reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A może my musimy pić melisę na lepszy sen i na uspokojenie przy okazji :D
Oooo melisa. ❤️ Lubiłam pić przed 28 TC. Ale jak wylądowałam w szpitalu bo miałam słabe ruchy to się bałam , że to od herbaty. Że mi dziecko uspokaja za bardzo i więcej się nie napilam. Ale ostatnio mnie coś nerwy szarpią, spać nie mogę to może jedna dziennie taka słaba powinnam się napić :)

Oooo melisa. ❤️ Lubiłam pić przed 28 TC. Ale jak wylądowałam w szpitalu bo miałam słabe ruchy to się bałam , że to od herbaty. Że mi dziecko uspokaja za bardzo i więcej się nie napilam. Ale ostatnio mnie coś nerwy szarpią, spać nie mogę to może jedna dziennie taka słaba powinnam się napić :)
Jedna dzienna nie zaszkodzi a pomoże ;) ciekawe czy taka do wody jak się żuci więcej listków to też będzie działać jak tak parzona ..:) ja to mam w ogródku melisę i miętę ale nigdy nie wiem które jest które :D i zawsze dodaje to i to :p

Ale miała super szybki poród :) życzę nam takich porodów :)
Gratulacje dla sąsiadów :) w terminie urodziła?
Dwa dni przed datą porodu :) nawet się wstrzelił mały ;)
Mi nie :D od początku ciąży taki sam [emoji16]
Mój węch ostatnio świruje niestety i czuje wszystko czasem to ciężko ulica iść bo śmierdzi wszystkim [emoji39]
Ja tak mam od 3 miesięcy.. bezsenność...potem tysiąc razy chodzę siku, po 5 budzą mnie ruchy dziecka, a finalnie o 8 jestem już na nogach [emoji4]
Zawsze śmieszą mnie teksty..."wyśpij się na zapas, bo teraz możesz"[emoji23][emoji23][emoji23]
Mnie też po 5 budzą ruchy, także już nie śpię [emoji23][emoji23]
Nie, szyjki nie, ale dlatego, że nawet nie pytałam, bo w sumie tyg temu mialam mierzona i była 4,2 cm a nie chciałam za często, bo to szkodzi
Ja się właśnie nie raz zastanawiam co oznacza częste sprawdzanie szyjki. Lepiej gmyrac mniej jak więcej żeby nic nie pobudzac ale tzn ile ? Sama myślałam że co tydzień jest źle ale z drugiej strony jak leżą dziewczyny u nas w szpitalu to przychodzi poniedziałek rano i większość dostaje wezwanie na sprawdzanie szyjki [emoji39] chyba nie robili by czegoś , co by szkodziło.. no nie wiem tego się pewnie nie dowiem [emoji6]

Ja przed ciaza, wszędzie jeździłam, do pracy na zakupy itd. Zreszta swojego auta nie mam ;) Teraz im dalej tym mniej, z dzieckiem i wózkiem tez nie mam zamiaru wybierać się na wycieczki autobusem [emoji14] a jak będę wracała do pracy to musze kupić jakies autko
Ja od roku mam auto i czuje roznice :D zawsze wspolczulam babkom z wozkami przepychajacymi sie miedzy ludzmi. A jak byly 2 wozki a miejsce na 1 to musialy sie krecic z miejsca na miejsce, zeby ludzi wypuscic...

Hej dziewczyny.. dzis raczej nie wyjde bo musza zejsc z magnezu dozylnego na zwykly tabletkowy, a jestem jeszcze podpieta pod kroplowe ;) ktg ok, zero skurczy i twardnien,mala szaleje w brzuchu jak moze :D ciekawi mnie czy bede miec badanie,chce wiedziec co z szyjka ,czy sie skraca ,czy rozwarta ,czy rozwarcie postepuje ,czy cos.. zobaczymy pozniej :) chociaz widze ze brzuch mam dosc nisko juz.. a moze mala mi sie rak ulozyla ;)

reklama
Hej dziewczyny.. dzis raczej nie wyjde bo musza zejsc z magnezu dozylnego na zwykly tabletkowy, a jestem jeszcze podpieta pod kroplowe ;) ktg ok, zero skurczy i twardnien,mala szaleje w brzuchu jak moze :D ciekawi mnie czy bede miec badanie,chce wiedziec co z szyjka ,czy sie skraca ,czy rozwarta ,czy rozwarcie postepuje ,czy cos.. zobaczymy pozniej :)
Hej Ewka :) cieszę się że u ciebie dobre wiadomości :)
Jak nie dzisiaj to pewnie na dniach wyjdziesz [emoji8]
Z tą szyjka to pewnie jak będą mieli cie wypisać to wtedy zrobią badanie [emoji4] nie ma co się prosić bo jak masz zakażenie to żeby nie dopychac bakteri bardziej no i żeby nie ruszać szyjki niepotrzebnie .. póki jesteś w szpitalu i tak nic innego nie zrobią chyba nawet choćby rozwarcie szlo a przed wypisem powinni zbadać [emoji39][emoji39]

Do góry