reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dopiero nadrobiłam 20 stron[emoji50]A nie było mnie 4 h[emoji23][emoji16]Piękny brzusio już masz[emoji16] ja teraz używam tylko telefonu. Kompa to nie odpalam[emoji16]Ale Super! Ja próbuję, ale muszę to robić w ciemnościach[emoji4]Ja już też miałam robione dwukrotnie badanie na toxoJa próbowałam ten termoforek w mikrofali ogarnąć i ok[emoji16]Ja to mam zakupionych 6 zgrzewek tych małych wód z dziubkiem[emoji16] zgrzewka na dzień... tak liczę[emoji16]Lepiej weź czystą wodę[emoji4]Wiem, że kiedyś pisałaś że nie lubisz, ale bez cukru przynajmniej [emoji4]Uwielbiam takie! Śpij jak ci wygodnie[emoji16]ja śpię na plecach i bokach[emoji16]Zwykłe gumowe japonki mam i pod prysznic takie basenowe[emoji16] Takie łatwiej umyć po szpitalu.

Mnie dzisiaj przyszło 7 paczek [emoji23] myślałam, że nie ogarnę tego dzisiaj, ale się udało[emoji16]

Powiedzcie mi... czy jeśli kupujecie kosz na pampki do pokoju, to ilu litrowy?[emoji16]

Ja kupiłam taki malutki, nie wiem ile może mieć :D
1528918995977853564114.jpg

Załączniki

• 1528918995977853564114.jpg
    1528918995977853564114.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 388
reklama
No to my po wizycie z małą wszystko dobrze ułożona główka w dół waży 2200g więc dużo przez 2 tyg nie przytula bobylysmy w 30i 3 dn.i ważyła 1860g więc tyje jak narazie ok.Gin mówił że do 3500 może dobije jak ja dotrwam do 38-39 tydz bo nie stety mi też szyjka się skraca jest poniżej 3cm -2.8 powiedział tak "jeszcze w szpitalu cie nie położę ale za 2tyg jak będzie mniej to na pewno "pytał sie czy przez te 2 tyg cosinus nie widzieliśmy to coś ciężkiego robiłam czy ćwiczę coś;) a ja ze właśnie w te upały więcej odpoczywałam i 2 tyg temu szyjka była ok a teraz boom du.....dostałam luteine i zakaz sexu;) no i leżeć ile w lezie :( ....problem taki jak ja mam leżeć jak 2 dzieciaków mąż 12 godz w pracy wiem że dzieci duże ale wszystkiego nie ogarna muszę jakoś zorganizować domowe pracę żeby syfem nie zarosnac ;) szok jednak sobie wykrakalam że coś nie tak bo te dziwne uciski w psioszce miałam i to mnie martwiło i nie stety miałam rację:(
Idę się kąpać doczytam resztę postów to coś tam naskrobie jeszcze;)

Dobrze ze z Malenstwem wszystko ok :)
I ładną ma juz wage :)
Mi tez lekarz kazal duzo lezec, odpoczywać bo wtedy najlepiej dotleniamy dziecko, ale jak tu lezec jak ciagle cos jest do zrobienia :)

Ja spakowałam papcie ale jednak napwno ich nie wezmę . Na allegro miałam kupić takie gumowe klapki meliski ale sama już nie wiem ... Bo w Sinsay są po 9.90 i np bym kupiła 2 pary to później gdyby się zabrudziły po szpitalu nie będzie szkoda wyrzucić , bardzo tanio i dużo kolorów .. :) zaraz sobie jakieś wybiore i zamówie :)Zobacz załącznik 867106 Zobacz załącznik 867107 Zobacz załącznik 867110
Ładniutkie :) szkoda, że nigdy takich nie wloze :D

Dziewczyny.. jest mi smutno.. umarl moj gekon,wyrwal sobie kloake i wdarlo mu sie zakazenie.. :( patrze teraz do terra i nie zyje :( nie jadl tylko duzo pil.. ale nie poradzil sobie :( a w okolicy nie mam weta od jaszczurek :( moze jest juz w swiecie pysznych robakow i wolnej ,cieplej przestrzeni :)

Współczuję :(
Na pewno jest mu lepiej :**** nie smuć się :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to my po wizycie z małą wszystko dobrze ułożona główka w dół waży 2200g więc dużo przez 2 tyg nie przytula bobylysmy w 30i 3 dn.i ważyła 1860g więc tyje jak narazie ok.Gin mówił że do 3500 może dobije jak ja dotrwam do 38-39 tydz bo nie stety mi też szyjka się skraca jest poniżej 3cm -2.8 powiedział tak "jeszcze w szpitalu cie nie położę ale za 2tyg jak będzie mniej to na pewno "pytał sie czy przez te 2 tyg cosinus nie widzieliśmy to coś ciężkiego robiłam czy ćwiczę coś;) a ja ze właśnie w te upały więcej odpoczywałam i 2 tyg temu szyjka była ok a teraz boom du.....dostałam luteine i zakaz sexu;) no i leżeć ile w lezie :( ....problem taki jak ja mam leżeć jak 2 dzieciaków mąż 12 godz w pracy wiem że dzieci duże ale wszystkiego nie ogarna muszę jakoś zorganizować domowe pracę żeby syfem nie zarosnac ;) szok jednak sobie wykrakalam że coś nie tak bo te dziwne uciski w psioszce miałam i to mnie martwiło i nie stety miałam rację:(

Jak kazał odpoczywać to rób co możesz żeby unikać ciężkich prac.
Ja dzisiaj też miałam zamiar wieczorkiem się położyć i zrelaksować, ale lipa. Byłam z Psiakiem na spacerze i się lump wykulał w jakimś smrodzie nie do zniesienia. Nie mogłam czekać na D. aż wróci z pracy bo by podłoga zgniła :D:D:D... kąpanko
10 kg niby nie dużo, ale w tym stanie ledwo dałam radę i jeszcze nachylenie nad wanną 8-)
Oj te potwory.

Ostatnia edycja:

To mamy identyczna wagę dzieciaczków w tym tygodniu :)
Współczuję szyjki, chociaż dużo się nie skróciła. Za dwa tygodnie będziesz w skończonym 34 TC to będzie cię chciał położyć ? Nie wystarczy leżenie w domu ?
Mi też ostatnio powiedział , że nie położy mnie do szpitala ale chcę mnie wiedzieć za dwa tygodnie. Czyli jutro.. jeśli się skraca to pewnie też bedzie szpital :(
Nie przejmuj się sprzątaniem, ugotuj na kilka dni. A dzieci ile mają lat ? A nie ma kto zajrzeć do ciebie raz na dzień ? Odgrzać obiad dzieciom chociaz ? Żebyś nie wstała z łóżka w ogóle ? Oszczędzaj się :(
Ja sądzę , że z szyjka 3 cm to bez problemu dotrwasz do 37 :)

reklama
Do góry