reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ok. Mój syn urodził się 3380 A też mówili że trzeba nastawić się na 4kg. Teraz maluch miał ponad 800 gram. Pierwsza cc, wysokie proste

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Dziobo, ale duża dzidzia! Ja jestem 26 i 4,a 2 tyg temu moja mała ważyła 540g...

@Kamila198234 ja mam medelę swing i byłam bardzo zadowolona.

@aneczqa są takie plastikowe nakładki na sutki jak dzidzie jeszcze ssać nie umieją, albo gryzą, to mogą być przydatne.

A czy Wasze dzidzie juz główką w dół ustawione?

@Dziobo, ale duża dzidzia! Ja jestem 26 i 4,a 2 tyg temu moja mała ważyła 540g...

@Kamila198234 ja mam medelę swing i byłam bardzo zadowolona.

@aneczqa są takie plastikowe nakładki na sutki jak dzidzie jeszcze ssać nie umieją, albo gryzą, to mogą być przydatne.

A czy Wasze dzidzie juz główką w dół ustawione?
U mnie jeszcze nie ostatni gin mówił że spokojnie po 30 tygodniu a są nawet takie które ustawiają się w ostatnim miesiącu ciąży

@Kamila198234 wiem, wiem, nawet takie co przed samym porodem Ja tak bardziej z ciekawości pytam, jak to statystycznie wygląda, bo w poprzedniej ciąży mój synek na tym etapie już leżał główką w dół.

Moj Mały ostatnio był po turecku,zobacze w piatek czy sie cos zmieniło.

Dziewczyny, czy was tez bola biodra? Mnie bola tak potwornie ze wczoraj maz prowadził mnie do łazienki. Wystarczy ze dwie godz postalam przy blacie i lepilam rogaliki.
Boli mnie prawie od poczatku ciąży ale teraz juz ciężko znieść i funkcjonować w tym bolu. Lekarz mówi ze to hormony rozluźniają cos tam i stad ten bol. Ale przeciez nie każda kobietę boli wiec nie jestem pewna czy to od hormonów.
Z drugiej strony w pierwszej ciąży tez to przerabialam ale nie w takim nasileniu
:(

Mnie bolał kręgosłup. ponoć to objaw skracania szyjki. Ale za to nie mogę spać w nocy, może to dlatego że ciągle mam z ciąża pod górę A może to hormony. Ale w nocy jest tragedia

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Może boleć w odcinku lędźwiowym i rzeczywiście spowodowane jest to przygotowaniami do porodu, więzadła w miednicy sie rozluźniają. Polecane są niektóre ćwiczenia np. Koci grzbiet, basen, można używać też specjalnego pasa, ale z tego co słyszałam nie należy go nadużywać, bo mięśnie się rozleniwią.
Ja w poprzedniej ciąży jak i po niej miałam przeboje z niestabilnością miednicy, wiem co to za ból. Przed tą ciążą przygotowywałam się z fizjoterapeutą pod kątem zapobieżenia tego typu problemom, jestem też dość aktywna i teraz jest ok, tylko jak dlużej leże na kanapie to boli strasznie przy wstawaniu, wtedy ledwo chodzę.
Zaraz lecę na basen, dawno nie byłam. Mam nadzieję, że nie zapomniałam jak się pływa

Mnie boli po dwóch stronach, w pośladkach. Im więcej sie ruszam tym gorzej. A jestem aktywna, nadal pracuje ale nie dam juz rady dluzej, po prostu są dni gdzie nie jestem w stanie swmodzielnie sie poruszać :no2:

reklama
Kurcze, to rzeczywiście poważnie. Ja bym skonsultowała z ginem. Możesz też tego pasa spróbować. Ja od koleżanek słyszałam, że pomaga, też ledwo funkcjonowały. Jak znajdę link to wkleję.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry