reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No to faktycznie slabo eh :/
No :( jest szansa coraz większa na przejście do tej super firmy. Ma rozmawiać z kuzynem w tygodniu który próbuje go tam wciągnąć. I dostał też wczoraj telefon od kolegi z pracy, że szef tamtej firmy jest moim i tym kolegom zainteresowany. I nie wiadomo czy na wrzesień już nie będzie tam pracował :) na razie się nie cieszymy żeby nie zapeszyc ale już coś idzie do przodu chyba :)

Ja miałam . Lekarz po odczytaniu wyniku przepisał mi antybiotyk z penicylina i przy porodzie dostałam penicyline dozylnie 2 razy co 6 godz. Chyba. Mała zdrowiutenka.
Właśnie jestem ciekawa jaki wynik wyjdzie tym razem.
Brrr. Mnie tak załatwili tym antybiotykiem... Wpisywałam w karte, ze jestem uczulona na penicylinr, a mimo to dostalam dozylnie. Nie moglam oddychac, a przy pionizacji po cc mialam ataki dusznosci i mega kaszel przy probach zlapania oddechu. Nie musze mówić jak bolała rana, gdy kaszlałam... Do tego polozne twierdzily, ze sciemniam, bo nir chcr sie dac spionizowac. Dopiero wieczorem lekarz zrobil dym, ze dostalam penicyline.

Ja właśnie mam dodatni i się trochę martwię
Nie masz czym się martwić. Wiele kobiet ma dodatni gbs i nie stanowi to zagrożenia. Ja w ostatniej ciąży miałam późno badanie i przy porodzie nie otrzymałam antybiotyku ( wynik był 2 dni później) cora spędziła na noworodkowym 8 dni. Niemniej w całym swoim życiu nic się nie działo więcej przez ten gbs. Gdybym dostala antybiotyk na czas nawet takich przejść by nie było.

Boziu dziewczyny. Boli mnie wszystko. Mam skurcze. Bolą mnie ledzwie i miednica. I królowa zgaga wciąż mnie nie opuszcza.... od paru dni się pieprznela moja forma i kondycja....

Nie masz czym się martwić. Wiele kobiet ma dodatni gbs i nie stanowi to zagrożenia. Ja w ostatniej ciąży miałam późno badanie i przy porodzie nie otrzymałam antybiotyku ( wynik był 2 dni później) cora spędziła na noworodkowym 8 dni. Niemniej w całym swoim życiu nic się nie działo więcej przez ten gbs. Gdybym dostala antybiotyk na czas nawet takich przejść by nie było.

Boziu dziewczyny. Boli mnie wszystko. Mam skurcze. Bolą mnie ledzwie i miednica. I królowa zgaga wciąż mnie nie opuszcza.... od paru dni się pieprznela moja forma i kondycja....

Obiło mi się o uszy ze przy dodatnim wyniku trzeba szybciej jechać do szpitala ? Czy to prawda ?

reklama
Do góry