenia !:-*

Mi w ciągu trzech dni strasznie się ulewa tego mleka, mam mokre koszule codziennie. Myślisz , że to coś znaczy ? Czy teraz może lecieć a po porodzie nagle będzie brak ?

Uwielbiam czytać o twojej córeczce :**
A jeszcze kilka dni temu pisalysmy i za nic w świecie byśmy nie pomyślały , że urodzisz na dniach [emoji5]

Mi mój masuje to brzuch się stawia, boli jak na okres ale po masażach ustaje :// jak sama masuje to nic się nie dzieje [emoji16]
U mnie tylko sie cos poruszy.. a jesli chodzi o sutki to stwierdzam ze sa kompletnie odlaczone od jakichkolwiek nerwow.. jedynie co potrafia to sie sciagnac z zimna.. :/

Dziewczyny lekkie podkuwanie w pochwie zawsze oznacza skracanie szyjki i rozwarcie? Może głupie pytanie ale. Nie pamiętam już jak to z mlodym w ciąży było

Od ostatniej wizyty do wtorkowej i teraz ciagle mnie kłuje wiec cos może być bo szyjka faktycznie sie skróciła od ostatniej wizyty. We wtorek miałam 1cm miękka, zobaczymy ile wytrzyma, niekiedy zakłuje ze aż prąd przejdzie [emoji25]

Boli mnie dzis prawe biodro,do tego czy wstane czy leze, to krzyz,i miednica :/ skurczy brak.. jakichkolwiek.. i poslady mnie bola.. mala tez dzis slabiej sie rusza..
Jery ale mam dzis kiepski dzien :( tylko bym ryczala dzis.. :/

@klaudiaa975 a jak u Ciebie sytuacja? :)

Oj biedna :( już byś mogła urodzić to się tak męczysz :// a jak z tą krwią ? Leci dalej ?
U mnie okej. Żyje z dnia na dzień , wyczekuje i się denerwuje. Dzisiaj zamierzam się postarać pracować nad swoimi chumorkami bo już mi mój wczoraj powiedział , że źle go traktuje. Że rozumie , że mogę się denerwowac ale to nie jego wina żebym tak się na nim wyzywała. I przyznałam mu rację, muszę się ogarnąć. Może jak będę zadowolona, przestanę o wszystkim myśleć to mała wyczuje moja pozytywną energię i będzie chciała wyjść :-)

Od ostatniej wizyty do wtorkowej i teraz ciagle mnie kłuje wiec cos może być bo szyjka faktycznie sie skróciła od ostatniej wizyty. We wtorek miałam 1cm miękka, zobaczymy ile wytrzyma, niekiedy zakłuje ze aż prąd przejdzie [emoji25]
To Ciebie mocno kłuje, a ja czuję takie delikatne. Nie chcę dzwonić do swojego gina z takimi duperelami [emoji23] jak czop czy kłucia... Bo i tak teraz mają Sajgon [emoji23]

Ale sytuacja :D
Dzwoni do mnie nieznajomy numer i odbieram i "dzień dobry tu kurier dhl czy zastanę panią w domu?" ja zdziwiona bo wszystko co zamawiałam już dawno doszło...taka trochę zmieszana odpowiadam że jestem w domu. Po 2 minutach pod dom podjeżdża kurier i daje mi paczkę zaadresowaną faktycznie na moje dane. Wzięłam to i otwieram a tu bęc torebka :p i przypomniało mi się że ostatnio oglądałam na allegro i zostawiłam aukcję otwartą na laptopie i mąż chyba zrobił mi prezent :p
Zobacz załącznik 879412
Bardzo ładna :tak:

reklama
Do góry