reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, które spodziewają się pierwszego dziecka- zapisujecie się na szkołę rodzenia?
A dziewczyny, które są bardziej doświadczone- korzystałyście ze szkoły rodzenia? polecacie czy odradzacie? Cały czas się waham, choć nie wiem czy są jeszcze miejsca. 2 miesiące po 2 razy w tyg to trochę dużo ;/
Ja nie byłam tamtym razem i teraz też nie zamierzam iść:)

reklama
Dziewczyny, które spodziewają się pierwszego dziecka- zapisujecie się na szkołę rodzenia?
A dziewczyny, które są bardziej doświadczone- korzystałyście ze szkoły rodzenia? polecacie czy odradzacie? Cały czas się waham, choć nie wiem czy są jeszcze miejsca. 2 miesiące po 2 razy w tyg to trochę dużo ;/

Ja chodziłam. Chyba z 10 spotkań było. Ale super dla mam które spodziewają się pierwszego dziecka. I tatusiów też trochę było. Zawsze dowiesz się czegoś nowego od specjalistów bo wykłady prowadziły położne z oddziału. Od karmienia, przez mycie, przewijanie po ćwiczenia wzmacniające dla mamy. Ja wspominam bardzo dobrze i na koniec dostałam listę co spakować w torbę swoją a co w dziecka. Taka lista może być różna w różnych szpitalach bo w jednych coś dają typu podkłady, kosmetyki dla dzieci a w innych nic. Wiadomo co konkretnie zabrać a co nie bo dostaniemy na miejscu.
Zapisuj się i nie zastanawiaj w ogóle

Tak, zapisani już jesteśmy na szkołę rodzenia w czerwcu[emoji16]

Ja nie byłam tamtym razem i teraz też nie zamierzam iść:)
Wiedziałaś wszystko co i jak? :D
Ja chodziłam. Chyba z 10 spotkań było. Ale super dla mam które spodziewają się pierwszego dziecka. I tatusiów też trochę było. Zawsze dowiesz się czegoś nowego od specjalistów bo wykłady prowadziły położne z oddziału. Od karmienia, przez mycie, przewijanie po ćwiczenia wzmacniające dla mamy. Ja wspominam bardzo dobrze i na koniec dostałam listę co spakować w torbę swoją a co w dziecka. Taka lista może być różna w różnych szpitalach bo w jednych coś dają typu podkłady, kosmetyki dla dzieci a w innych nic. Wiadomo co konkretnie zabrać a co nie bo dostaniemy na miejscu.
Zapisuj się i nie zastanawiaj w ogóle
Chyba jednak mnie przekonałaś ;) Dowiem się jak z terminami. Ale jeśli się chodzi na szkołę rodzenia do jakiegoś szpitala to nie ma obowiązku tam rodzić? Chodzą mi 2 szpitale po głowie ale w jednym nie ma szkoły rodzenia

Chyba jednak mnie przekonałaś ;) Dowiem się jak z terminami. Ale jeśli się chodzi na szkołę rodzenia do jakiegoś szpitala to nie ma obowiązku tam rodzić? Chodzą mi 2 szpitale po głowie ale w jednym nie ma szkoły rodzenia

Ja na szkole rodzenia nie podpisywałam żadnego cyrografu gdzie mam rodzić.

To bardzo dużo tych spotkań :o my idziemy od 10 maja, mamy 4 spotkania po 2,5h.

Moje zdobycze ;) rozmiar ciuszkow to 62 i 68 ;)
IMAG5409_1.jpg
IMAG5408_1.jpg

Załączniki

• IMAG5409_1.jpg
    IMAG5409_1.jpg
    868,4 KB · Wyświetleń: 380
  • IMAG5408_1.jpg
    IMAG5408_1.jpg
    849,1 KB · Wyświetleń: 379

Wszystko samo przychodzi jak dziecko się urodzi, nie miałam z niczym problemu. Zresztą wcześniej zakmowalam się czasem trochę dziećmi siostry do miałam już jakiś kontakt z dziećmi. Moja koleżanka która wogole nie miała nigdy styczności z malutkimi bobasami jej mąż również a jest już starszy pod 40 nie chodzili do szkoły rodzenia a radzą sobie znakomicie córeczka prawie 4 msc.Dla mnie to zbedna rzecz no chyba że ktoś ma nadmiar wolnego czasu. Ale to moje zdanie każdy uwaza inaczej:D
A jak oddychać podczas porodu itp na YouTube jest bardzo duzo filmików w których można cos podlapac w każdej chwili:p

reklama

Naprawde jak dadza Ci maluszka po porodzie to będziesz wiedziala co robić ,samo wszystko przychodźi,instynkt:)

Do góry