reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Niby że miałby być ginekologiem ? Ooo nie.. pewnie miałby odrzut od cipek. Na co mi taki mąż :D
A wczoraj przyszłam z wizyty pokazuje mu zdjęcie jedno i mówię ' a to, to ani tyle nie wiem co to jest ' .. a on mi tłumaczy ' no jak to nie wiesz to jest twoja szyjka, o tutaj jest taka łamana. Tylko że widzę że lekarz inaczej zmierzył bo na prosto a ostatnio miałaś calą mierzoną razem z tym załamaniem. To dlatego teraz wyszła krótsza ' .. zaskoczył mnie jak nie wiem.. nie wiedziałam co mu odpowiedzieć :D
Brakuje mi oceny "w szoku" :D

reklama
Czytałam to już. Ale tu chodzi o to , że dzieci tak do roku nie powinny spać na poduszeczkach i nie powinny być przykrywane kołderkami i kocykami. A nie że kocyki szkodzą. Dlatego się zastanawiałam czym przykrywać na początku skoro nie bardzo mozna nawet kołderka. Więc to nie kocyk szkodzi a samo okrycie czym kolwiek
Poleca się rożek, śpiworek albo otulacz do spania.
Ja chyba kupię 1 albo rożek albo śpiworek (otulacze mnie nie przekonują jakoś). Mimk to pościele też kupię. Zobacze jeszcze czego będziemy używać, a pościele i tak przydadzą się na później nawet jeśli byśmy nie używali na początku.

Czytałam to już. Ale tu chodzi o to , że dzieci tak do roku nie powinny spać na poduszeczkach i nie powinny być przykrywane kołderkami i kocykami. A nie że kocyki szkodzą. Dlatego się zastanawiałam czym przykrywać na początku skoro nie bardzo mozna nawet kołderka. Więc to nie kocyk szkodzi a samo okrycie czym kolwiek
Jak dla mnie to się rozumie samo przez się[emoji16] Nie wiem w takim wypadku, czego dotyczą twoje wątpliwości[emoji848]

Mam nadzieje, że i u mnie tak będzie :D bo jestem kompletnie zielona, zajmowałam się dopiero takim dzieckiem około 1,5rocznym to wiadomo, że to już co innego :D
Tzn na szkołe rodzenia idę tak czy siak, im więcej się dowiem tym może lepiej dla mnie. Ale fajnie jak mówisz, że po porodzie przychodzi wszystko instynktownie :)
Ja gdybym nie miała mamy pod ręką to pewnie bym dojeżdżała domtakiej szkoły. Ale ja miałam też kontakt przed pierwsze 2 lata od dnia urodzenia z córką mojego brata. Obecnie ma 5lat więc dużo rzeczy już zapomniałam. Ale kąpałam ja, przewijalam, brałam na spacery no wszystko od podstaw. Lenki mama miała depresje więc wszystko robiłam ja i moja mama. Brat pracował za granicą więc bratowa i mała mieszkały z nami. Tyle , że dużo się zmienia po kilku latach i wolę dopytywać o wiele rzeczy :)

Ja będę używać rożka / becika ? Jeszcze nie rozróżniam :) ale takiego czegoś :)

Klaudia będziesz później handlować chyba ciuszkami i to nieużywanymi :D hehe a jaki to sklep? Bo śliczne te rzeczy [emoji7]
Te ładniejsze i lepsze chowam i nie wydaje a co przebiorę to pewnie schowam i dam siostrze w przyszłości lub sprzedam żeby się nie zasypać ciuszkami :D bo co kilka miesięcy jednak rozmiarowo będą przybywać :p
Dziękuje :) szczerze ? Lumpeks :D ale mają firmy takie jak : F&F, H&M, Pinokio itp. i wydaje mi się , że niektóre są nawet nowe :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Właśnie do mnie dotarło , że mam dość ubranek :errr: cała komoda wypchana po brzegi, na balkonie sznurki zajęte bo ubranka schną i właśnie się biorę za kolejne :o
IMG_20180419_154337_800x600.jpg
IMG_20180419_154244_800x600.jpg

Musi mnie kopnąć ktos w tyłek , żebym się ogarnęła z kupowaniem :laugh2:

Załączniki

• IMG_20180419_154337_800x600.jpg
    IMG_20180419_154337_800x600.jpg
    208,1 KB · Wyświetleń: 372
  • IMG_20180419_154244_800x600.jpg
    IMG_20180419_154244_800x600.jpg
    94,9 KB · Wyświetleń: 375
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama