reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Brzmi ciekawie [emoji23][emoji23] moj z kolei jak gotuje musi miec odmierzone wszystkie proporcje ,jak w przepisie,i dziwi sie mi jak mozna gotowac "na oko" [emoji23] moja cora widze teraz jak gotuje ,ze ma to samo co on [emoji23]

Udany haha:)
Mój z kolei wszystko na ostro, ostatnio jak przyprawil spaghetti to by mi oczy z orbit wyszły fuuuuj haha :)
A mnie naszło na frytki z ketchupem i właśnie się robią w piekarniku :D :D :D

reklama
Ja nie[emoji4]mam spakowane we worki i schowane w szafie[emoji4] nie miałabym gdzie tego trzymać, a potem i tak musiałabym znowu prać [emoji16]

Ja nie mam dużych ciuszków :) mam tylko kilka na 68 to je wyprałam już razem z resztą :)

Ja mam malo ciuszkow wiec poprane i w szafce malej sa ;)

Ja właśnie mam sporo na 68... na 80 nawet,ale te odłożyłam. I teraz chyba popiore i pokazuje i pooukladam w szafie, bo tak myślę,że zima nie będę miała gdzie tego suszyć, bo mamy małe mieszkanie. A teraz na slonku raz dwa. Poza tym półroczne dziecko już takich sterylnych rzeczy nie potrzebuje, nie popadajmy w paranoje:D poprzykrywam folia i będę miała bieżące dania tylko,a nie 4 pralki wilgotnego w domu;)

Ja właśnie mam sporo na 68... na 80 nawet,ale te odłożyłam. I teraz chyba popiore i pokazuje i pooukladam w szafie, bo tak myślę,że zima nie będę miała gdzie tego suszyć, bo mamy małe mieszkanie. A teraz na slonku raz dwa. Poza tym półroczne dziecko już takich sterylnych rzeczy nie potrzebuje, nie popadajmy w paranoje:D poprzykrywam folia i będę miała bieżące dania tylko,a nie 4 pralki wilgotnego w domu;)
Dokladnie :D

4 pralki już wyprane a to jeszcze nawet nie połowa :szok: Na szczęście mamy w domu 2 deski i 3 żelazka także jutro z moim będziemy część rzeczy prasować :p sam wyraził chęć a powiem wam że mój mąż prasuje lepiej, dokładniej niż niejedna kobieta :-D

No to dziś aktywnie i będziecie już mieć z głowy :)

Super facet w takim razie, skoro taki pomocny

A ja chyba znowu panikować zaczynam.
Czekam już na wizytę u tego neurologa. Od rana biały śluz na zmianę z wodnistym, przezroczystym. Kłucia w podbrzuszu. Teraz mnie boli i kłuje cały brzuch i do tego za chwilę zwymiotuje. Dobrze, że mam łazienkę dwa metry obok siebie bo już mnie zbiera .. całą ciążę nie wymiotowałam , nawet na początku. To chyba na koniec muszę nadrobić...

Oj to wdech i wydech. Dobrze, ze masz wizytę u specjalisty i daj znac po co się okazało. Hmm, mi te wszystkie objawy wyglądają na zbliżający się poród, ale mogę się oczywiście mylić. Możesz już być o maleństwo spokojna, bo jesteś już w tym tyg, ze urodzi się zdrowiutkie i na pewno samodzielne :)

Za dużo ludzi [emoji23]
Wiem, ale chciałabym te 3 dni jeszcze wytrzymać. Bo to tak malutko a córka nie będzie wcześniaczkiem dzięki temu..

Powiedz to jej, ale wątpię żeby posłuchała i tak zrobi co zechce i wyjdzie z brzuszka jak jej się zachce :) ale oczywiście trzymamy kciuki za to żeby wytrzymała jeszcze i z tydzień nawet dla Twojego św.spokoju :**

Wynagrodzenie za całą ciążę bez stresu i bólu. Bo nie liczę dwóch miesięcy mdłości. To nic w porównaniu z 6 idealnymi.. to teraz w 9 wszytko na raz [emoji26] dziękuje ![emoji8]

Biedna :( ale tak jak mówisz coś za coś. To ja się już w ogóle zacznę stresować skoro miałam całe te 8 miesięcy bez żadnych mdłości, bólu, skurczy, wizyt w szpitalu itd. Ciekawa jestem jaki mi poród córcia szykuje w takim razie.

Ale dziś mnie mój zdziwił, bo zawsze chodzę bez bluzki i w staniku i majtach po meiszkaniu, a dziś wszedł i taka przerażona mina do mnie, że „ale Ci brzuszek opadł na dół” także coś w tym musi być, bo faceci to wzrokowcy, a ja już przez codziennie patrzenie na siebie w lusterku nie odróżniam

reklama

Ja mam troszkę na 68, ale to zostawiamy u teściowej na razie i nie ruszam tak do połowy listopada, niech leży i wypiore dopiero tak z 2 tyg przed. Oni maja dom to akurat miejsce żeby przechowywać tak na później :) oj to masz energii, mi by się nie chciało aż tak do przodu robić z tymi ciuszkami, wiadomo nie zakurza się, ale jednak w szafie od lipca do października to na pewno będzie taki lekki zapach zalezenia itd ale to już Wasz wybór :) i mi np nie chodzi o sterylność, bo mała jak zacznie tak w grudniu albo listopadzie nosić na 68 to wiem ze nic jej nie będzie, ale ja sama z siebie wole takie świeżutkie i dopiero co wyprane niż takie wyczekane :D

Do góry