reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Kamila witaj.
Kolejne dzieci są większe.Możesz tym razem urodzić dziecko ponad 4kg.
Udało się Wam spełnić życzenia córeczki.
Ile lat ma Twoja córeczka?
Ja nie kupuje rzeczy których nie używałam przy córeczkach.Po co kupować coś na wszelki wypadek?Wszystko jest w sklepach to dokupisz w razie potrzeby.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Còrcia ma już 9 lat. Zastanawiam się nad smokiem bo còrka nie miała to do spania 3 lata ciągnęła paluszka. Smoczka łatwiej pożegnać. Ale masz rację postaram się zapanować nad zbędnymi zakupami. Jestem ze znaku Panny i tak właśnie mam że lubię mieć wszystko ogarnięte A co do kolejnego dziecka nie wiedziałam że może być większe ale coś w tym jest. Mama ma 3 còrki i każda z nas ważyła więcej od 2300 do 3900 to może coś w tym jest.

Też właśnie czytałam, że kolejne dzieci są większe i raczej z rozmów ze znajomymi ta teoria się potwierdziła :) Co do tych skurczy to niesamowite, że tak wcześnie je odczuwasz, ale tak jak pisałaś każda ciąża jest inna :) Moja znajoma, która miała zaplanowaną cesarkę ze względu wady kręgosłupa nie miała w ogóle "przyjemności" odczuwania skurczy :p

Czy sn czy cc umieram ze strachu. Sn boje sie bólu bo prog jego tolerancji mam nie wielki, zaś po cc pewnie ta rana bedzie dlugo się goic i zostanie mega blizna bo moja skóra jest nie chetna na gojenie z tendencja do blizn przy zwyklym otarciu lub niewielkim skaleczeniu.

A Wy teoretycznie przy wadze dziecka powyżej 4kg zdecydowałybyście się na cesarkę Mój gin mòwi że zdecydujemy w lipcu ale on jest za tym aby nie męczyć małego jak będzie duży Còrkę rodziłam 18 godzin na kroplòwkach bo nie szło rozwarcie ale miałam znieczulenie i źle nie wspominam Wstałam po paru godzinach i zajmowałam się còrką no i po naturalnym miałam od razu super laktacje. Karmiłam prawie 12 miesięcy aż còrka nie chciała już piersi i sama mòwiła nie.

A to fakt że lepiej smoczka ssać niż palec.
Tak każde dziecko jest większe oczywiście urodzone w podobnym czasie ciąży.Emi moja miała 3970 g a Wiki młodsza 4440 g...aż się boję ile będzie miał syn tym razem...5 kg?
Ale dziewczynki były bardzo krótkie z kolei.
Ja tylko przy pierwszyn dziecku byłam taka super zoorganizowana.Przy kolejnym to już szłam/idę na żywioł.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wolałabym naturalnie ale jakby mały miał się męczyć to jego dobro ważniejsze. U nas nie ma zniexzulenia Brak anestezjologa ale mój lekarz mòwi żeby nie panikować i nie szukać innego szpitala bo jest jeden na dyżurze i jak będzie wolny to znieczulica ale dyżur ma 7-15

Rodzaj porodu to już sprawa indywidualna :) Ja nastawiam się na naturalny, ponieważ naczytałam się, że to dużo lepiej dla dziecka, a ono jest przecież najważniejsze :) Bólu i tak się doświadczy jak nie w trakcie naturalnego to po puszczeniu znieczulenia przy cesarce...

reklama
Ja tez jak wy sie boje tego sn [emoji1], ale po cesarce trzeba przez jakis czas wbijac sobie zastrzyki w brzuch, zeby to wszystko sie obkurczalo [emoji14] tak przynajmniej siostra i szwagierka miala. Boje sie zastrzykow bardziej niz tego sn [emoji23] takze mam nadzieje, ze nie beda mnie kroic i jakos to pojdzie [emoji12]

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry