reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To spora jest Twoja dziewczyna ☺ no w porównaniu do mojego malucha bo ja 3 tyg za Tobą jestem☺
U mnie każda wizyta tak wygląda. Nie wyjdę z gabinetu bez zdjęcia i dokładnych pomiarów Dzidzi. Usg mam za każdym razem. Ja jestem ważona, mierzone ciśnienie i na fotel☺
To oszczędzaj się ile się da bo każdy dzień w brzuszku mamy dla maleństwa jest na wagę złota. A poza tym po porodzie już sobie szybko tak nie poleniuchujesz jak teraz☺
U mnie tez taka wizyta to norma ;)

reklama
Mi wyszły dwa duże pajączki na prawym udzie od środka wyglądają jak siniaki i bolą jak naciskam. Po poprzednich ciążach też mam kilka pajączków do dziś. Niestety mi nie zeszły. Jak skończę karmić muszę się wybrać do chirurga i zrobić z nimi porządek.
Z tego co się orientowałem to pajączki to sprawy kosmetyczne. A moj chirurg naczyniowy nic mi na to nie dał. Tylko ze ja powinnam codziennie nosic rajty uciskowe, a teraz w lato to jest masakra. Ubieram tylko jak wiem, ze będę dużo chodzic, ale i to nie zawsze, bo czasem bym się ugotowała w te upały :/ a popękane naczynka pojawiają mi się na całym ciele, może nie typowo pajączki, ale takie jakby żyłki malutkie.

Super, że jesteś zadowolona z tego lekarza i waga małej imponująca :)
A co do szyjki... kolejna z nas to samo. To normalnie jakieś fatum na tym forum... chyba z 70% z nas ma kłopoty z szyjką i ma się bardziej oszczędzać. No to nic, tylko odpoczywać, dużo leżeć żebyśmy jak najdłużej były w dwupakach. Ciekawe co moja gin powie w piątek. Mam nadzieje że jej nie przyjdzie do głowy żaden szpital tylko co najwyżej jeszcze większe oszczędzanie się w domu.

No niestety tak jest z tymi szyjkami .. a może wszędzie tak jest i często ale się tym nie interesowałysmy wcześniej i po prostu nie wiemy, a to normalne na tych etapach .. nie wiem.. mi lekarz powiedział że nie wyśle mnie do szpitala ale chcę mnie zobaczyć 14 ego. Mam nadzieję że wtedy mi nie każe jechać do szpitala jak się skróci jeszcze bardziej...

A tak w ogóle , to miałam was pytać.
Skąd on wie , że mi się szyjka skróciła skoro nie wie ile miała wcześniej ?

To spora jest Twoja dziewczyna ☺ no w porównaniu do mojego malucha bo ja 3 tyg za Tobą jestem☺
U mnie każda wizyta tak wygląda. Nie wyjdę z gabinetu bez zdjęcia i dokładnych pomiarów Dzidzi. Usg mam za każdym razem. Ja jestem ważona, mierzone ciśnienie i na fotel☺
To oszczędzaj się ile się da bo każdy dzień w brzuszku mamy dla maleństwa jest na wagę złota. A poza tym po porodzie już sobie szybko tak nie poleniuchujesz jak teraz☺

No właśnie, a ja takiego dbania o pacjentkę nie zaznałam wcześniej. Szybka wizyta i dowodzenia. Na pewno kolejna ciaze będzie mi też on prowadził :) i mam nadzieję , że rodzić też mi się uda przy tym lekarzu.
Ile wazy twój synek?:)

A tak w ogóle , to miałam was pytać.
Skąd on wie , że mi się szyjka skróciła skoro nie wie ile miała wcześniej ?

Dobre pytanie, nie może tego wiedzieć chyba że masz w karcie wpisane od poprzedniego lekarza albo na USG. Ja co wizytę mam mierzona i robione zdjęcie USG z pomiarem i wszystkie zdjęcia mam i lekarz ma zapisane w karcie.

ja np mam na udzie tylko ale smarowalam obie nogi, a na tym udzie ciut grubiej.. tylko u mnie nie ma systematycznosci niestety.. ;) wiesz z tydzien/dwa posmaruje i odloze np. Ale uzywalam tego ;) jest swietne :p
Ja mam podobnie, a jak gdzieś rzucę np tabletki to już wg zapominam, muszę mieć na widoku. Jedynie o zastrzykach pamietam codziennie, już mi to weszło w krew chyba, zawsze przed snem Hehe tylko raz zapomniałam, ale obudziłam się o 4 i mi się przypomniało, poszłam na dół, przyniosłam cały sprzęt, obudziłam męża i robiliśmy w nocy :p a wracając do tych naczynek to ja ich coraz więcej widzę, w coraz to dziwniejszych miejscach ;( tez chyba za ta maścią się rozejrzę.

Ja mam podobnie, a jak gdzieś rzucę np tabletki to już wg zapominam, muszę mieć na widoku. Jedynie o zastrzykach pamietam codziennie, już mi to weszło w krew chyba, zawsze przed snem Hehe tylko raz zapomniałam, ale obudziłam się o 4 i mi się przypomniało, poszłam na dół, przyniosłam cały sprzęt, obudziłam męża i robiliśmy w nocy :p a wracając do tych naczynek to ja ich coraz więcej widzę, w coraz to dziwniejszych miejscach ;( tez chyba za ta maścią się rozejrzę.
No jesli chodzi o tabletki to od kilku miesiecy biore systematycznie :p przede wszystkim moje na padaczke,magnez,kwas foliowy oraz luteine dopochwowo :p ja chyba jutro pojde do apteki.. albo corka mi podleci po szkole ;)

Ja nie zapeszajac mimo 3 ciąży nie mam rozstępów ani pajaczkow A przyznam że niczym się nie smaruje bo.... zwyczajnie mi się nie chce. Jedynie cellulit trochę dokucza. Ale to będę z tym walczyć po porodzie bo teraz niby nie wolno.
Położyłam się już do łóżka i Chyba zabilam z 20 komarów. Nie znoszę tego ustrojstwa.wypsikalam się jakimś specyfikiem i śmierdzi mi biwakiem teraz w całej sypialni... A już się cieszyłam że ciut chłodniej na dworze. Jednak jak nie urok to...... :D

reklama
Do góry