reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Warto w ogole jechać do ikei po rzeczy dla malenstwa? Jest cos takiego super czego na necie nie znajde? Tez mnie trzepie jak mam tam jechac, ludzie prawie depcza sobie po pietach, dzieciaki wchodza pod nogi i jeden wielki halas. Przed ciaza nie moglam wytrzymac to co by bylo w ciąży :D

reklama
Kobiety moje ! Dzisiaj dopatrzyłam się na swojej twarzy dziwnych przebarwień. O zgrozo. Co mnie jeszcze dopadnie w tej ciąży...
Trochę na środku czoła i pod oczami takie małe łuki nad kością policzkową.
Podobno to zmiany hormonalne. Mam nadzieje, że zniknie po ciąży albo będzie się dało łatwo usunąć..
Czy któraś z Was ma coś podobnego?

Warto w ogole jechać do ikei po rzeczy dla malenstwa? Jest cos takiego super czego na necie nie znajde? Tez mnie trzepie jak mam tam jechac, ludzie prawie depcza sobie po pietach, dzieciaki wchodza pod nogi i jeden wielki halas. Przed ciaza nie moglam wytrzymac to co by bylo w ciąży :D

My od kilku lat mamy IKEA w Bydgoszczy i wiem, że najlepiej jechać w tygodniu bo w weekend ludzi jak mrówek a w tygodniu chodząc zastanawiam się czy już otwarte czy sama weszłam sobie :p

No to chyba zależy od tego, co chcesz kupić[emoji5] Moim zdaniem na necie w tej chwili znajdziesz wszystko[emoji5] Ja będę musiała się wybrać do Ikei po pierdoły...chociaż nie wiem czy zwyczajnie nie zamówię przez ich stronkę[emoji5]

Kobiety moje ! Dzisiaj dopatrzyłam się na swojej twarzy dziwnych przebarwień. O zgrozo. Co mnie jeszcze dopadnie w tej ciąży...
Podobno to zmiany hormonalne. Mam nadzieje, że zniknie po ciąży albo będzie się dało łatwo usunąć..

Tak, ja mam ponieważ mam skórę skłonną do przebarwień całe życie. Używaj filtrów 50 każdego dnia i nie siedź na słońcu.

Kobiety czy Was też tak spojenie łonowe boli nie do wytrzymania? Chodzę tempem żółwia boli, odpocznę to po odpoczynku już w ogóle boli jak cholera :( mam tak od połowy ciąży już chyba. Oczywiście naczytałam się w necie różnych zaniedbań ze strony lekarza w tym kierunku i nieprzyjemnych konsekwencji później dla matki i nawet dziecka :(
Nie czytaj głupot. Bo Google tylko stresuje.
Mnie nie boli. Ale może u Ciebie dzidzia tak uciska. A kiedy masz wizytę ? Niech Ci lekarz zbada najlepiej. Nie dobieraj sobie do głowy :*

O jejku [emoji852]podobno często się to zdarza w ciąży. Mnie kazano uważać, przy wyjściu na słońce. Tylko, że mam zawsze podkład i to jest już jakaś ochrona. A jak nałożysz podkład to widać?

przez weekend ikea w Katowicach jest strasznie oblężona, najlepiej wybrać się w tygodniu wieczorem ;) wtedy ludzi jest mniej :D ja na szczęście nie mam daleko, jakieś 30 minut jazdy samochodem :D

Ja mam o tyle dobrze że jest ten punkt odbioru w Rzeszowie i płace 29 zł co kolwiek nie zamawiam :) najbliższa Ikea też w Krakowie :) też mam dużo ubranek ale najpierw zobaczę jak to będzie wyglądało a potem pomyślę nad układaniem :)Jakbym miała od rodziny to też na pewno pralabym raz :) ale mam nadzieję że jak jest ładne ubranko , było złożone w kosteczkę , pachnące to raczej nie było z nim robione nic strasznego :)
Ja też dostałam ubranka pachnące, wyprasowane i dlatego piorę Raz :)

reklama
Wiecie może jak usunąć zapach kleju i drewna z nowej komody ? Pisalyscie kiedyś , zeby powklada stare ubrania i niech nasiakna, tak zrobię. Ale gdyby nie poskutkowało ? Boje się , że znowu się napracuje i znowu ubranka będą śmierdziały :(
Kochana, ja polecam kawę w ziarnach i aromatyczną herbatę liściastą :p To dwa produkty, które zawsze u mnie pomagają :) więc może i Tobie pomogą :)
ja myślę, żeby prać ubranka dopiero na przełomie czerwca/lipca :) ubranka mam po bliźniakach siostry :D oczywiście kilka dokupiłam, bo byłabym chora :D wczoraj kupiłam skarpeteczki i pieluszki flanelowe :D w czerwcu też wybiorę się z moim mężem do ikei po komodę, lampkę nocną i kilka innych rzeczy ;)
Ja za pranie ubranek też się wezmę dopiero w lipcu, bo termin mam na końcówkę sierpnia, więc nie ma co się zabierać za to zbyt wcześnie. Poza tym Mąż musi jeszcze odświeżyć pokój Maluszka, a że do końca maja ma gorący okres w pracy to zajmie się tym dopiero w czerwcu na spokojnie ;)

Kochane, byłam u przyjaciółki i planowałam tak jak większość z Was mieć po ok 10szt. ubranek tych najmniejszych, ale ten Mały tak robi w pieluchę, że muszą go co chwilę przebierać. I się zastanawiam czy nie lepiej mieć większy zapas ubranek :p Jak myślicie?

Do góry