reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A mylas się przed pobraniem moczu ? Nie dotykalas pojemnika ? Ja też miałam liczne bakterie powtórzyłam i nie było :) na twoim miejscu też bym powtórzyła bo jak to jakiś zafałszowany wynik to szkoda żebyś brała antybiotyk niepotrzebny [emoji14]

Właśnie się uspokoiłam później sama, bo wcześniej przed każdym badaniem podmywałam się po nocy, a wczoraj właśnie z lenistwa i zapominalstwa tego nie zrobiłam i dlatego pewnie te bakterie w moczu także już bez obaw, nawet lekarzowi się przyznanym do niechlujstwa hah, bo tak to wyniki mam ok :)

reklama
Aleksander i to jest faworyt córki , Janek i Błażej. Mówiliśmy że Ala wybierze no i wybrała Olka ale jakoś sama nie wiem. Może jeszcze nie do końca czuje że będę miała syna i dlatego mi tak ciężko.
Bardzo podoba mi się Jan ale już Jasiu nie bo mi się kojarzy z Jasiem Fasola:)

Pewnie zostanie Olus i będziemy mieli Alusie i Olusia. W sumie jakby była dziewczynka miała być Ola:)
Aleksander/Oluś jest bardzo ładne :) Janek też mi się podoba. Nawet brałabym imię Jan pod uwagę, ale nie pasuje do naszego nazwiska :)

Jak się urodziła Natalka i przyjechała pediatra na pierwszą wizytę to przepisała wit D + K bo karmiłam piersią. Podobno dzieciom karmionym mm podaje się tylko wit D. Ja córce tak 2 lata dawałam wit D cały rok. Teraz tylko w sezonie jesienno zimowym.
Co do kremów z filtrem. Córka urodziła się w czerwcu więc całe lato spędziła na dworze. W to pierwsze lato nie smarowalam jej niczym. Unikałam tylko bezpośredniej ekspozycji na słońce. Zawsze przy wózku była parasolka lub zakrywałam tetrową pieluszką. Pierwszy krem z filtrem 50 kupiłam na kolejne lato kiedy mała już chodziła i smarowalam ją tylko jeśli miała przebywać na dworze w godzinach największego nasłonecznienia tak 11-14.

Bajunia tylko pieluszka tetrowa nie zakrywaj dojścia do powietrza wieszając na wózku. Podobno taka sauna się dzieciom robi wtedy bardzo niebezpieczna :)

A mylas się przed pobraniem moczu ? Nie dotykalas pojemnika ? Ja też miałam liczne bakterie powtórzyłam i nie było :) na twoim miejscu też bym powtórzyła bo jak to jakiś zafałszowany wynik to szkoda żebyś brała antybiotyk niepotrzebny [emoji14]

I niebwycierajcie się ręcznikami od kąpieli bo tam pełno bakterii. Najlepiej jednorazowymi.

reklama
Bajunia tylko pieluszka tetrowa nie zakrywaj dojścia do powietrza wieszając na wózku. Podobno taka sauna się dzieciom robi wtedy bardzo niebezpieczna :)
Widziałam ostatnio coś bardzo fajnego oczywiście kupę kasy kosztowało ale można samemu zrobić pieluszkę i na rogach przywiązać sznureczki i się wiesza na górze budki i na pałąku do wózka powietrze hula a słonce nie świeci dzidkowi w twarz:)

Do góry