reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Odebrałam dzisiaj paczkę od Świat Dziecka. Są to już ostatnie rzeczy jakie potrzebowałam zamówić. Chyba wszystko już mam.
20180710_195604.jpg

Przyszła mi podusia rogal do karmienia. Fajna jest. Myślałam , że większa, ale chyba będzie w porządku. Podusia motylek do nosidełka, aspirator do noska do odkurzacza, klin do łóżeczka i jedyna jaką będę mieć butelka, szklana z canpola. Córka nie tolerowała ani smoczka ani butelek. Wszystkie butelki plastikowe jakie miałam po niej poszły do kosza. Ciekawe czy synkowi też będzie się podobał tylko cycuś mamusi czy jednak da się karmić butelką.. będę próbować od początku może raz dziennie ściągać i podawać mu butelką swoje mleko to może nie będzie taki wybredny jak córa.

Byłam dzisiaj na zajęciach ze szkoły rodzenia. Położna pokazała nam jakie ćwiczenia wykonywać najlepiej tak z miesiąc przed porodem żeby ułatwić go sobie. Nie chodziłam na inne zajęcia typu karmienie czy kąpanie. Zależało mi właśnie przypomnieć sobie jak ćwiczyć. Muszę się teraz zmobilizować tylko żeby poświęcić te 20 min codziennie na gimnastykę. Przed pierwszym porodem pamiętam ćwiczyłam i nawet sprawnie poszło ☺ oby teraz też☺

Załączniki

• 20180710_195604.jpg
    20180710_195604.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 267
reklama
Hyhyhy co tyyy to byk jest cholera.. uparte to jak osiol [emoji23] jak sobie cos wbije do bani to sie tego trzyma.. [emoji23]
Weź Go w nocy z zaskoczenia. :cool:

Wiem, że ten temat już był walkowany, ale jak widzicie my dopiero dziś łóżeczko kupiliśmy i został nam materac do kupienia. Możecie mi powiedzieć jakie Wy macie materace do łóżeczek?

Dziewczyny robicie sobie peeling brzuszka? Dr wczoraj popatrzył na mój bęc i powiedział , że mam bardzo cienką i delikatną skórę na brzuszku i żeby mi się rozstępy na koniec nie zrobiły. Powiedział , żeby delikatnie masować rękawicą z frotte na mokro i dopiero po masażu oliwkę. Patrzcie chłop a jednak zwraca uwagę na takie rzeczy☺

Ja co jakiś czas robie sobie peeling kawowy całego ciała i brzuszka też. Zastanawiałam się czy masaż na sucho szczotką byłby ok czy za mocny.. ja robię taki na nogi i ręce ale brzuch omijam.

Weź Go w nocy z zaskoczenia. :cool:

Wiem, że ten temat już był walkowany, ale jak widzicie my dopiero dziś łóżeczko kupiliśmy i został nam materac do kupienia. Możecie mi powiedzieć jakie Wy macie materace do łóżeczek?
Jak kupowałam lozeczko dla Marty to Pani w sklepie polecała nam kokos gryka i teraz też taki kupiłam. Ostatnio naczytałam się niefajnych opinii o nim i sama nie wiem jak z tym materacem. Ale już zostawię ten i nie będę nic kombinować . Przy córce się sprawdził.

Ostatnia edycja:
O ja zrobie sobie screen i jutro w aptece kupię te dwie rzeczy, ziaja dobra firma i sama jedynie do twarzy używam kremu na noc i dzień, super cena i jakość i fajnie się rozsmarowywuje szybko ;)

Ja kupiłam Alatan Plus i jeszcze z Babydream, ogólnie polecana gamą produktów. Ten z babydream będę używać, gdyby sie cos pojawiło to bepanthem :)
IMG_4375.JPG

Załączniki

• IMG_4375.JPG
    IMG_4375.JPG
    107,5 KB · Wyświetleń: 342
reklama
Dziewczyny robicie sobie peeling brzuszka? Dr wczoraj popatrzył na mój bęc i powiedział , że mam bardzo cienką i delikatną skórę na brzuszku i żeby mi się rozstępy na koniec nie zrobiły. Powiedział , żeby delikatnie masować rękawicą z frotte na mokro i dopiero po masażu oliwkę. Patrzcie chłop a jednak zwraca uwagę na takie rzeczy☺

Ja co jakiś czas robie sobie peeling kawowy całego ciała i brzuszka też. Zastanawiałam się czy masaż na sucho szczotką byłby ok czy za mocny.. ja robię taki na nogi i ręce ale brzuch omijam.
Chyba za mocny na brzuch ,raczej ta gabka albo rekawica ;)

Do góry