reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Do końca nie. Ale im bliżej rozwiązania tym większa granicą błędu sprzętu odnośnie wagi. Mi jak zaczęła się akcja porodowa powiedzieli że syn ma 3100. Parę godzin później urodził się 3650 ;)

Do końca nie. Ale im bliżej rozwiązania tym większa granicą błędu sprzętu odnośnie wagi. Mi jak zaczęła się akcja porodowa powiedzieli że syn ma 3100. Parę godzin później urodził się 3650 ;)

No to jeszcze gorzej.
Wychodzi na to że wyniki są zaniżone na USG. To ja nie wiem ile wtedy moja rzeczywiście waży skoro na USG teraz wyszło że 1420

reklama
Właśnie się uspokoiłam później sama, bo wcześniej przed każdym badaniem podmywałam się po nocy, a wczoraj właśnie z lenistwa i zapominalstwa tego nie zrobiłam i dlatego pewnie te bakterie w moczu także już bez obaw, nawet lekarzowi się przyznanym do
Dziewczyny ręce i cycki opadają normalnie.... mam siostrę w wieku 19 lat która jeszcze się uczy i w ramach zawodu 2 dni w tygodniu odbywa praktyki ale chodzi do tej szkoły w kratkę "bo po co, bo jej się nie chce, bo głupie lekcje"...no i dziś nie poszła do szkoły. Ja wróciłam koło 11 z diagnostyki, przebrałam się i zaczęłam sprzątać w kuchni po jej śniadaniu, później obrałam ziemniaki na obiad, doprawiłam mięso, obrałam i ztarłam buraki na obiad w międzyczasie puściłam 2 pralki z ciuchami wszystkich domowników i jedną pralkę z ręcznikami oczywiście to rozwiesiłam sama. Ona w tym czasie zdążyła wykluć się ze swojego pokoju, pójść zapalić papieroska i zrobić mi awanturę że jej nie umówiłam na paznokcie. Uznałam że obiad zrobię później bo tata zadzwonił że po pracy jedzie babci zamontować rolety i tylko powiedziałam siostrze że trzeba będzie kotlety uformować i usmażyć. Właśnie weszła do mojego pokoju z tekstem "ale ja nie umiem utulać kotletów"
Czy tylko u mnie w domu rosną takie pasożyty?
Sorki musiałam się wyżalić bo mi ciężko to ogarnąć...a pomyśleć że ja jestem tylko 5 lat starsza i kurdę jakoś się naumiałam sama "tulać" kotlety.
Ja mam 15 latka w domu i jak mu nie pokaże palcem co ma zrobić to w życiu się nie ruszy nigdy nie był zwolniony z obowiązków domowych itp itd a len do potęgi.Wczoraj konczylismy remont salonu to już miałam dość takie miał ruchy mówisz prosisz a on "przecież wiem" a za chwilę pójdzie nie dokończy słabo w ogóle nie zrobi bo zapomni stwierdzam że im rocznik młodszy tym bardziej nieogarniety (oczywiście istnieją wyjatki);)

No to jeszcze gorzej.
Wychodzi na to że wyniki są zaniżone na USG. To ja nie wiem ile wtedy moja rzeczywiście waży skoro na USG teraz wyszło że 1420
Nie zawsze zaniżone. Przykład przyjaciółki - USG w dzień porodu 3600. Nastka urodziła się 2650. Granica błędu jest w jedną i drugą stronę. Aparat wymierza tylko orientacyjnie wagę po wymiarach obwodu brzuszka, główki i czegoś tam jeszcze.

Musujące czopki :) brzmi interesująco : D ja używałam glicerynowych bo je można bez konsultacji brać.
Haha [emoji16] ja się bałam tego słowa "musujące"[emoji23] te też bez konsultacji można brać[emoji16] od 4 miesięcy tego nie używam, więc luzik[emoji16] owoce i dieta robią swoje[emoji16]

Haha [emoji16] ja się bałam tego słowa "musujące"[emoji23] te też bez konsultacji można brać[emoji16] od 4 miesięcy tego nie używam, więc luzik[emoji16] owoce i dieta robią swoje[emoji16]
Tylko z tymi glicerynowymi też trzeba uważać żeby nie za często i żeby jelit nimi nie rozleniwić. Bo skutki potem mogą być w drugą stronę... :(

Zazdroszcze.. u nas nic :( moze dojdzie,Wrocek niedaleko w koncu :p moze i nas zahaczy :D
Eeee... taka burza, pogrzmiało, pobłyskało i tyle. A ja pamiętam jedną taką burzę, sprzed jakichś 20 lat, na kempingu byliśmy. Ze strachu spieprzaliśmy do obory, bo stała niedaleko. Ale TO byłą burza, niebo płonęło wręcz od błysków, że nie wspomnę o dźwiękach i ulewnym deszczu... a krowy tylko przeżuwały, olewatorsko na pogodę, swoje sianko.

U mnie juz chyba po burzy;) a co ciekawego oglądasz?
A seriale kryminalne dwa lecą w czwartki: "CSI: Cyber" i na innym kanale "Motyw", one lecą tylko raz w tygodniu i akurat bardzo je lubię, bo ta cała reszta, to już do zarzygania powtarzają. Nie oglądam ogólnie TV.

To czemu właściwie masz się tak oszczędzać?
Ze względu za bliźnięta, żeby szyjka nie zaczęła się skracać i już mi wczoraj zapowiedział, że coraz częściej będziemy się widywać żeby w razie przedwczesnego porodu reagować.

Co macie w kompletach do bodow? Bo zastanawiam sie czy polspiochy to najlepsza opcja
Zależy jakie body :) Ale ogólnie to ja śpioszki używam albo pajacyki. Półśpioszki są też ok, bo one te ściągacze mają zazwyczaj luźne.

Zobacz załącznik 855714

A to my rodzinnie wczoraj nad jeziorkiem, pominę już fakt, że ledwo przyjechaliśmy o 15.30 tam i godzinę później zaczęły zbierać się chmury burzowo-deszczowe i to z każdej strony haha. Ale grilla zdążyliśmy rozpalić i zjeść. Się śmieje, że to przez moje przygotowania , bo strój ubrałam, wzięłam ręczniki plażowe, krem z filtrem. Oczywiście na zdjęciu pije Leszka 0.0% :D a brzuszek już coraz większy, jedyne zdjęcie na którym w miarę dobrze wyszłam, bo inne to jak z wielka beczką zamiast brzuszka :D
Zajebiaszcze masz te tauaże, a relaksik jak najbardziej super :)

ciekawe ile z nas popełni taki błąd i będzie robić wszystko za swoich wiecznie małych synalkow :D
Ja na początku z Kubą tak robiłam, powiem, że na dobre mu to nie wyszło, bo do dzisiaj jak ma coś czasem zrobić, to mnie nerw łapie.

Ja mam 15 latka w domu i jak mu nie pokaże palcem co ma zrobić to w życiu się nie ruszy nigdy nie był zwolniony z obowiązków domowych itp itd a len do potęgi.Wczoraj konczylismy remont salonu to już miałam dość takie miał ruchy mówisz prosisz a on "przecież wiem" a za chwilę pójdzie nie dokończy słabo w ogóle nie zrobi bo zapomni stwierdzam że im rocznik młodszy tym bardziej nieogarniety (oczywiście istnieją wyjatki);)
Mój starszy tak właśnie ma, mówię do niego: "podaj mi niebieską ścierkę z kuchni" to idzie i zaraz wraca i pyta, "co miałem podać?" szlag może człowieka trafić, bo tak mnie słucha jak zgaszonego radia czasem. I to jest ludź, któremu nigdy nigdzie się nie śpieszy, współczuję jego przyszłym pracodawcom, o ile mu się nie odmieni.

Zobacz załącznik 855727

Dziewczyny, w pepco są takie super body od rozmiaru 56-90 za 4.99 zł.
Także ja mam pełno ciuszków na 56-62, wiec do listopada końca starczy, a te kupiłam już 68 czyli na grudzień styczeń będzie miała. A w listopadzie u mamy pójdę na ciucholandy i tam zostawię z 150 zł i już do lutego nakuouje małej ciuszków :)

Jeszcze kupiłam czarny makaron na obiad dziś, mam twarożek biały, miód i mus z truskawek i bananów, bo mała terrorystka z brzucha zażyczyła sobie obiadek taki na dziś i jutro :)

I są tez koszule nocne za 15-20 zł. Ja mam 3 do karmienia te z internetu, ale chce jeszcze jedna taka na ramiączkach przewiewna jak już będę po porodzie i jest za 15 zł to w poniedziałek kupię.
Ale ladne :D moja mama wczoraj nakupowala w lidlu i w pepco ciuszkow a dzisiaj ja pojde na lowy ;)

reklama
A ja dzisiaj robię lasagne, bo mi ostatnio zrobiłaś smaka :p

A te koszule w pepco to są do karmienia czy nie?

Hah to powodzenia :) u nas we wtorek Bartek zrobi i będzie na obiadek i na środę :) a w czwartek już jedziemy do mojej mamy na Śląsk, także podróż 350 km nas czeka.

Niestety nie. Dlatego dobrze, ze mam 3 te koszule z tej strony, ale jedna jeszcze na ramiączkach się przyda, o jednak to będzie środek lata i pewnie upały po 30 stopni.

Do góry