reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nam w poniedziałek na ćwiczeniach w szkole rodzenia położna mówiła , że teraz można ćwiczyć na piłce ale bez podskakiwania i nie wolno siadać na niej z szeroko rozstawionymi nogami bo to jest pozycja do ćwiczeń już jak robi się rozwarcie i ułatwia wciskanie się dziecka w kanał rodny.
To w tym tygodniu dziecko nie powinno się wstawiać w kanał już ?
Ja tylko kręcę biodrami , nie podskakuje bo nie wiedziałam czy można , nie chce zrobić czegoś źle :)

reklama
Nadrobiłam kilka stron ;) dziś poprasowałam ubranka na rozmiar 50-56 i wcale dużo ich nie mam :D jutro zamierzam na r.62 - mam ich wiele więcej :p byliśmy ze znajomym wieczorem na pizzy, i powiem Wam, że jak gorąco mi było cały dzień, tak wieczorem już chłodno było :) a dziś jeszcze zaliczyłam zakupy w ciuszku, nie mogłam się oprzeć , kupiłam 7 ubranek w sumie za 9 zł :D

@klaudiaa975 nie wiem jak i gdzie powinien się rozliczać, ale te papiery, które pokazałaś to jeden jest z rozliczenia miesięcznego a drugi to właśnie taki pit i z tego powinien się rozliczyć.

To jest rozliczenie. I Twój chłopak powinien rozliczyć podatek w Niemczech. Zaraz się Enno dopytam
Mój mąż jak pracował w Holandii to pamiętam rozliczał się w ichniejszym urzędzie skarbowym. Ale najpierw dostał od nich pismo ile podatku zostało odprowadzone przez pracodawcę. Z innymi pracownikami grupowo dali do jakiegoś holenderskiego biura rachunkowego żeby ich rozliczyli. Wiem , że spory zwrot mój dostał. Swoją drogą oczywiście musiał się rozliczyć z tego samego dochodu u nas w US.
W Niemczech jak pracował z kolei to nie pamiętam czy coś takiego miało miejsce w niemieckim US bo ogólnie jest zwolnienie z podatku jak się pracuje w Niemczech ale u nas w kraju musiał wykazać dochody. Tylko że mój miał cały czas polskiego pracodawcę. A nie wiem jak to jest na zatrudnieniu u Niemca.

Mój mąż jak pracował w Holandii to pamiętam rozliczał się w ichniejszym urzędzie skarbowym. Ale najpierw dostał od nich pismo ile podatku zostało odprowadzone przez pracodawcę. Z innymi pracownikami grupowo dali do jakiegoś holenderskiego biura rachunkowego żeby ich rozliczyli. Wiem , że spory zwrot mój dostał. Swoją drogą oczywiście musiał się rozliczyć z tego samego dochodu u nas w US.
W Niemczech jak pracował z kolei to nie pamiętam czy coś takiego miało miejsce w niemieckim US bo ogólnie jest zwolnienie z podatku jak się pracuje w Niemczech ale u nas w kraju musiał wykazać dochody. Tylko że mój miał cały czas polskiego pracodawcę. A nie wiem jak to jest na zatrudnieniu u Niemca.
Ja w tym temacie jestem kompletnie zielona. Wiem, że ja u siebie w pracy też takie rozliczenia dostaje. Czyli chłopak Klaudii ma jakąś umowę i nie pracuje na czarno. Ale pojęcia nie mam jak powinien się teraz rozliczać.

reklama
Do góry