reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czy to mozliwe, ze w ciagu 16dni przytylam 4kg? [emoji32] a lacznie 22kg[emoji32][emoji32][emoji32] no nie moge tego zahamowac, przeciez nie jem duzo... tyle, ze slodycz prawie codziennie...

reklama
Ale powiem Ci , że ten ból w porównaniu do tego co przechodziłam z rwa , to masaże i łaskotki. Chociaż nie powiem, lepiej było by bez tych boli kręgosłupa i kości ogonowej. Jak sobie radziłas z nią ? [Emoji16]
Ja kupiłam sobie taka poduszkę, kółko ze styropianem i na niej siedziałam. Trochę odciążała.

Cholerka,bede miec jutro problem z dojsciem do gina... :/ moj mnie wzial na maly spacer do sklepu.. co chwile musialam stawac bo mi krzyz wysiadal.. :/ a ze moj na rano idzie to znow autobusem pojade z córcią.. :/ teraz by mi sie przydal wozek elektryczny dla staruszkow :D
Ooo. To my znów wizyta w tym samym dniu. Tyle że ja chyba na 17ta dopiero i chyba taksówką pojadę. Na przystanek mam kilometr polną drogą i chyba jakbym nogami poszła to na ktg byłby jeden wielki skurcz :D

Ooo. To my znów wizyta w tym samym dniu. Tyle że ja chyba na 17ta dopiero i chyba taksówką pojadę. Na przystanek mam kilometr polną drogą i chyba jakbym nogami poszła to na ktg byłby jeden wielki skurcz :D
Ja mam na 11.45 :D u mnie ktg po tylu km jutro ,bedzie perfekcyjne bez skurczy :D zobaczysz :D zastanawialam sie nad taxi, ale kurde no chyba dojde tam :D

Ech... też mnie strasznie boli kość lonowa...I ta rwa jakby przeniosła się na przod nogi, pachwine:/ dramat...
Ale moja psycha siada. Po tym jak mi się wydawało,że sobie poukładalam wszystko w głowie,znowu idzie dol... Uświadamiam sobie,że poród może wystąpić w każdym momencie. A między mną i mężem też cholerny dystans. A nie chce sytuacji, gdy urodze,a on z tej radości zacznie mnie przytulać,całować (O ile tak bedzie), bo ja tez po prostu czuje żal...I to duży. Że to wszystko ma miejsce w ciąży która jest/byla zagrożona... Naprawde nigdy tak nie bylo,zeby trwalo to tyle czasu. I może zawodzilam go,nie potrafiłam zrozumieć potrzeb,ale uważam,że to nie są aż takie powody by tyle czasu dochodzić do normalności... I on również nie zachowywał się super...
Poza tym nawet nie wiem czy jedzie ze mną na poród...bo jak tak się klocilismy ppowiedziałam mu,że sobie nie życzę by był tam że mną...I nie wracaliśmy do tematu...
Ech, przepraszam,że ja znowu smece:(

Ja liczę 10 i potem daje sobie spokój. Dzieci teraz dużo więcej śpią niż się ruszają [emoji4] Klaudia dzisiaj miałam tak, że całą noc i nad ranem nie czułam żadnego ruchu. Zjadłam owoce ok. 9 i się zaczęło..[emoji4]
Mój Mały też jak do tej pory buszował tak od 21 do północy tak teraz już śpi, całą noc będzie ładnie spał i dopiero jak wstanę rano i zacznę chodzić to się budzi. Ale czuję go teraz i w nocy też jak się przebudzę na siku. Poruszy się trochę, nie wariuje i nie kopie jak szalony po żebrach. W ciągu dnia bardziej mi dokucza aż mnie żebra bolą ☺

reklama
Do góry