reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mojego do ogolenia się , ułożenia włosów na wyjście czy wykąpania nie trzeba namawiac [emoji23] dba o siebie jeśli o to chodzi.
A co do ubrań. Gdybym nie wyrzucała według mnie brzydkich i nie zaciągała go do sklepów , to by chodził w jednym i tym samym. Chociaż ostatnio koszul sobie kilka nakupowal. Bo jak to, w bluzie iść i z wózkiem w niedzielę jak dziewczyna elegancko w sukience ?:D a jak idziemy do sklepu to wciskam w koszyk 5 bluzek, 5bluz, spodnie i co się jeszcze da bo strasznie z nim ciężko iść coś kupic. Wszystko ma i nic mu nie potrzebne. Na siebie strasznie żałuję kasy. Dopiero jak już kupi z fochem to w domu dziękuje i zadowolony , że go namówiłam i takie fajne rzeczy się kupiło [emoji23]
Ooo... skąd ja to znam, czytam i myśle jakbyś o moim pisała :p jemu to najlepiej jakbym sama coś kupiła, bo mu szkoda kasy, bo nie potrzebuje, on wszystko ma, a jak przychodzi co do czego to nie ma co na tyłek włożyć :p Ehh z tymi chłopami [emoji23]

Jakie domowe sposoby na ból zęba ? Mojego K boli już 5 dzień. Cała noc nie spał. A skoro ma w planach samodzielnie go sobie wyrwać to jest na prawdę źle .. wraca dopiero w piątek i na wtedy go zapisze do dentysty prywatnie. Tam w Niemczech nie wie nawet gdzie by mógł jechać w niedzielę a tabletek nie chce i nawet brać nie może.

Ooo... skąd ja to znam, czytam i myśle jakbyś o moim pisała :p jemu to najlepiej jakbym sama coś kupiła, bo mu szkoda kasy, bo nie potrzebuje, on wszystko ma, a jak przychodzi co do czego to nie ma co na tyłek włożyć :p Ehh z tymi chłopami [emoji23]
Dokładnie :D ile razy było tak, że ja ubierałam sukienkę a on wściekły , że ja się wystroje a on nie ma co włożyć. To mu mówię kup sobie to czy tamto. Nie trzeba.. przechodzę parę dni i tak wracam do pracy to się nawet nie opłaca kasy wydawać. Na szczęście ja się nie przejmuje jego gadaniem tylko idziemy i kupujemy. Później będzie przepraszał za swoje nerwy i dziękował, a przynajmniej będę miała spokojna głowę , że się ubrał jak człowiek :D

Na dwójce z telefonem mój starszy brat tak potrafi. I wysyła głupie filmiki na fb , pisze smsy do dziewczyny ... Że ich tyłek nie boli od takiego siedzenia [emoji23]
Tez sie dziwie, przeciez twarda ta deska ;)
Apropo ciuchow, moj nie lubi kupowac, bo nie ma jego rozmiarow w sklepach. Ma prawie 2metry wzrostu i duzo wagi :D kolega mu koszule z zagranicy przywozi

Jakie domowe sposoby na ból zęba ? Mojego K boli już 5 dzień. Cała noc nie spał. A skoro ma w planach samodzielnie go sobie wyrwać to jest na prawdę źle .. wraca dopiero w piątek i na wtedy go zapisze do dentysty prywatnie. Tam w Niemczech nie wie nawet gdzie by mógł jechać w niedzielę a tabletek nie chce i nawet brać nie może.
Ja sobie wsadzalam wacik ze spirytusem, gozdziki chyba tez pomagaja

Macie jakieś pomysły na szybką obiado - kolację ?

Mąż wraca z pracy o 19 po 12h pracy .. i od razu przywozi swoich znajomych i będzie oglądanie meczu. Pasuje mi coś zrobić do jedzenia mąż będzie głodny ale nie mam pomysłu bo wypada dać wszystkim.. nie wiem czy jakieś spaghetti czy zrobić jakieś ładne kanapki czy co [emoji39]

A to chyba tylko dotyczy tego tygodnia w którym jesteśmy [emoji4]
Jak leżałam w szpitalu to w 18 tygodniu dziewczynie częściowo odeszły wody . I była już w 26 tygodniu i codziennie troszkę wód jej się sączyło . Na tym etapie musiała dużo pić i jakoś się ten poziom wód wyrównywał tak żeby dziecko mogło żyć w łonie matki.
Bo teraz nam to już tych wód podobno nie przybywa [emoji14]

Ta moja rozmowa z ginem dotyczyła porodu ogólnie ale może są sytuacje kiedy za wcześnie zaczną wody odchodzić. To pewnie indywidualna sprawa. Jak długo można wtedy przeciągać taką sytuację.. no właśnie..to już jest stan zagrożenia przecież. Oj ile jest niewiadomych wokół ciąży i porodu. Chyba lepiej jak najmniej wiedzieć i nie być świadomym wszystkiego bo człowiek tylko analizuje i się zadręcza czarnymi wizjami.

reklama
Do góry