reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To nie prasuj[emoji16][emoji16] daj znać, jak będziecie po[emoji16] jestem mega ciekawa, co nas czeka za miesiąc[emoji23]
Muszę chociaż kilka rzeczy, bo mąż rano założył już jakąś mega starą koszulkę i mam mu wziąć na szkołę jakąś ładniejszą do przebrania [emoji23] dam znać :D

reklama
Uwielbiam pizze domowa mojego meza.. ja lubie z warzywami wiec koniecznie sa tam szparagi,fasolka czerwona,groszek,pomidory,papryka :p
Ja też cuduje na pizzy ;) uwielbiam z ugotowanym jajkiem np ;) ale z racji że leżę mama będzie robic u siebie pizze a ona jak robi to musi tradycyjnie żeby znów tato zjadł
Ja dziś skorzystałam z promki w Lidlu i kupiłam dynie, więc na obiad krem z dyni z imbirem i mlekiem kokosowym, wyszło niezle:) Zobacz załącznik 855431
Oo właśnie. Przypomniałaś mi że mam mleczko kokosowe , pasuje coś wymyślić z niego ;)

5B6E174E-E6BF-42DC-B313-A87DA7DB6632.jpeg
I jak się za to zabrać...

Załączniki

• 5B6E174E-E6BF-42DC-B313-A87DA7DB6632.jpeg
    5B6E174E-E6BF-42DC-B313-A87DA7DB6632.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 424
Też tak kiedyś myślałam, szczególnie jak widziałam jakie cuda moja ciocia piecze, jak z cukierni. Ale kiedyś babcia dała mi mak (no nie powiem jej żeby spadała) i tak sobie leżał ze dwa, trzy miesiące. No a potem zrobiłam bułki słodkie. A potem chciałam zrobić sławne tu drożdżowe z rabarbarem... teraz się zaśmiejecie... nie dość że zakalec to wyrośnięte w całości było na...2cm.... Brawo ja! To mnie dopiero podłamało.
Teraz nie piekę, bo chłopcy nie chcą jeść, ale Janek mnie męczy o czekoladowe, Kuba o dyniowe, Krzysiek nie lubi ciast... może się skuszę i zrobię :p
Jedyne czego z ciast nie umiem to dekoracji tortów i kremów, dekoracja wygląda jak:

oczekiwania vs. rzeczywistość:
Zobacz załącznik 855432

a kremy mi się zawsze warzą, nawet te z torebki.
Hahahaha padłam z tym zdjęciem :D

To powinno być smaczne [emoji106]
A macie jakieś sprawdzone przepisy do czego pasuje ten smak ?
My zaś szparagi lubimy z sosem serow.albo holenderskim, zwykłe ugotowane z masełkiem i bułka tartą też są dobre, fajnie pasują do takiego ziołowo-śmietanowegk risotto, albo ugotowane i zapiekane zawinięte w szynkę szwarcwaldzką/parmeńską ;) dużo pomysłów jest na szparagi. Ważne tylko, żeby zdrewniałe końcówki odłamać, te szypułki u góry zostawić, gotować w osolonej wodzie i będzie dobrze [emoji16]
Wszystkim które siedzą w domu i mają nudy polecam ten serial ;)
Link do: The Knick S01E01 Online Sezon 1 Odcinek 1 Lektor PL
Opowiada on o czasach lekarzy którzy zaczynają dopiero wprowadzać operację w nasze życie, są też wątki kobiet w ciazy.
O rany, tylko nie the knick w ciąży [emoji16][emoji16] oglądałam to dużo przed ciążą, ale pamiętam tamte sceny [emoji16] wtedy mnie to przerażało, a co dopiero teraz [emoji33]
Też tak kiedyś myślałam, szczególnie jak widziałam jakie cuda moja ciocia piecze, jak z cukierni. Ale kiedyś babcia dała mi mak (no nie powiem jej żeby spadała) i tak sobie leżał ze dwa, trzy miesiące. No a potem zrobiłam bułki słodkie. A potem chciałam zrobić sławne tu drożdżowe z rabarbarem... teraz się zaśmiejecie... nie dość że zakalec to wyrośnięte w całości było na...2cm.... Brawo ja! To mnie dopiero podłamało.
Teraz nie piekę, bo chłopcy nie chcą jeść, ale Janek mnie męczy o czekoladowe, Kuba o dyniowe, Krzysiek nie lubi ciast... może się skuszę i zrobię [emoji14]
Jedyne czego z ciast nie umiem to dekoracji tortów i kremów, dekoracja wygląda jak:

oczekiwania vs. rzeczywistość:
Zobacz załącznik 855432

a kremy mi się zawsze warzą, nawet te z torebki.
Hahahaah no lepiej nie da się tego zobrazować [emoji16] ja piec umiem, tylko dekoracja mi nie wychodzi. Przez to ciasta u mnie są szpetne, ale smaczne [emoji23][emoji23]

Hmm .. ja umiem piec ale rękami teściowej :D ona jest moim podwykonawca :D raz na święta wielkanocne wywinela to co na zdjęciu. Ja myślałam że to rolady są kupne a one też je robiła [emoji33] i jak się kroiło to w kawałku placka była jedna roladka :D jak był pokrojony to wyglądało lepiej , ale zdjęcia nie mam
20170415_114542_HDR.jpg

Załączniki

• 20170415_114542_HDR.jpg
    20170415_114542_HDR.jpg
    49,6 KB · Wyświetleń: 376
Bajunia tylko pieluszka tetrowa nie zakrywaj dojścia do powietrza wieszając na wózku. Podobno taka sauna się dzieciom robi wtedy bardzo niebezpieczna :)

Nigdy dziecku nie zakrywałam całego wózka pieluszką. Zawsze pieluszka wisiała na budce tak żeby tylko osłonić od tej strony od której świeci słońce. Widziałam nieraz jak rodzice zakrywali całe budki że dziecka nie widać. Do wszystkiego potrzeba zdrowego rozsądku. Zazwyczaj bez parasolki się nie ruszaliśmy nigdzie latem. Pieluszka sporadycznie.

reklama
Hmm .. ja umiem piec ale rękami teściowej :D ona jest moim podwykonawca :D raz na święta wielkanocne wywinela to co na zdjęciu. Ja myślałam że to rolady są kupne a one też je robiła [emoji33] i jak się kroiło to w kawałku placka była jedna roladka :D jak był pokrojony to wyglądało lepiej , ale zdjęcia nie mam Zobacz załącznik 855444
Pomiedzy jest krem nie? Pracochlonny placek ale swiwtnie wyglada :p

Do góry