reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@o.paulina tydzień czasu, powinny być dobre :) jeszcze czekam na takie sukienko tuniki od innego sprzedawcy i nie mogę się doczekać :/
@25_pixels planuję może jedną parę jeansów ciążowych kupić i na lato zwiewne sukienki, powoli nie dopinam się w spodnie, a jak już to uciskają :p
@luska1979 trzymam kciuki, za pierwszego synka w rodzince :D
U mnie z kremami i olejkami to samo, zapominam... :p byle by później płaczu nie było przez rozstępy :p Co do snu to jeszcze póki nie mam dzieci to się wysypiam na tyle, że nie śpię w dzień, z resztą nie lubię bo głowa potem boli :p

reklama
Hola tak na uczczenie zajadam się truskawki.Mąż ze sklepu dzwonił co chcę na ten stres.
25_pixels ja już od dawna śmigam w spodniach ciążowych mimo że w normalnych się mieściłam też a w tych wygodniej i przy tunikach i dłuższych swetrach nawet nie widać że to spodnie ciążowe.
Typowe ciuchy ciążowe też mi się nie podobają.Dlatego kupuje normalne po prostu luźniejsze jak np.tuniki.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@25_pixels ja póki co mam dżinsy i legginsy ciążowe. Bluzki nosze swoje ale ja mam dużo oversize więc są spoko ;) zamierzam kupić jeszcze ze dwie pary legginsów i rozglądam się już za sukienkami :D
@Joanna1987 trzymam kciuki za wyniki
Widzę, że nie tylko u mnie problem ze systematycznością w balasamowaniu :p muszę się wziąć za to bo brzuszek coraz większy

Ja też chyba jutro ruszę na zakupy bo Wiki ma dzień otwarty w przedszkolu.O 9.30 mają jakieś wspòlne recytowanie więc muszę zaraz po odwozie Emi do szkoły tam się udać ale zostawię potem Wiki na lunch to akurat na godzinkę wyskoczę na zakupy bo z jej przedszkola do miasta jest 5 minut piechotką.
Evelinia no tak to wygląda.Ale się cieszę bo już chcę znać płeć choć wiadomo nie to jest najważniejsze.

Ba oczywiste, że nie jest ☺ ale za ten stres należy Ci się
Luśka, a ja czekam by stroić pannicę,tą jedną i jedyną

Widzę że o ciuchach. Kupiłam w h&m dżinsy ciążowe i sukienkę na lato. W lidlu mama zapodała getry. A i kupiłam jeszcze fajny podkoszulek na lato i kolejną sukienkę (będzie jak znalazł na komunię chrześnicy taka trochę elegancka granatowa w rozmyte kwiaty fuksjowe, rozmiar 38 nie ciążowa ale ma fason odpowiedni).
A od szwagierki dostałam kilka świetnych koszulowych bluzek odcinanych pod biustem, z regulacją, podwijanymi rękawami, dłuższych, itp. ona takie nosi na codzień więc zrobiła przegląd szafy!
Ale na razie nie noszę bo mieszczę się we wszystko, włącznie ze spodniami, spódnicami. A bluzki się przydadzą bo ja wszystko mam raczej nie za długie i bardziej dopasowane.

Hola tak na uczczenie zajadam się truskawki.Mąż ze sklepu dzwonił co chcę na ten stres.
25_pixels ja już od dawna śmigam w spodniach ciążowych mimo że w normalnych się mieściłam też a w tych wygodniej i przy tunikach i dłuższych swetrach nawet nie widać że to spodnie ciążowe.
Typowe ciuchy ciążowe też mi się nie podobają.Dlatego kupuje normalne po prostu luźniejsze jak np.tuniki.

Przejrzałam właśnie szafę i znalazłam kilka kiecek z podniesionym stanem. Ujdą w tłoku. Kupię chyba koszulki typu tank top i te na wąskich ramiączkach. Mam kilka nowych legginsów. Kilka tunik jest. Ostatnie dwa miesiące ciąży, wiem już że spędzę w domu. Miałam pracować do końca, ale mąż się burzy [emoji23] chyba się szefa nasłuchał jakie to kobietki słabe są. I w ciąży im się nic nie chce. Mały ma wakacje jak by nie było. Wiec chyba będę pracować z domu na pół etatu. Co zwalnia mnie z rzeczy do pracy. Mogę to robić w piżamie [emoji12].
Byłam w sklepie dla ciężarnych. Tak szybko jak weszłam tak wyszłam. Nic mi się nie podobało. A zwłaszcza te kokardki na brzuchach w sweterkach. Chyba tez kupię jakieś normalne ciuchy. Tylko większe.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przejrzałam właśnie szafę i znalazłam kilka kiecek z podniesionym stanem. Ujdą w tłoku. Kupię chyba koszulki typu tank top i te na wąskich ramiączkach. Mam kilka nowych legginsów. Kilka tunik jest. Ostatnie dwa miesiące ciąży, wiem już że spędzę w domu. Miałam pracować do końca, ale mąż się burzy [emoji23] chyba się szefa nasłuchał jakie to kobietki słabe są. I w ciąży im się nic nie chce. Mały ma wakacje jak by nie było. Wiec chyba będę pracować z domu na pół etatu. Co zwalnia mnie z rzeczy do pracy. Mogę to robić w piżamie [emoji12].
Byłam w sklepie dla ciężarnych. Tak szybko jak weszłam tak wyszłam. Nic mi się nie podobało. A zwłaszcza te kokardki na brzuchach w sweterkach. Chyba tez kupię jakieś normalne ciuchy. Tylko większe.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja te bluzki koszulowe zamierzam normalnie nosić, bo do końca pracować napewno nie będę. A tak wykorzystam to co mam.

reklama
A i szukam (najlepiej używanych) ogrodniczek ciążowych bo mąż sobie zażyczył, że chce mnie tak zobaczyć z brzuszkiem, i tak chyba spełnię jego małą fantazję:-*
Te ciazowe ogrodniczki kojarza mi sie z filmem "I kto to mowi", kojarzycie? :D

Ja musze tylko spodnie kupic wieksze, bo bluzki i tuniki zawsze nosilam luzne a teraz nie bede sie wstydzic jak zacznie mnie opinac tu i tam, w koncu ciazowy brzuszek :) jedynie na lato sukienki kupie, teraz nie nosze bo nienawidze rajstop. Chyba ze dorwe jakies ciazowe, ktore sie nie roluja.

Do góry