reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To jest tylko przejaw braku kultury, wychowania i nudnego życia :)

Ja nikomu nie zaglądam do dowodu, majtek i mieszkania jak żyje, czy się zabezpiecza, czy planuje dzieci itd. A jak idziesz z brzuchem i młodo wyglądasz to już jesteś obczajana jakbyś była panna lekkich obyczajów.
Wg społeczeństwa dzieci najlepiej robić dopiero jak się będzie miało 45 lat.. tak to zawsze za wcześnie i za młoda i pewnie chce pieniądze od państwa te śmieszne 1000 zł + 500 plus. Ale ja już nauczyłam się nie zwracać uwagi na te spojrzenia, idę sobie dumna i szczęśliwa, bo nosze w sobie nasz mały cud i to moje życie ;)
Ja tam bym chciala tak mlodo wygladac :D chodzilabym z brzuchem z glowa do gory ;) niestety, wygladam na swoj wiek, nie da sie ukryc. Choc tez ludzie mogliby komentowac, ze chodze z brzuchem a pierscionka nie mam nawet

reklama
@miloscwczasachpopkultury ja we wrześniu kończę 26 lat:) a jak chodzę do sklepu i bym chciała kupić alkohol to za każdym razem pytają o dowód :D więc pewnie też są komentarze typu "o jaka młoda, już w ciąży" itp. :p byłam w ciucholandzie i kupiłam kilka ciuszków, ale zawiodłam się bo myślałam , że więcej tego będzie :D muszę się wybrać jeszcze gdzie indziej :D eh..strasznie mi duszno dziś, na polu jest strasznie duszno u nas zapowiadają burze i oby popadało bo nie ma czym oddychać ;/

No ja jak po ciąży pójdę sobie po piwko miodowe albo jakieś smakowe winko to już też domyślam się, że będzie pytanie o dowód hah, także tylko się kochana cieszmy ;)
To może idź w dzień kiedy jest nowe dostawa? Wtedy pewnie więcej będzie. U nas tez taka pogoda jest dziwna, zachmurzone niebo i chyba tez na jakiś deszcz się zbiera, ale akurat mi tam pasuje, idealna pogoda do układania ciuchów, prasowania, czytania książek i grania w Harrego Pottera hah. Dziś mnie naszła ochota. Już czytam 4 część serii także to zobowiązuje :D

Piekny jest ten kokon [emoji173]️ Zamawialas go gdzieś czy kupiłaś stacjonarnie?
Co do ludzi to naprawdę potrafią być okropni :/ już wole chyba poczekać aż mój wróci, żeby mnie podrzucił na miasto, niż na nich wszystkich patrzeć w komunikacji miejskiej :p

Zamówiłam na Allegro, mogę podać Ci link jeśli chcesz. Są oczywiście różne wzory i uwaga, on tez jest tak jakby dwustronny :)

Hah, a to ja akurat w naszej dużej metropolii o nazwie Zgorzelec to nie jeżdżę MPK, bo tu wszędzie blisko także tyle dobrego. A do marketu raz na 10 na porządne zakupy do jedziemy autem i z powrotem do domku. Tak to 3 razy dziennie z pieskiem wyjdę i tyle mojej obecności w tym super społeczeństwie :)

Dziewczyny, jakie nosidełka(foteliki) macie dla swoich pociech/ lub co macie w planach kupić? Bo ja kompletnie nie wiem. Chciałabym, żeby był z tych większych przedziału 0-13. Ważne są dla mnie tez oceny z testów bezpieczeństwa, a także żeby można było go wpinać na bazę isofix. Musi być z tych popularniejszych marek, zebym mogła wpiąć go na stelaż wózka. A do tego żeby nie kosztował miliony monet :-D Czy nie jestem zbyt wymagająca? Haha

Kochana, ja Ci polecam maxi cosi cabriofix, jest za 400-500 zł nowy i podobno bardzo dobrze się sprawuje, jest bezpieczny, wygodny i bardzo dobrze wpływa na rozwój dziecka tzn nie będzie miał problemów z kręgosłupem itd, bo np ten tańszy model tzn maxi cosi city jest gorzej wyprofilowany. Jest on na 0-13 kg także na rok spokojnie starczy. Ja go zamawiam w lipcu :)

Ja tam bym chciala tak mlodo wygladac :D chodzilabym z brzuchem z glowa do gory ;) niestety, wygladam na swoj wiek, nie da sie ukryc. Choc tez ludzie mogliby komentowac, ze chodze z brzuchem a pierscionka nie mam nawet

Na pewno tez wyglądasz pięknie i kwitnąco [emoji56][emoji8] musiscie tez dodawać czasami jakieś swoje zdjęcie to Was zaraz tutaj zasypiemy komplementami :)

E tam, pierścionek to Wasza sprawa :) ja całe szczęście teściów mam np spoko, bo nic nie komentują typu do nas, że jak dzidziuś w drodze to teraz trzeba szybciutko się oświadczać i żenić, bo wiedza, że mamy bardziej racjonalne podejście tzn najpierw nazbierać na mieszkanie większe, a jasne - za rok albo 1,5 roku może mi się Bartus oświadczyć, nie odmowie [emoji7][emoji7][emoji56] a później jak kupimy mieszkanie to można się brać za 3 lata za ogarnianie ślubu i wszystkiego. Każdy robi jak czuje i uważa. Dla mnie nie jest najważniejszy drogi pierścionek na palcu, tylko gesty takie jak codzienność i to jak o siebie dbamy, troszczymy się o siebie i o nasza Kornelie w brzuszku ;) także mówię, na wszystko przyjdzie czas i tutaj nie ma ram i reguł czasowo-wiekowych. Także się nie przejmuj :)

Właśnie przyszło [emoji38][emoji38][emoji38]
20180523_125339.jpg

Załączniki

• 20180523_125339.jpg
    20180523_125339.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 421
Kochana, ja Ci polecam maxi cosi cabriofix, jest za 400-500 zł nowy i podobno bardzo dobrze się sprawuje, jest bezpieczny, wygodny i bardzo dobrze wpływa na rozwój dziecka tzn nie będzie miał problemów z kręgosłupem itd, bo np ten tańszy model tzn maxi cosi city jest gorzej wyprofilowany. Jest on na 0-13 kg także na rok spokojnie starczy. Ja go zamawiam w lipcu :)
Muszę się mu przyjrzeć ;) Mnie generalnie babka w jednym sklepie nastraszyla, bo powiedziała, ze nie każdy fotelik pasuje do każdego auta :szok: bo to podobno zależy od długości siedzenia, wysokości itd. Nawet nie kazdy fotelik pasujący do bazy isofix nie będzie pasował do auta, które jest wyposażone w mocowania isofix. I mnie tym mega zszokowała... Przez to nie wiem za bardzo jak to wszystko 'ugryźć'.

Zobacz załącznik 859636

Do nas przyszedł kurier, ochraniacz na łóżeczko, prześcieradło do łóżeczka, folia ochronna na wózek, grzebyk i szczotka do włosów z naturalnego włosia i pojemnik na smoczek. Jeszcze zamówię drugie prześcieradełko na zmianę do łóżeczka, pewnie niebieskie jasne hah.

Jeszcze czekamy do piątku na kuriera z łóżeczkiem i ja idę teraz na pocztę odebrać jedna paczkę :)

reklama
Mam do Was pytanie o lewatywę czy będziecie kupowały i czy u Was w szpitalach się ja robi? W pierwszej ciąży miałam ale przyjechałam na porodówkę po 13 h nie jedzenia i położna powiedziała że nie trzeba i rzeczywiście nie było żadnych niespodzianek. Zastanawiam się jakie teraz są praktyki bo jednak trochę czasu minęło.

Do góry