reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
U nas tzn u mnie moja mama zostaje pierwszy raz babcią, w wieku 42 lat hah, tato mój 48 lat, a rodzice Bartka maja po 50 lat i też pierwsza wnuczka i ogólnie potomstwo od dzieci [emoji520][emoji16][emoji173]️
U nas tak samo, pierwsza wnuczka z obu stron :)
Moja siostra urlop planuje, pytam kiedy w końcu do nas przyjedzie, a ona, ze spokojnie na początek września tez urlop planuje i przyleci ❤️ Prawdopodobnie to będzie chrzestna naszej córci ;)

Ewka a miałam się już kiedyś pytać ale poszło w niepamięć [emoji1]
Was tak nagle wzięło na drugiego dzidolka ? Czy wcześniej już chcieliście ale nie było sposobności czy tam okazji ? [emoji4] Mam nadzieję że nie jesteś zła że pytam o to [emoji13] tak się zaczęłam zastanawiac jak kiedyś napisałaś że jeszcze myślisz nad 3 dzieckiem :)
Ja to nie wiem czy by mi się chciało po tylu latach przerwy wracać do pieluch , czy by lenistwo nie wygralo [emoji14] i każdy mi mówi żeby starać się od razu o drugie bo później się nie będzie chciało.. a mi się właśnie podobają przerwy pomiędzy dziećmi tylko boje się że mi się odechce [emoji23]
Ja ci powiem ze nigdy nie chciałam dzieci 2-3 lata po sobie jestem tym przerażona;) u nas w domu różnica między mną a siostra 4 lata a bratem 5 lat mama zawsze chwalila że 1 odchowane z miała 2 i ja jakoś też tak chciałam bo jest lżej po porodzie i faktycznie między moim synem a córka 8 lat a między córka a malenstwem będzie 7 lat i ja się cieszę że nie są różnice małe bo ja się nie nadaje do 3 małych dzieci np noworodek 2 latka i 4 latka to nie dla mnie ale są takie mamy i naprawdę je podziwiam bo trudno wychować 3 małych brzdacow :)

Ja ci powiem ze nigdy nie chciałam dzieci 2-3 lata po sobie jestem tym przerażona;) u nas w domu różnica między mną a siostra 4 lata a bratem 5 lat mama zawsze chwalila że 1 odchowane z miała 2 i ja jakoś też tak chciałam bo jest lżej po porodzie i faktycznie między moim synem a córka 8 lat a między córka a malenstwem będzie 7 lat i ja się cieszę że nie są różnice małe bo ja się nie nadaje do 3 małych dzieci np noworodek 2 latka i 4 latka to nie dla mnie ale są takie mamy i naprawdę je podziwiam bo trudno wychować 3 małych brzdacow :)

Ja będę miała różnice 5,5 roku i myślę że jest super o tyle że córka już to wszystko rozumie i się angażuje i bardzo chce mieć rodzeństwo. Mam dużo koleżanek które mają dzieci jedno po drugim i często obserwuje coś bardzo smutnego, jak się rodzi nowe dziecko to to starsze które jeszcze ciągle jest małe jest spychane na dalszy plan . Oczywiście to kwestia rodziców a nie tego że są dzieci w nie dużej różnicy wieku.
Ja mam teraz takie poczucie że poświęciliśmy dużo czasu córce i daliśmy dużo z siebie żeby była taka jaka jest. Teraz będzie drugie dziecko które napewno już nie będzie miało tyle uwagi co córka bo jedynakiem nie będzie ale ma dobry wzór w postaci starszej siostry:)

reklama
Hej dziewczyny :)
Nadrabiam Was od 7 rano i końca nie widac :D :)
Mały chciał miec dziś wolne od przedszkola więc leżymy jeszcze w łóżku:)
W Poznaniu chłodno 12 stopni, ale w końcu jest czym oddychać. Wykorzystam pogodę i później pojedziemy po prezent dla koleżanki Marcelka, bo w poniedziałek jest zaproszony na urodziny do kinder parku :)
Dziś zaczynam 32 tydzień, juz niewiele zostało:)
Apropo kwiatków, to chcialam Wam pokazać moją kolekcję :D :)

Załączniki

• 20180622_083613.jpg
    20180622_083613.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 74
Do góry