Anitek tak myslalam ze Zoja nie bedzie lubić papek skoro nie chciala ich jeść. Olek w ogóle juz nie je papek takich mialkich jak w sloiczkach. Tylko raz w tygodniu kupuje mu owoce ze słoika a tak to je kawaleczki albo grudki, do rączki albo na lyzeczce , widelcu lub palcami do buzki
reklama
Kamila198234
Fanka BB :)
U nas podanie słupka obranej gruszki skończyło się poważnym zakrztuszeniem. Więc ugniatam widelcem.
Zmieniły sie nam drzemki ale już ustaliliśmy stałe pory. Teraz w ciagu dnia są 3.
Wstajemy o 7
drzemka od 9-09:45
drzemka 12-13
drzemka 15:30-16:45 ta na podwórku
Sen od 19 bo tak już pada jak 3 drzemki i śpi do 7. Je przez sen cyca nad ranem. Jak stałe pory zasypia w 3 minuty.
Kupiłam wczoraj kubek ze słomką i pije z niego. Fakt nie duże ilości.
Daje cześć i robi papa. Teraz uwielbia papugować. Kocha piosenkę My jesteśmy przedszkolaki.
Zmieniły sie nam drzemki ale już ustaliliśmy stałe pory. Teraz w ciagu dnia są 3.
Wstajemy o 7
drzemka 12-13
Sen od 19 bo tak już pada jak 3 drzemki i śpi do 7. Je przez sen cyca nad ranem. Jak stałe pory zasypia w 3 minuty.
Daje cześć i robi papa. Teraz uwielbia papugować. Kocha piosenkę My jesteśmy przedszkolaki.
Kamila198234
Ja dawałam tradycyjne bardziej. Jabłko banan gruszka morela brzoskwinia mango śliwka
Kamila198234
Mieliśmy problemy z zaparciem. W aptece polecili wlewkę z miodu naturalną i kup%apo 15 minutach. Znajoma pediatra poleciła dawać soczystą gruszkę. Na razie z kupą ok. Unikam ryżu i daje mniej marchwi.
Mało wody pije ale to ponoc ok jak na cycu.
Tymi wlewkami ratowalam się całą ciążę .Mieliśmy problemy z zaparciem. W aptece polecili wlewkę z miodu naturalną i kup%apo 15 minutach. Znajoma pediatra poleciła dawać soczystą gruszkę. Na razie z kupą ok. Unikam ryżu i daje mniej marchwi.
U nas hit nr 1 to "Kaczuszki", później "Jagodki" i "Zostań moja przyjaciółką"U nas podanie słupka obranej gruszki skończyło się poważnym zakrztuszeniem. Więc ugniatam widelcem.
Wstajemy o 7
drzemka 12-13
A dzień nadal u nas nieuregulowany. Jedyne kąpiel o 19, pielęgnacja, karmienie, spanie, do 19:40 się wyrabiamy. Budzi się ok 7. No i to jest konuec naszej regularnosci bo później to juz hulaj dusza...pierwsza drzemka ok 9 i śpi czasem 20 minut a czasem godzinę i 40 minut. I to zmienia wszystko! Bo przesuwa się kolejna drzemka i eliminuje ostatnia. I tak juz prawie dwa tygodnie bez ładu i składu funkcjonujemy.
Anitek ale fajnie że odpoczelas. Ja bym tak chciała cały czas w trójkę a niestety mąż mi znów wyjeżdża na 4 dni. ...nie boicie się że się zadlawia kawałkiem? Ja daje w całości tylko gruszek twarda jak kamień. Poza tym same papki. I kaszki je całą miseczkę codziennie. A Wy ile dajecie kaszki? W rossmanie znów promocja za 3 dania Humany 4 gratis. Tzn wczoraj jeszcze była. Dziś szczepimy pentaxim. Jadę sama to się nadzwigam teraz Staś w nosidełku to chyba tona. Plecy bolą ręce bolą a lżejszy nie będzie. No cóż jakoś to będzie. Miłego wiosennego dnia
To znaczy że nie karmisz w nocy? Masz aniołka w domu skoro śpi całą noc bez przerwy. U nas od kilku dni zasypianie po 20 pobudka na cyca około 24 i po 4 ( dzis musialam go przetrzymac od 3.15 myslalm ze zasnie z powrotem ale sie nie udalo..)no i zwykle 6.30 wstaje choć dziś o 8!!! Może ta 8 zostać jak dla mnie. W ciągu dnia staram się pilnować godzin jedzenia choć jednego dnia jest niejadek a drugiego glodomor. Drzemki też różnie dziś np. pierwsza drzemka 5 min! Chyba obudziła go kupka i teraz już sen odleciał. O 11 cyc, około 13.30 obiadek zupka zwykle ale wczoraj wybrzydzal. Potem 15 cyc 17 owoc ż kaszka lub owoc solo i 19.30- 20 cyc i spanie.U nas hit nr 1 to "Kaczuszki", później "Jagodki" i "Zostań moja przyjaciółką"
A dzień nadal u nas nieuregulowany. Jedyne kąpiel o 19, pielęgnacja, karmienie, spanie, do 19:40 się wyrabiamy. Budzi się ok 7. No i to jest konuec naszej regularnosci bo później to juz hulaj dusza...pierwsza drzemka ok 9 i śpi czasem 20 minut a czasem godzinę i 40 minut. I to zmienia wszystko! Bo przesuwa się kolejna drzemka i eliminuje ostatnia. I tak juz prawie dwa tygodnie bez ładu i składu funkcjonujemy.
reklama
Kamila, Ania ale Wam zazdroszczę tych nocek. U nas ostatnio po 6 pobudek w nocy, co prawda tylko na jedzenie, a w sumie to na pociomkanie.U nas hit nr 1 to "Kaczuszki", później "Jagodki" i "Zostań moja przyjaciółką"