reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja szczepię po 6 m-cu bo wtedy lekarz powiedział że 2 zamiast 3 dawek. O cenę nie pytałam :-(

Możesz pić sojowe lecz to inny smak jest słodkie.

Julka moja po roku piła bebilon pepti DHA dla dzieci z alergia. Bardzo pamiętam smaczne. Warunek że nie ulewa wtedy już te śmierdziuchy.
Jest bez recepty a na receptę był kiedyś że zniżką.

Kaszka Sinlac ale ona też bezglutenowa teraz w Rosmanie są Hipp bez mleka.

Aniu dziękuję za polecone książeczki. Chociaż mam cały słupek książek po Julci to te podobają mu się wyjątkowo. Miałaś rację szczególnie przypadły mu do gustu zdjęcia maluszków :-)

reklama
Hm, nawet nie pomyślałam żeby po roku dawać z kubka nadal swoje mleko. Dobry pomysł muszę go przemyśleć.

Kiedy planujecie odstawić smoka. Ja myślę tak w 7 m-cu jak już stałe wstawię i nie tylko ssanie będzie. Boję się że potem może być trudniej. Chociaż już widzę że jak kręci się w nocy ssie palec. Julka nie chciała smoka za paluszki ssała chyba z 3 lata.

My nie szczepilismy na meningokoki. Stwierdziliśmy że i tak dużo tych szczepień więc robimy te , które zalecają.
Biedne jestescie bez mleka. Ja koniecznie do kawki poza tym wszystkie przetwory. Nie dziwię się Ania że tęsknisz za serami. Poza tym czekolada mleczna..itp. No a zaraz niedziela to sobie pojem słodycze. Ale mnie ciągnie...cxy Wasze maluchy też eksperymentuja z głosem? Staś takie śmieszne słowa wymyśla i skrzeczy jak staruszek;). Lubi też sobie popiszczec. Niesamowite że z dnia na dzień ma jakieś nowe odgłosy.
Dziewczyny czy szczepilyscie na meningokoki?
Ja nie szczepilam. Czy można jeszcze? Ile jest dawek? Ile kosztuje jedna dawka?
We wtorek jestem umowiona ze starszym na szczepienie przeciwko ospie bo nie chorował i nie chciała żeby w tym wieku przechodził. 2 dawki w mojej przychodni kosztuja 500zl.

Oj bez smoka to sobie na razie nie wyobrażany :wink:
Kamila, fajnie ze książeczki spodoba się Filipkowi. Mój mały tez słucha i ogląda jak zaczarowany. Mam dużo książeczek po starszym, ale teraz tyle fajnych nowości. Starszy w wieku 1,5-2 lat uwielbiał serie o Kamyczku. Bardzo fajne książeczki z krótkim, prostym tekstem , poruszające problemy z którymi dzieci się utożsamiają. Np Kamyczek mówi nie, to było o uparciuchu. Niestety widzę ze ta seria jest niedostępna, bo chciałam podlinkowac.

Olgierda, u nas tez te śmieszne piski i krzyki. Nagrywam czasami, na pamiątkę :-) :)

Nie pije mleka w ogóle, bo nie lubię. Natomiast tesknie za przetworami mlecznymi: kefirem, żółtym serem, twarozkiem. Nie jem juz 4 miesiące. Nie wiem jakim mlekiem moglabys zastąpić...w końcu to zupelnie inny smak.Myslisz ze Zojka tez ma alergie?
Nie wiem czy ma alergię, ale jak zjem dużo białka to mam wrażenie że jakaś jest taka marudna, no i te policzki są wysypane.
Wczoraj się skusiłam i zjadłam trochę ptasiego mleczka, niebo w gębie.
Na razie chyba wszystko jest ok.

Mój starszy tez bawi się głosem z małym. W ogóle ...jak on kocha małego...miód na moje serce. Kąpie ze mną, rozbiera i ubiera go, nosi, tuli, całuje.Oby zawsze tak się kochali.Chyba nie spodziewałam się aż takiej czułości po nastolatku.
Kamila, niedługo będziesz miała ferie :)

Mój starszy tez bawi się głosem z małym. W ogóle ...jak on kocha małego...miód na moje serce. Kąpie ze mną, rozbiera i ubiera go, nosi, tuli, całuje.Oby zawsze tak się kochali.Chyba nie spodziewałam się aż takiej czułości po nastolatku.
Kamila, niedługo będziesz miała ferie :)
Tak już za tydzień
:-) Mąż bierze tydzień urlopu. Pojedziemy na stok na zjazd na pontonach i do aquaparku. Chyba pójdziemy też z Julcia na pokaz magii. W drugim tygodniu może wyskoczymy do mojej mamy na 2-3dni no i lekkie porządki i będzie po feriach:-)

reklama
Ciekawy gryzak. Na filmiku. Dla maluszków które już jedzą stałe. Kosmetyczka mi poleciła. Wkłada tam np. Gotowana marchewkę a jej synek gryzie masujące dziąsła aż cała zje a duże kawałki nie przedostają się przez siateczkę. O dziwo mówiła że siatka jakby materiał smoczka i można i w zmywarce i sterylizować. Ma też sliniak z tego filmiku. Mówi że też rewelacja bo wygodny do zabrania np. Na niedzielny obiad do teściowej czy na wakacjach.

https://abebe.pl/producent/b-box/gryzak-do-podawania-pokarmow-b-box-zielony

Do góry