reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@natalkuś Z tego co wiem to szkoła rodzenia organizuje taki wypad do szpitali. Zacznę tam chodzić już po usg połówkowym bo najpierw jest dużo ćwiczeń i spotkań dla mam, więc na pewno wszystko powiedzą. ;)

reklama
Klusek właśnie o to chodzi że szyjka długa ale nisko jest przy samym wejściu pochwy.Podejrzewają że to jest opadnięcie pochwy ale wolą założyć pessar by utrzymać macicę w odpowiedniej pozycji.
Klusek ja w poprzednich ciążach ciężej harowałam na dniòwkach i nigdy nie potrafiłam wyczuć szyjki a tu nieraz ją widać w lusterku oczywiście.A na nocach 3/4 mojej zmiany przesiedzę.
O.paulina mnie jeszcze nieraz wymioty chwycą i nadal jem jak ptaszek bo jak bym się najadła to bym się zwymiotowała.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Fajna. Bo ci bardziej chodziło o poduche żeby między nogami mieć ?
Ja patrzyłam na poduche w kształcie U, w nocy często kręcę się i było by dobrze mieć po obu stronach. Ale również w kształcie C da się do leżenia po obu stronach.
Ale to dopóki nie prześpisz się na tych poduchach to ciężko wybrać.

Ktoś jeszcze ma poduche?
Komu jaka pasuje ?

f2w33e3k34cniyv8.png
Ja dzisiaj spalam pierwsza noc na tej ktora pokazywalam wczoraj, zwykla prosta i o dziwo rano też sie z nia obudzilam. Poduszka kosztowała 20zl + wysylka. Warto było za takie grosze nowke kupic.

@natalkuś Z tego co wiem to szkoła rodzenia organizuje taki wypad do szpitali. Zacznę tam chodzić już po usg połówkowym bo najpierw jest dużo ćwiczeń i spotkań dla mam, więc na pewno wszystko powiedzą. ;)

Aa to nie wiedziałam, bo ja odpuściłam sobie szkołę rodzenia. Ale dni otwarte mogę polecić z czystym sumieniem [emoji6] narzeczony nawet się wkręcił i chodził po szpitalu zasłuchany (oprowadzała nas jakaś pracownica) na maksa [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A u nas było fajnie rano a teraz jest szaro i buro znowu i mocno wieje.
Ja innego porodu niż rodzinny nawet nie biorę pod uwagę.Jak rodzisz to zapominasz o wstydzie poza tym męża się mniej wstydzisz niż np.faceta położnika a nieraz on widzi więcej niż Twój mąż stojący z boku.Napewno takie przeżycie umacnia więź pomiędzy małżonkami.

Ja tez sobie nie wyobrazam rodzic bez meza. Najgorzej by bylo bez jego zartow, najbardziej mi pomagaly :D i nie stal wcale z boku, widzial doslownie wszystko, potem mi opowiadal ze szczegolami, bo ja np z tego wszystkiego nie zarejestrowalam przy pierwszym porodzie jak wygladalo lozysko, dobrze, ze on sie przynajmnien przygladnal [emoji14] my mamy duzy dystans do siebie samych i siebie wzajemnie, wiec nie mialam zadnego problemu z tym, zeby widzial wszystko, a bez niego sobie nie wyobrazam.ani chwili.

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Patysia test pappa nie ma nic wspólnego ze znieczuleniem ogólnym.On bada st.hcg i kilku białek wydzielanych przez łożysko.W przypadku chorób genetycznych stężenie tych białek jest wyższe niż w przypadku zdrowego dzidziusia.I na tym polega diagnostyka tego testu.Tylko wiek i tak jak u mnie obciążenie genetyczne może zafałszować test pappa.A położne do których my chodzimy na wizyty zielonego pojęcia o tym nie mają więc nic pewnego Ci nie powie.
Ja usg połówkowe mam 23 marca a w czwartek konsultacje z genetykiem a potem zobaczymy czy zdecyduje się na amnio czy test z krwi.

Odbieram za chwilę Emi ze szkoły i jedziemy na basen.Nadrobić dziś Was nie mogę...piszecie jak szalone.Mąż kierowcą to coś popisze po drodze.

reklama
Do góry