reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak wam mija dzień ?
U mnie drugi dzień leżenia.
Szukam przepisów w miarę prostych by mąż mógł coś ugotować.. chociaż w sumie mama mieszka piętro niżej i będzie nam gotować to chciałabym też męża zaangażować może akurat czegoś się nauczy ? Bo z domowych rzeczy robi wszystko oprócz gotowania :)
I trochę mi się nudzi :(
Nie załamuj się[emoji8]

A co do obiadów...hmmm lubisz paprykę ? Faszerowane są proste i mąż na pewno sobie poradzi[emoji4]

reklama
Mi
Właśnie się uspokoiłam później sama, bo wcześniej przed każdym badaniem podmywałam się po nocy, a wczoraj właśnie z lenistwa i zapominalstwa tego nie zrobiłam i dlatego pewnie te bakterie w moczu także już bez obaw, nawet lekarzowi się przyznanym do niechlujstwa hah, bo tak to wyniki mam ok :)
mi też wyszły liczne bakterie w moczu ale to bylo tak, że zapomniałam o badaniu moczu i jak były 2osoby laboratorium przede mną to mi się przypomniało. Szybko poleciałam do apteki bo była obok i w przychodni zrobiłam siusiu to pewnie dlatego.

Za mną od kilku dni chodzą mcflury z mc Donalda i mąż mi dziś obiecał jak wróci z pracy.
Rabarbar też juz mam kupiony na ciasto ale chyba dziś nie zdążę zrobić ciasta bo pracuję d 16ej potem z dziećmi ba hip- hop bd w domu o 18.00 dopiero.

Po ile u was są truskawki? U nas 25zl masakra jakaś

A właśnie apropo imion to macie już wszystkie imiona dla dzieciaczków? My niby jakieś propozycje ale narazie nie czuję tego że wiem jak synek powinien mieć na imię. Może jak już się urodzi to samo się nasunie?!
U mnie Marta i Anna, ale to nie jest przesądzone na 100%

Jak się urodziła Natalka i przyjechała pediatra na pierwszą wizytę to przepisała wit D + K bo karmiłam piersią. Podobno dzieciom karmionym mm podaje się tylko wit D. Ja córce tak 2 lata dawałam wit D cały rok. Teraz tylko w sezonie jesienno zimowym.
Co do kremów z filtrem. Córka urodziła się w czerwcu więc całe lato spędziła na dworze. W to pierwsze lato nie smarowalam jej niczym. Unikałam tylko bezpośredniej ekspozycji na słońce. Zawsze przy wózku była parasolka lub zakrywałam tetrową pieluszką. Pierwszy krem z filtrem 50 kupiłam na kolejne lato kiedy mała już chodziła i smarowalam ją tylko jeśli miała przebywać na dworze w godzinach największego nasłonecznienia tak 11-14.
To jest zdrowe podejście :) Ja Janka też smaruję kremem, ale to tylko wtedy jak wiem, żę jedziemy nad wodę, no tam to musowo.

Eh.. odebrałam właśnie wyniki z glukozy z laboratorium i mam nadczczo 82 mg/dl, po godzinie 90 mg/dl, a po dwóch 133 mg/dl.. a już patrząc na po godzinie miałam nadzieje, ze będzie ok a tutaj taki wysoki wynik, wiec na bank jest cukrzyca ciążowa, która w poniedziałek lekarz potwierdzi. Dziewczyny i co dalej? On do dietetyka od cukrzycy ciążowej wysyła na wizytę żebym dobrała dietę czy jak?

Masakracja :( a tak miałam nadzieje, ze się obędzie bez tego :D
Diabetolog to jest :) Ale nie masz jakichś złych wyników. Chociaż, ja to taki ekspert jestem.... gienio Ci powie co i jak.

Ja już się nie mogę doczekać naszych polskich truskawek. Aż przebieram nogami na samą myśl że już niedługo będą. Podobno już są pierwsze ale ja jeszcze nie widziałam nigdzie.
Truskawki... mniam, mam embargo na ilości powyżej 200g... tylko, że ja truskawek to i kilogram na raz potrafię zjeść, tak bardzo kocham te owoce. No i jeszcze czereśnie, już się doczekać nie mogę.... moje ukochane owoce.

Bajunia tylko pieluszka tetrowa nie zakrywaj dojścia do powietrza wieszając na wózku. Podobno taka sauna się dzieciom robi wtedy bardzo niebezpieczna :)
Jak w szklarni, jak do parku chodzę, to widzę tak pozakrywane dzieci, aż się serce kraje, bo nie dość że im gorąco, powietrza nie mają to jeszcze w czarnych wózkach. Już lepiej na dwór nie wychodzić, na to samo wyjdzie. Parasolka albo daszek UV, to jest mój typ.

I niebwycierajcie się ręcznikami od kąpieli bo tam pełno bakterii. Najlepiej jednorazowymi.
Ja specjalnie na badanko podcieram się chusteczkami dla niemowląt, albo tymi do higieny intymnej (jak akurat mam)

Jak wam mija dzień ?
Szukam przepisów w miarę prostych by mąż mógł coś ugotować.. chociaż w sumie mama mieszka piętro niżej i będzie nam gotować to chciałabym też męża zaangażować może akurat czegoś się nauczy ? Bo z domowych rzeczy robi wszystko oprócz gotowania :)
Mi mija powoli, psychicznie nastawiam się na wizytę u gienia, może dostanę skierowanie na USG, chciałabym dzieci podejrzeć :)
A mąż na pewno poradzi sobie z prostym gulaszem, albo ryżem z jabłkiem (to to bym sobie nawet zjadła)

My też nie mamy jeszcze nic ustalonego na 100% :) ale nie chcemy nic bardzo popularnego, więc wszystkie z listy ostatnio najczęściej nadawanych jest wykreślone [emoji16] niektóre, co mi się podobają, nie przystają do polskich realiów, a nie chcę, żeby mały miał przekichane :)Ja dziś wpadłam na taki przepis:
Link do: Carbonara szparagowa

Jak tylko dorwę szparagi w sensownek cenie to ugotuję [emoji7]
Szparagowa zupka mnie się skojarzyła, kiedyś w warzywniaku widziałam takie połamane szparagi białe, dosłownie za półdarmo, do zupy kremowej idealne, ale nigdzie w tym roku nie widziałam.
Albo szparagi z sosem holenderskim, mniam.

Mi
mi też wyszły liczne bakterie w moczu ale to bylo tak, że zapomniałam o badaniu moczu i jak były 2osoby laboratorium przede mną to mi się przypomniało. Szybko poleciałam do apteki bo była obok i w przychodni zrobiłam siusiu to pewnie dlatego.

Za mną od kilku dni chodzą mcflury z mc Donalda i mąż mi dziś obiecał jak wróci z pracy.
Rabarbar też juz mam kupiony na ciasto ale chyba dziś nie zdążę zrobić ciasta bo pracuję d 16ej potem z dziećmi ba hip- hop bd w domu o 18.00 dopiero.

Po ile u was są truskawki? U nas 25zl masakra jakaś
U mnie po 20 zł. W zeszłym tygodniu były po 17 zł. Strasznie drogie jeszcze[emoji852]

Jak wam mija dzień ?
Jesli lubisz spagetti to jest bardzo proste.. podsmazasz cebulke,dodajesz mieso mielone ,sol pieprz do smaku i smazysz.. jak juz bedzie miesko podsmazone,dodajesz pokrojone pomidory,dusisz az miesko bedzie miekkawe, mozesz podlac troche woda.. ja dodaje jeszcze bazylie oregano i ziola prowansaldzkie ,tak po trochu ;) mozesz dodac koncentrat lub przecier pomidorowy(jest lepsze) zalewasz woda tak ,aby moc zrobic sos z zaklepki ;) sol i pieprz do smaku ;)

reklama
Do góry