reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@natalkuś Z tego co wiem to szkoła rodzenia organizuje taki wypad do szpitali. Zacznę tam chodzić już po usg połówkowym bo najpierw jest dużo ćwiczeń i spotkań dla mam, więc na pewno wszystko powiedzą. ;)

reklama
Klusek właśnie o to chodzi że szyjka długa ale nisko jest przy samym wejściu pochwy.Podejrzewają że to jest opadnięcie pochwy ale wolą założyć pessar by utrzymać macicę w odpowiedniej pozycji.
Klusek ja w poprzednich ciążach ciężej harowałam na dniòwkach i nigdy nie potrafiłam wyczuć szyjki a tu nieraz ją widać w lusterku oczywiście.A na nocach 3/4 mojej zmiany przesiedzę.
O.paulina mnie jeszcze nieraz wymioty chwycą i nadal jem jak ptaszek bo jak bym się najadła to bym się zwymiotowała.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Fajna. Bo ci bardziej chodziło o poduche żeby między nogami mieć ?
Ja patrzyłam na poduche w kształcie U, w nocy często kręcę się i było by dobrze mieć po obu stronach. Ale również w kształcie C da się do leżenia po obu stronach.
Ale to dopóki nie prześpisz się na tych poduchach to ciężko wybrać.

Ktoś jeszcze ma poduche?
Komu jaka pasuje ?

f2w33e3k34cniyv8.png
Ja dzisiaj spalam pierwsza noc na tej ktora pokazywalam wczoraj, zwykla prosta i o dziwo rano też sie z nia obudzilam. Poduszka kosztowała 20zl + wysylka. Warto było za takie grosze nowke kupic.

@natalkuś Z tego co wiem to szkoła rodzenia organizuje taki wypad do szpitali. Zacznę tam chodzić już po usg połówkowym bo najpierw jest dużo ćwiczeń i spotkań dla mam, więc na pewno wszystko powiedzą. ;)

Aa to nie wiedziałam, bo ja odpuściłam sobie szkołę rodzenia. Ale dni otwarte mogę polecić z czystym sumieniem [emoji6] narzeczony nawet się wkręcił i chodził po szpitalu zasłuchany (oprowadzała nas jakaś pracownica) na maksa [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A u nas było fajnie rano a teraz jest szaro i buro znowu i mocno wieje.
Ja innego porodu niż rodzinny nawet nie biorę pod uwagę.Jak rodzisz to zapominasz o wstydzie poza tym męża się mniej wstydzisz niż np.faceta położnika a nieraz on widzi więcej niż Twój mąż stojący z boku.Napewno takie przeżycie umacnia więź pomiędzy małżonkami.

Ja tez sobie nie wyobrazam rodzic bez meza. Najgorzej by bylo bez jego zartow, najbardziej mi pomagaly :D i nie stal wcale z boku, widzial doslownie wszystko, potem mi opowiadal ze szczegolami, bo ja np z tego wszystkiego nie zarejestrowalam przy pierwszym porodzie jak wygladalo lozysko, dobrze, ze on sie przynajmnien przygladnal [emoji14] my mamy duzy dystans do siebie samych i siebie wzajemnie, wiec nie mialam zadnego problemu z tym, zeby widzial wszystko, a bez niego sobie nie wyobrazam.ani chwili.

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Patysia test pappa nie ma nic wspólnego ze znieczuleniem ogólnym.On bada st.hcg i kilku białek wydzielanych przez łożysko.W przypadku chorób genetycznych stężenie tych białek jest wyższe niż w przypadku zdrowego dzidziusia.I na tym polega diagnostyka tego testu.Tylko wiek i tak jak u mnie obciążenie genetyczne może zafałszować test pappa.A położne do których my chodzimy na wizyty zielonego pojęcia o tym nie mają więc nic pewnego Ci nie powie.
Ja usg połówkowe mam 23 marca a w czwartek konsultacje z genetykiem a potem zobaczymy czy zdecyduje się na amnio czy test z krwi.

Odbieram za chwilę Emi ze szkoły i jedziemy na basen.Nadrobić dziś Was nie mogę...piszecie jak szalone.Mąż kierowcą to coś popisze po drodze.

reklama
Do góry