reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ramka super, daliśmy dziadkom takie pod choinkę. Mi doradzono zeby ograniczyć nabiał, ze niby nietolerancja. Mozesz spróbować jeść mniej nabiału. Czy Staś ma przy tym wysypke? Moze warto zasięgnąć opinii pediatry w tej sprawie.
Aveline Staś nie ma wysypki jedynie bardzo suchą skórę. I widzę że olej nie pomaga. Macie jakiś pomysł co nawilża skórę bardziej od oleju? Myślę że kupki były po szczepieniu. Teraz jest już ok na szczescie. Ale suchą skóra odparzona na pupce została na pamiątkę....ja bez nabiału sobie mojej diety nie wyobrażam. Sery to podstawa;) zresztą próbowałam na początku karmienia i nie było z kupkami różnicy.tylko schudłam...

reklama
Olgierda, dziękuje za link. Są śliczna te puzzle i całkiem niedrogie. Można kupić np 2 zestawy i połączyć żeby mata była większą?
Olus tez czasem odgina główkę do tylu. Zwłaszcza jak go biorę po spaniu, przeciąga się i tak robi. Czasem tez śpi z taka odchylona. Ale śpi tylko na boczku, tak lubi. Nawet gdy go kladę na plecach, on się przekręca.
Olgierda, wierze ze serce Ci krwawi, ale robisz to dla jego dobra.
Nasz mały tylko by chciał siedzieć, ale jest na to niegotowy.

Olgierda, nie wiem czy pamietasz jak na poczatku mieliśmy problemy z mega sucha skora? Pediatra kazała stosować Link do: Apteka Melissa i mały ma skore jak aksamit. Powiedziała nam ze nie ma nic lepszego. Niestety balsam troche kosztuje. W tej aptece jestw miarę tani, w mojej stacjonarnej kosztuje 116 zł!!!! Smaruje małego 2 razy dziennie cale ciało i buzke oraz dodatkowo buzie kilka razy dziennie żeby odizolować od śliny. Balsam przy takim korzystaniu starcza nam na 4-5 tygodni.
Do mycia główki używamy szamponu w piance tej firmy.

Wróciłam ze spacerku - 11 odczuwalna - 16 wciełam 2 paczki jeszcze ciepłe z różą i wypiłam coffy mama. Filip cieplutki. Kobieta mnie zaczepiła z pytaniem jakie mam ważne sprawy ze wzięłam takie małe dziecko na podwórko. Powiedziałam że mega ważne rodzinne.

Wróciłam ze spacerku - 11 odczuwalna - 16 wciełam 2 paczki jeszcze ciepłe z różą i wypiłam coffy mama. Filip cieplutki. Kobieta mnie zaczepiła z pytaniem jakie mam ważne sprawy ze wzięłam takie małe dziecko na podwórko. Powiedziałam że mega ważne rodzinne.
O tak ludzie się lubią wtrącać nieproszeni. Nam na pierwszym spacerku Pani że straży miejskiej zwróciła uwagę że trzeba czapkę zakładać dziecku a było gorąco...maz jej odpowiedział że dobrze że nie może nam mandatu za to wlepic;) my też dziś spacerowalismy z godzinkę chociaż u nas ciepło około zera ale śniegu duuuzo super.

Olgierda, nie wiem czy pamietasz jak na poczatku mieliśmy problemy z mega sucha skora? Pediatra kazała stosować Link do: Apteka Melissa i mały ma skore jak aksamit. Powiedziała nam ze nie ma nic lepszego. Niestety balsam troche kosztuje. W tej aptece jestw miarę tani, w mojej stacjonarnej kosztuje 116 zł!!!! Smaruje małego 2 razy dziennie cale ciało i buzke oraz dodatkowo buzie kilka razy dziennie żeby odizolować od śliny. Balsam przy takim korzystaniu starcza nam na 4-5 tygodni.
Do mycia główki używamy szamponu w piance tej firmy.
Dzięki może spróbujemy. A zaczęłam dwa dni temu brać te witaminy na włosy co Ty. Widzisz różnice? Staś tak rośnie że nie mogę. Moze to dlatego że jem dużo witamin? Mój mąż jest wysoki ale nie bardzo ja niska a teść niski. Mój tata był dość wysoki to może po nim. Nie wiem skąd ma taki wzrost...ale dostał takie super ciuszki ze stanów że ciągle robię rewie mody w domu;)

reklama
Nie widzę za bardzo różnicy. Biore te witaminy od świat, to chyba jeszcze za krótko. My tez jednak wyszlismy na sdpacr. Jest pięknie, biało. Odslonilam małemu budkę żeby sobie popatrzył na śnieg.

Do góry