reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@doriq moja wcześniej była głową w dół, a teraz przekoziołkowała i jest pośladkowo ułożona, ale gin powiedziała, że spokojnie ma sporo czasu żeby się przestawić :) Moja koleżanka miała zaplanowaną cesarkę ze względu na pośladkowe ustawienie dziecka, po czym maleństwo zmieniło zdanie i cesarkę odwołano (urodziła naturalnie).

Mnie boli czasem kręgosłup ale tak pod łopatkami :/ Podejrzewam, że przez to moje częste garbienie się i nieprawidłową postawę siedzącą na kanapie :p (a mama mówiła "Wyprostuj się!" to nie słuchałam :p)

reklama
Oj i ja wczoraj miałam ciężki wieczór brzuch się śpią jak się położyłam spać i nie dało się leżeć Trzymało aż wstałam podchodziłam z pòł godziny i dopiero odpuściło Zawsze mi dokucza wieczorem to twardnienie i ogólnie pomimo że spałam potem całą noc oczywiście ze wstawaniem na 3 siku to jestem jakaś zmęczona mały baraszkuje spina mi się pierwszy raz brzuch w dzień ale nie mocno jak wieczorem i jakby ciągnie więzadła Myślę że trochę podròsł ale ma miejsce na fikanie i siada jakoś tak w dole brzucha. Wczoraj też pierwszy raz miałam podczas tego twardego brzucha jak leżałam jakby duszność ciężej mi się oddychało i wtedy właśnie pomaga mi chodzenie. Wizytę mam w kolejną środę ale jutro zadzwonię i umòwie dodatkową na ten tydzień. Tak jak ostatnio pisałam z córką też mnie męczyły przepowiadające i też nocami ale wczoraj aż mnie zaniepokoił był bezbolesny albo bardzo twardy i powodujący taki dyskomfort że uniemożliwiał leżenie.

Dziobo, a na kiedy masz termin? Wydaję mi się, że podobnie do mnie.
Moja mała leży sobie tak jakoś ukośnie i nie za bardzo się przemieszcza

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kamila, ja mam te napinania wieczorem ale trwają krótko, ok minuty-dwoch, brzuch zamienia się w kamień
Natomiast zauważyłam właśnie ze wtedy gorzej mi się oddycha! Dziwne bo co ma piernik do wiatraka
Pomaga chodzenie, bo to się dzieje tylko kiedy leże na wznak

Kamila, ja mam te napinania wieczorem ale trwają krótko, ok minuty-dwoch, brzuch zamienia się w kamień
Natomiast zauważyłam właśnie ze wtedy gorzej mi się oddycha! Dziwne bo co ma piernik do wiatraka
Pomaga chodzenie, bo to się dzieje tylko kiedy leże na wznak
Mnie właśnie długo trzyma Jutro zadzwonię do gina i się umòwie Dzisiaj na razie spokòj Myślę że to przepowiadające ale wolę się upewnić Na ostatniej wizycie nie sprawdzał szyjki więc teraz poproszę.

reklama
Do góry