reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja wlasnei pomaluje te pazurki, wyjdę z pieskiem, wyniosę śmieci, wrócę to się umaluje pięknie i lecę na spokojnie spacerem do szpitala popytać o położna, pediatrę i te laboratorium. Ja jednak nie umiem leżeć tak, bo wtedy się słabo czuje tzn muszę ciagle coś robić xd

A takie pytanie mam, czysta ciekawość. Czy kupujecie jakieś mleko mm w razie wu, czy dopiero jak będziecie pod ścianą? A jeśli tak, to jakie.

Ja miałam nie kupować, ale ostatnio rozmawiałam z koleżanką i mówiła mi , że ona prawie mleka nie miała i dobrze, że kupiła sobie mm i butelkę wzięła do szpitala bo się przydało :D ja się zastanawiam nad Hipp Combiotik 1 :)

Z tymi oknami to różnie bywa .. jednej zaszkodzi drugiej nie .
Ja okna mylam całą ciążę łącznie ze zmianą zasłon i firan , naszczescie mam nisko także z krzesła spokojnie dostaje nie muszę mega ponosić rąk a niska bardzo nie jestem bo 171 cm :D dzisiaj też trochę będę myć okna ale tylko szyby chyba chociaż samym płynem , zasłony zmieniałam tydzień temu więc teraz za ok miesiac następna zmiana .

Czasem żałuję że mam psa w domu ... Dzisiaj jak składałam narożnik już zsuwałam patrzę że coś leży .. a tam stara zdechla wielka wielka mysz .. aż krzyknęłam dobrze że mąż był jeszcze w domu .. jak to trzeba psa pilnować .. w lato jak goraco mam drzwi otwarte więc wychodzi sobie na podwórko kiedy chce .. teraz mam taki apetyt .. pojedzone cały dzień a napewno mięsa nie tkne :D

My już po szpitalu. Oglądałam porodowke. Są dwie sale porodowe i w razie 3 porodu dostawiają łóżko do sali gdzie robią ktg ( mówiła, że zdarza się to bardzo rzadko). To szpitala muszę wziąć ręcznik i coś wygodnego do ubrania, ubranka na wyjście, kosmetyki itd. Pampersy, wkładki i ubranka są w szpitalu. Pytałam się o sale poporodowe to są dwuodobowe z łazienkami. Można wynająć sale rodzinna i wtedy maz czy partner musi być cały czas razem. Pytałam się o drugie dziecko czy też może być, ale nie, więc tego pokoju już nie bierzemy pod uwagę, bo nie będę stresować starszej córki, że nie ma obydwoje rodziców w domu. Koszt tego pokoju to pierwsza noc za darmo i każda kolejna 50 Euro.

A i dostaliśmy dzisiaj list, że od sierpnia nie musimy płacić za przedszkole. Jest jakiś przepis, że rok przed szkołą nie płaci się za przedszkole i jak rodzeństwo jest też w przedszkolu to również nie pobierają opłat, więc miła niespodzianka, bo nie miałam pojęcia, że takie przepisy są.

Ja mm nie kupuję. Będzie trzeba to wyskoczy się do sklepu. U nas w Nd też wszystko zamknięte, ale w razie czego, jak będę wiedzieć, że nie mam pokarmu to maz dokupi co trzeba, a w szpitalu mleko jest.

reklama
Ja miałam nie kupować, ale ostatnio rozmawiałam z koleżanką i mówiła mi , że ona prawie mleka nie miała i dobrze, że kupiła sobie mm i butelkę wzięła do szpitala bo się przydało :D ja się zastanawiam nad Hipp Combiotik 1 :)
W szpitalu jak się nie ma pokarmu itp czy dokarmiają dzieci to podają swoje mleko nie trzeba brać swojego i butelek , przynajmniej tak u mnie jest , bo synka kiedyś trochę dokarmiali :)

Do góry